MERSİNLİLERE YAKIŞIR BİR KENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
MERSİNLİLERE YAKIŞIR BİR KENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

MESKİ tarafından yapımı tamamlanan Batı (Tece- Davultepe) havzası kanalizasyon ana kolektörleri, terfi hatları, terfi merkezi ve kanalizasyon şebekesi açılış töreni gerçekleşti.

Mersin’in Mezitli ilçesinde 8 mahalleyi kapsayan Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi’nin açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

57 bin 736 metre kanalizasyon hattı ve 2 adet terfi merkezinin tamamlandığı Batı Havzası Kanalizasyon Sistemi Tece, Davultepe, Deniz, Seymenli, 75. Yıl, İstiklal, Cumhuriyet ve Hürriyet Mahallelerini içine alıyor.

Konuşmasında, kente hayat veren önemli unsurlardan birinin kentin altyapısı olduğunu vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Altyapının sağlam oluşu kentin ne kadar yaşanılabilir bir kent olduğunu, geleceğe ne kadar iyi hazırlandığını gösterir. Bizler bu bilinçle kentin hem bugünkü ihtiyaçlarını gidermek, hem de kenti geleceğe hazırlamak amacı ile altyapı alanında önemli yatırımlara imza attık, atmaya da devam ediyoruz” dedi. 

Başta Erdemli olmak üzere, Mut’ta, Silifke’de, Çamlıyayla’da Bozyazı’da ve daha pek çok ilçede Atıksu Arıtma Tesisi başta olmak üzere, kanalizasyon ve kapasite artırımı projelerini hayata geçirdiklerini ve merkez ilçelerde de Atıksu Arıtma Tesisi ve altyapı şebekelerinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, Tece Atıksu Terfi Merkezi ve Batı Havzası Kanalizasyonu için bugüne kadar 60 milyon TL’lik harcama yapıldığını söyledi. 

Tece Atıksu Terfi Merkezi ve Batı Havzası Kanalizasyonu projesi sayesinde atıksuların Türk Çevre Mevzuatı ve uluslararası standartlara göre sağlıklı bir şekilde toplanıp bertaraf edileceğini belirten Başkan Kocamaz, “Böylece hem denizlerimiz temiz kalmış olacak hem de yerli nüfusu ve turizm endüstrisini tehdit eden tehlikeler azaltılmış olacaktır” diye konuştu.
Mezitli Tece Sahil Bandı Yenileme Projesi’ni de en kısa zamanda hayata geçirmek istediklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Bu proje ile atıl vaziyette olan sahilimizi işlevlendirerek, Mezitli ve Tece’ye güzel bir sahil bandı kazandırmış olacağız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin projelerde önceliği Mersin’in 13 ilçesindeki altyapı çalışmalarına verdiğini söyleyen Başkan Kocamaz, bu kapsamda birçok projenin gerek hazırlık gerekse ihale aşamasının gerçekleştirilmek üzere hazırda olduğunu ifade etti.

Tüm çabalarının, altyapısı sağlam, sağlıklı, ekolojiye uyumlu, geleceği kaldırabilen, donanımlı, çağdaş bir kent oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz,  Mersin’i Mersinlilere yakışır bir kent yapmaya azimli olduklarını söyledi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA