CHP, seçim bildirgesini 30 Eylül’de açıklayacak | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP, seçim bildirgesini 30 Eylül’de açıklayacak

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak bildirgede, “eşit vatandaşlık” ve “terör sorunun silahla değil, diyalogla ve TBMM’de çözülmesi” önerisine yer verilecek.

Zihni Erdem / Ankara

CHP, seçim kampanyasını Çarşamba günü İstanbul’da açıklayacağı seçim bildirgesi ile resmen başlatacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak bildirgede, “eşit vatandaşlık” ve “terör sorunun silahla değil, diyalogla ve TBMM’de çözülmesi” önerisine yer verilecek. 
Alınan bilgiye göre, dini bayramlarda emeklilere iki maaş ikramiye, asgari ücretin bin 500 TL’ye çıkarılması ve taşeron işçilerin kadroya alınması gibi vaatler yeni bildirgede de aynen yer alacak. 7 Haziran bildirgesinde İstihdam ve Eğitim başta olmak üzerine 20 sayfa yer ayrılan gençlerin sorunlarına tekrar vurgu yapılacak ve yeni vaatlerde bulunulacak.

‘SİLAH DEĞİL, DİYALOG’ 
CHP, seçim bildirgesinde terör sorunun çözümü için TBMM’yi adres gösterecek. Silahla çözülemeyen sorunun diyalog ve müzakere ile çözüleceğine vurgu yapacak. Önceki bildirgede yer alan, “Her türlü şiddet ve baskıyı sona erdirerek, sorunun müzakere ve siyaset yoluyla çözeceğiz. Kürt sorunun çözüm yerinin TBMM olmasını sağlayacağız. TBMM’de temsil edilen tüm siyasi partileri çözüm için bir araya getirerek toplumsal bir uzlaşma yürüteceğiz” şeklindeki öneriye 1 Kasım bilgesinde de yer verilecek.

‘EŞİT YURTTAŞLIK’ KAVRAMI
Önceki bildirgede yer alan “eşit yurttaşlık” kavramına 1 Kasım bildirgesinde de yer verilecek. Kürt sorununa kapsayıcı demokratik yurttaşlık anlayışından hareketle yaklaşılacağı belirtilecek. CHP bildirgesinde, anadilde resmi eğitim ile ilgili bir düzenlemenin yer almayacağı, ancak devletin ana dillerin öğretilmesine destek vereceği vurgulanacak ve devlet kurumlarında dil bilmeyenlerin tercüman ile dertlerini ifade etmelerinin sağlanacağı belirtilecek. 
“Yeni bir anayasa” vaadine de yer verilecek olan bildirgede, 12 Eylül’de çıkartılan yasaların varlığını hala sürdürdüğü anımsatılacak ve “Darbe hukuku ürünü yasaların varlığının AKP iktidarının işine yaradığına” dikkat çekilecek.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA