Dünyadan saldırıya tepki yağdı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Dünyadan saldırıya tepki yağdı

 

Ankara’daki terör saldırısı dünyada büyük yankı uyandırdı.

Aydınlık Gazetesi 

Ankara’daki terör saldırısı dünyada büyük yankı uyandırdı. Yabancı ülke liderleri ve temsilcilerinden Türkiye’ye taziye mesajları yağdı.   

Ankara’daki terör saldırısı dünyada büyük yankı uyandırdı. Yabancı ülke liderleri ve temsilcilerinden Türkiye’ye taziye mesajları yağdı. İlk olarak Rusya lideri Putin, Erdoğan’a telgraf çekerek taziyelerini iletti. Kremlin’den yapılan açıklamada Putin’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi. ABD Başkanı Barack Obama da Erdoğan’ı arayarak, saldırıyı kınadıklarını ABD olarak terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında yer almaya devam edeceklerini vurguladı. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Obama’nın ileriki günlerde kapsamlı bir telefon görüşmesi yapma konusunda da mutabık kaldıkları kaydedildi.

HOLLANDE’DAN KINAMA
Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, menfur terör saldırısını kınadığı duyuruldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Hollande’ın Türk halkına taziyelerini ilettiği belirtildi. Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, “Fransa, birçok insanın hayatını kaybettiği Ankara’daki terör saldırısını kınıyor” ifadeleri kullanıldı. 

‘DERİNDEN SARSILDIM’
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, saldırıyla “derinden sarsıldığını” bildirdi. Patlamaya tepkisini Twitter aracılığıyla dile getiren Hammond, “Ankara’daki vahşi saldırılarla derinden sarsıldım. Kalbim ölen ve yaralananların sevdikleriyle. İngiltere, Türk halkının yanındadır” ifadelerini kullandı.

‘KORKU OLUŞTURMA GİRİŞİMİ’
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier da Ankara’daki saldırıyı kınadı. Yazılı açıklamada, saldırının Türkiye’nin demokratik gelişme sürecine leke sürdüğüne dikkat çekildi. Barış ve huzur içerisinde gösteri yapan insanları hedef alan bu saldırılar, seçim öncesinde korku ortamı oluşturma girişimi olarak değerlendirildi. Steinmeier, Türkiye’deki sağduyulu ve demokratik insanların, korku ortamı oluşturmaya çalışan zihniyetlerin karşısında dimdik durmaları gerektiğini vurguladı. Öte yandan Pakistan ve Arnavutluk dışişleri bakanlıkları ile Afganistan’ın Ankara Büyükelçiliği yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı. Yunanistan Başbakanı Çipras da Davutoğlu’nu telefonla arayarak taziye mesajını iletti.

'ORTAK TERÖR TEHDİTLERİNE KARŞI MÜCADELEYE HAZIRIZ'
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Ankara saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı sitesinden duyurulan açıklamada şöyle denildi: ABD, Türkiye’de bugün (dün) barışçıl göstericilere karşı düzenlenen korkunç terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Türk halkına ve özellikle ölü ve yaralıların ailelerinin yanında olduğumuzu dile getiririz. Bölge ve Türkiye’de sürmekte olan şiddetin karşısında bugün tüm Türkiye vatandaşlarının tekrar barışı savunmaları ve teröre karşı birlik olmaları özellikle önemlidir. ABD olarak Türk halkı ile dayanışma halindeyiz ve paylaştığımız ortak terör tehdidine karşı mücadele için Türkiye ile çalışmaya hazır olduğumuz tekrar vurguluyoruz.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA