Bekir Selvi: Ekmeğimiz üzerinde oyun oynatmayız | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Bekir Selvi: Ekmeğimiz üzerinde oyun oynatmayız

 

Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, Toroslar İlçesi’nde bulunan oto galericiler sitesinde toplamda 187 adet dükkan bulunduğunu belirterek, ’Mersin’de yaklaşık 300 oto galerici ve araç kiralama şirketi varken tek bir oto galericiler sitesi ihtiyacı karşılamaz’ dedi.

İçişleri Bakanlığı kararnamesi dolayısıyla şehir içerisinde bulunan oto galericiler ve araç kiralama şirketleri apartman altlarındaki yerlerini boşaltarak, oto galericiler sitesine taşınmaları hususunda uyarılırken, Mersin Oto Galericiler Derneği yaptığı yazılı açıklama ile Mersin'e tek bir oto galericiler sitesinin yeterli olmayacağını kaydetti.
 
MOGDER Başkanı Bekir Selvi'nin açıklamasında, 'Yıllardan bu yana işleyen bir süreç var. Katıldığımız tüm platformlarda, yaptığımız tüm görüşmelerde mesleği bırakma pahasına da olsa, Toroslar'daki mevcut oto galericiler sitesine taşınmayacağımızı, Mezitli'de, merkezi konumda bir oto galericiler sitesinin yapımı için kooperatif bile kurduğumuzu dile getirmemize rağmen her ne hikmetse Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Toroslar dayatması ile karşı karşıya kaldık. Bugün öğrendiğimiz kadarıyla Mezitli bölgesinde bulunan araç kiralama şirketlerine de, biz oto galerici esnafına yollanan yazılar gönderilerek bulundukları dükkanları boşaltmaları isteniyor' dedi.
 
'Peki biz MOGDER yönetimi olarak şimdi soruyoruz.!' diyerek sözlerine devam eden Başkan Bekir Selvi, 'Eğer Mersin'deki tüm oto galericiler ve araç kiralama şirketleri mevcuttaki oto galericiler sitesine taşınacak ise biz buraya nasıl sığacağız. Sadece Yenişehir bölgesinde 84 araç kiralama şirketi, yine 80 civarında oto galerici esnafı yer alıyor. Toroslar'da bulunan mevcut oto galericiler sitesinde ise 205 adet dükkanın 187 adeti oto galericiler için ayrılmış. Bu dükkanların 130 adetinin de zaten satıldığını biliyoruz. Rakamlar bu şekilde iken yaklaşık 300 esnafın bu oto galericiler sitesine sığması nasıl bekleniyor? Mevcuttaki bu site Mersin'in ihtiyacını karşılamayacak ve yine yeni bir oto galericiler sitesi kurulması gündeme gelecek' dedi.
 
DAYATMADAN BIKTIK

 
Oto galerici esnafının artık dayanacak gücünün kalmadığını sözlerine ekleyen Başkan Bekir Selvi, 'Bizim ekmeğimiz üzerinde oynanan oyunlardan, şirketlerimiz üzerindeki dayatmalardan bıktık. Bize 'Mevcut yerlerinizi boşaltın' diyorlar, biz de 'Merkezi konumlu bir yere izin verin kendi sitemizi kendimiz yapacağız' diyoruz. Bize ısrarla 'Hayır; Toroslar'a taşınacaksınız' diyorlar. Bu ısrarın sebebini anlamak mümkün değil. Demek ki ortada çok büyük bir rant var' dedi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA