Moldova’da Türkiye rüzgarı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Moldova’da Türkiye rüzgarı

 

ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve TÜRKONFED heyetiyle birlikte Moldova’daki temaslara katıldı

Moldova’da, ekonomik ilişkiler masaya yatırıldı

Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu heyeti, Moldova Başbakanı ile iki ülke arasındaki ekonomik gelişmeleri masaya yatırdı. TÜRKONFED Başkan Yardımcısı, ÇUKUROVA SİFED ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez de Tarkan Kadooğlu’nun başkanlık yaptığı heyette yer aldı. Türkiye ile Moldova arasındaki ekonomik, sosyal ve ticari işbirliğinin önemine değinilen toplantılar oldukça verimli geçti.
Moldova’da bir dizi temaslarda bulunduklarını belirten TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu, heyet olarak Moldova Başbakanı Valeriu Streleţ ile yaptıkları görüşmelerde, Moldova ile 2014 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması’nın hızla ülke parlamentoları tarafından onaylanması ve yürürlüğe alınmasıyla Moldova ile olan dış ticaret hacminin 1 milyar dolar seviyesine çıkabileceğini ve Türkiye’nnin Moldova’nın ilk üç ticari ortağı arasına girebileceğini anlattıklarını vurguladı.
Moldova ile özellikle tarım ve gıda sektörlerinde çok geniş bir işbirliği potansiyeli bulunduğunu vurgulayan Kadooğlu, Moldova’da bölgesel kalkınma amaçlı birçok fon ve yatırım teşviğinin yürürlüğe gireceğini vurguladı.

SÖNMEZ’DEN ÇUKUROVA VURGUSU
Heyette yer alan Süleyman Sönmez ise, Moldova’daki temaslarda Çukurova Bölgesi’nin geniş ve verimli tarım arazileriyle birlikte bereketli ve kaliteli ürünleriyle ilgili bilgi verdi.
Moldova Başbakanı Valeriu Streleţ’in görüşmelerden memnuniyet duyduğunu belirten Sönmez, bu ülkede faaliyet gösteren Türk iş insanlarına önemli çağrılarda bulunulduğunu söyledi. Moldova’nın önümüzdeki dönemde ülkede karayolu, demiryolu ve enerji sektörlerinde çok ciddi altyapı yatırımları olacağını, Moldova’nın adeta bir şantiye görünümü alacağını ifade eden Sönmez, bu açıdan Türk iş adamlarının Moldova Hükümeti’nin açtığı ihaleleri yakından takip etmesini önerdi. Sönmez, yatırımcıların bu programları yakından takip etmesi gerektiğinin altını çizdi. 
TÜRKONFED heyeti daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ile bir araya geldi. Heyet sırasıyla, Moldova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vladimir Didilica, Gök Oğuz yeri Başkan Yardımcısı Vadim Çeban ve Moldova'da yerleşik Türkiye iş insanları ile görüşmeler gerçekleştirdi. 

TÜRKONFED HAKKINDA
TÜRKONFED çatısı altında 22 federasyon ve 150 dernek üzerinden 12.500 iş insanı ve 30 bine yakın şirket yer almaktadır. Bu üye tabanı ile TÜRKONFED, toplam (enerji dışı) dış ticaretin %83'ünü gerçekleştirmektedir. TÜRKONFED üyeleri, tarım ve kamu dışı istihdamın yaklaşık %55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonlarının yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA