Kurban Bayramı’nda Dinler Buluşması | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAŞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOĞAZI ÇEVRE FESTİVALİ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMİZİ KURTARMAK İSTİYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE GEÇİŞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ŞEHITOĞLU, KıZ KARDEŞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı 
Kurban Bayramı’nda Dinler Buluşması

 

Mersin’de geleneksel olarak her yıl düzenlenen Dinlerin Buluşması töreni, Şehir Mezarlığı’nda yapıldı.

17'ncisi gerçekleştirilen geleneksel dua töreninde Müslüman ve Hıristiyan din adamları, barış ve kardeşlik çağrısında bulundu.

Mersin Şehir Mezarlığı'nda gerçekleştirilen törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, Mersin Katalik Kilisesi Pederi Fransua Dondu, mezarlıkta görevli İmam Mehmet Keskin ve Muhammet Zeki Şentürk ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin'in mozaik bir kent olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bilindiği gibi mozaiğin her parçası ayrı ve eşsiz bir değerdir. Ancak ve ancak bütün parçaları bir araya geldiği zaman bu mozaiğin muhteşem güzelliği gözler önüne serilebilir. Zaten İbrahim peygamberde birleşen Yahudilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık dinleri, sevgiyi, merhameti, hoşgörüyü, barış ve kardeşliği emreder. Böylece her üç semavi dinin ortak ahlak anlayışı yeryüzünde hüküm sürdüğünde gerçek bir huzur ve güven ortamı sağlanmış olacaktır. Ümit ederiz ki mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle kurulan bu birliktelik, tanışma ve dostluk seviyemizi artırır ve ayrıca derin ve önemli konuları da kapsayacak şekilde işbirliği sahamızı genişletir. Allah'ın bizlere sunmuş olduğu bu imkandan dolayı ona şükreder, Müslüman ve Hıristiyan arasındaki özellikle karşılıklı hoşgörü üzerine kurulan ilişkilerin daima daha sağlam olmasını temenni ederiz."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da böyle bir törenin Mersin'de yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Gerçekten dünya aslında hepimiz için çok büyük bir hapishane. Çünkü dünyanın dışında hayat yok. Madem ki bu dünyada hep birlikte yaşıyoruz birbirimize katlanmak, saygı göstermek, hoşgörü göstermek mecburiyetindeyiz. Bin küsür yıldır bu topraklarda yaşayan insanlar birbirine sevgi göstermişler. Gideceğimiz başka bir yer yok. Üç günlük dünyaya gelmişiz, biz de toprağın altına gideceğiz. Bu dünyada yaşadığımız süreyi birbirimize zehir etmenin bir anlamı yok. Sevgiyi geliştireceğiz, hoşgörüyü geliştireceğiz ve bu topraklarda adam gibi yaşayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından İmam Muhammet Zeki Şentürk Kur'an-ı Kerim okurken, Mersin Tasavvuf Müziği Derneği dualar ederek ilahi okudu. Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur ile Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roberto Ferrari, İslam düşünürü Yunus Emre'ye ait 'Gel gör beni aşk neyledi' ilahisine eşlik etti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA