Usta Şair Behramoğlu Mezitli’de | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Usta Şair Behramoğlu Mezitli’de

 

BAŞKAN TARHAN ŞİİRİN UMUTLU YÜZÜ’NÜ MEZİTLİ’YLE BULUŞTURDU

Usta şair Ataol Behramoğlu'nun "50. Sanat Yılı Kutlamaları" çerçevesinde, Mezitli Belediye Başkanlığının düzenlemiş olduğu program, Mezitli'yi şiirin umutlu yüzüyle buluşturdu.

“Yangın Yeri, Aşk İki Kişiliktir, Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” gibi şiiriyle hafızalara kazınan Türk Edebiyatının usta ismi, ünlü şair Ataol Behramoğlu, sanat hayatının 50. Yılını, 25 Ekim 2015 Pazar günü, saat 19.00'da, Mezitli Belediyesi Su Parkında çoşkulu bir kalabalıkla bir kez daha kutladı.

Etkinliğe, Mersin Chp Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,  Belediye Meclis Üyeleri, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, , sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, sanatseverler katıldı.

Etkinlik açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasından sonra, Nebil Özgentürk’ün yönettiği, Çetin Tekindor’un seslendirdiği Ataol Behramoğlu belgeseli izlendi. Behramoğlu Haluk Çetin'le birlikte izleyicilerin iki saatlik keyifli zaman geçirmesini sağladı.

BEHRAMOĞLU'NUN DİZELERİ UMUDUN DİZELERİDİR

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Ataol Behramoğlu'nun Türkiye'nin yetiştirdiği önemli şairlerden biri olduğunu vurguladı. Neşet Tarhan konuşmasında: "Bildiğiniz gibi bu etkinliği 12 Eylül darbesinin yıldönümünde yapacaktık ancak, Ülkemizde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle ertelemek durumunda kaldık. Acımız hala büyük, hala taze ama bizi barıştan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı gösterilebilecek en güzel tavırlardan biri de hala bir arada olduğumuzu, mücadeleye devam edeceğimizi göstermektir. Burada bir araya geldiğimiz tüm dostlarımın inanıyorum ki aklı da kalbi de tüm Dünya halkları için barış, özgürlük ve demokrasi ile çarpıyor. Gönül istiyor ki hep güzel şeyler paylaşalım. Kardeşlikten, sevgi ve hoşgörüden konuşalım. Ama maalesef yıllardır bu olguların özlemini çekiyoruz. Umutsuzluğun kol gezdiği, insanlarımızın derin kaygılar taşıdığı günlerden geçiyoruz. Barış diye haykırmak için yollara çıkmış insanlarımızın, gençlerimizin katledildiği böyle bir zamanda elbette ki mutlu olabilmek çok zor, ama asıl tehlike çaresizlik duygusuna kapılmaktır, boş vermektir, umudunu yitirmektir.

Bence böyle zamanlarda daha da çok etkisini, iyileştirici ve bir araya getirici gücünü hissettiğimiz sanat, iyi ki var diyorum. İyi ki hepimize bir nefes, bir umut ışığı olacak sanatçılarımız var. Bir dünya sanatçısı olan Nazım Hikmet, demir parmaklıklar ardında bile halkına, sevdiğine, oğluna, umut ve güç vermiştir. Çünkü o "güzel günler, Güneşli günler" göreceğimize inanmaktan hiç vazgeçmedi.

Nazım değil mi ki diyen "içeride 10 yıl, 15 yıl, daha da fazlası hatta geçirilmez değil, geçirilir, kararmasın yeter ki sol memenin altındaki cevahir" açıklamasını yaptı.

YAŞADIN MI BÜYÜK YAŞAYACAKSIN

Başkan Tarhan, Ataol Behramoğlu'nun, zamanın ruhunu yakalayan bir şair olduğunu ve bu şairimizin Ülkemiz için çok önemli olduğunu da belirtti. Başkan Tarhan: "Bugün bir başka büyük sanatçımızın, Ataol Behramoğlu’nun 50. sanat yılını kutlamak için bir araya geldik. Savaş, terör, işsizlik, açlık ve yasaklarla gerçeklerden uzaklaştırılmaya ve çaresizliğe itilmeye çalışılırken sanata ve sanatçılarımıza daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Sanatçılar, bize hayata dair güzel şeyleri en iyi şekilde; şiirle, resimle, müzikle sunarak bedeli, ömrü ölçüleyemeyecek bir hizmet sunuyorlar. Nesiller boyu takip edilecek eserler bıraktığı için Ataol Behramoğlu’na bu vesile ile teşekkür ediyor, kendisini kutluyor, nice başarılı yıllar diliyorum.
Benim Ataol Behramoğlu’nu tanımam  K.Evren’in “asmayalım da besleyelim mi?” dediği “Barış Derneği” davası sanıklarının lacivert soluk elbiseli, saçlarının kazılı, elleri kelepçeli yargılandıkları 12 Eylül darbe dönemine  rastlıyor. Üzerinden 35 yıl geçmiş. Aramızdaki kimileri o gün henüz doğmamıştı. O günler tarihimizin en acımasız günleriydi. Biz hala o günkü yaralarımızı saramamışken, o gün doğmamış olanlar bile acısını çekerken karanlık bir dönemden daha geçiyoruz.

Önümüzdeki hafta hepimizin geleceğini etkileyecek bir seçim var. Hepimizin kendinden çok çocuklarımız için üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Düşümüz, çocuklarımızın Beyaz Torosları değil, Beyaz Güvercinleri göreceği yarınlardır.

Ben sözlerimi hayata bakışımda örnek aldığım bir şiir ile bitirmek istiyorum: "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var" Behramoğlu diyor ki: "Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına, çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır, ve hayat; sunulmuş bir armağandır insana"

Biz de yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizi unutmayalım, unutturmayalım, unutturmalarına izin vermeyelim" diye konuşmasını tamamladı.

Başkan Tarhan'ın konuşmasının ardından sahneyi usta şair Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin devraldı. Ataol Behramoğlu dinletinin ardından kitaplarını imzaladı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA