6. ALZHEIMER EĞİTİM KAMPI BAŞLADI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
6. ALZHEIMER EĞİTİM KAMPI BAŞLADI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen “6. Alzheimer Eğitim Kampı” Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’nde başladı.

Alzheimer Eğitim Kampı kapsamında düzenlenen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi temsilcileri, hasta yakınları ve gönüllüler katıldı.

Alzheimer hastalığının yaşlılıkla beraber ortaya çıktığını ve başta unutkanlık olmak üzere çeşitli zihinsel ve davranışsal bozukluklara yol açan bir beyin hastalığı olduğunu vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Alzheimer, bildiğiniz gibi günümüzde gittikçe yaygınlaşan bir hastalık. İlaç tedavisinin yanı sıra siz hasta yakınlarının özenli bakımı, hastaya olan ilgisi oldukça önemli” dedi.

Türkiye’nin sağlık dahil olmak üzere birçok alanda üretmekten çok tüketici konuma geçtiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, “İnsan sermayesi bilimsel gelişim için oldukça önemlidir, bu anlamda bilime olan ilginin azlığı da önemli bir nedendir. Bu nedenlerin ayrı ayrı işlenip eğitim rotasının belirlenmesi gerekir” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık alanında pek çok projeye imza attıklarını belirten Başkan Kocamaz, Kalıtsal Kan Hastalıkları Tanı ve Danışma Merkezi’ni hizmete açtıklarını söyledi. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kontrolünde olacak Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin inşaatını da tamamlamak üzere olduklarını belirtti.

Mersin’in tüm ilçelerine hasta nakil aracı alarak, vatandaşların sağlık hizmetinden yararlanmasını sağladıklarını belirten Başkan Kocamaz, hasta nakil araçlarıyla 2 bin 351 hastaya nakil aracı hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.

Sağlıklı bir gelecek için, öncelikle sağlıklı bir toplumun var olması gerektiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, bu konuda yerel yönetimler olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ise Alzheimer hastalığının çağın vebası olarak görüldüğünü ve 2050 yılında bu hastalıkla mücadele edecek ülkeler arasında Türkiye’nin de yer alacağını söyledi.  

Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, “İnsanların en büyük hazinesi biriktirdiği hatıralardır. Bu hastalığın hastalar üzerinde çok büyük etkisi olsa da hasta yakınları bu süreçten daha fazla etkileniyor. Bu eğitimlerle amacımız Alzheimer hastalarının gönüllü arkadaşlarımızın gözetmenliğinde sosyal ve zihinsel aktiviteler yapmalarını sağlamak.Ayrıca hedefimiz hasta yakınlarını da hasta bakımı ve hastaya yaklaşımı konularında bilgilendirmek ve toplumda bu hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA