Türkiye’de 17 milyon yoksul var | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Türkiye’de 17 milyon yoksul var

 

Bağımsız Büro-Sen’in yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de 17 milyon yoksul var. Memur, işçi ve emekliler ise artık orta sınıf değil, dar gelirli statüsünde sayılıyor

Bağımsız Büro-Sen’in yaptığı gelir ve yaşam araştırmasına göre, Türkiye’de 17 milyon kişi yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Bu kişilerin 5 milyonu da açlık sınırının altında hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Araştırmada, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 150 TL, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı da 4 bin 350 TL olarak belirlendi. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı ise bin 370 TL. Araştırmada 5 milyon asgari ücretlinin olduğu Türkiye’de bu kişilerin aylık bin TL ile hem kendilerinin hem de ailelerinin geçimini sağlamak zorunda kaldıkları ifade edildi. Araştırmada memur, işçi ve emekli maaşlarının yetersizliğine de dikkat çekilerek bu grupların orta sınıf olmadığı, dar gelirli sayılabileceği kaydedildi.

İŞÇİ İŞE GİDERKEN YÜRÜYOR

Bağımsız Büro-Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, vatandaşların insanca bir yaşamdan uzak olduklarını vurgulayarak “Yaşamaktan kasıt sadece nefes alıp vermekse evet ‘yaşıyoruz’ denilebilir. Ama yok arada bir dışarıda yemek yiyebilmek, tatile çıkabilmek, sinema tiyatro gibi sosyal aktivitelere, kişisel zevklerimize, spora para ve zaman ayırabiliyor olmak yaşamanın önemli unsurlarından diyorsanız, maalesef artık millet olarak yaşamıyoruz. İnsanlar yaşamdan zevk almayı unuttu” dedi.

Kızılkaya, memurların benzine para yetiştiremediği için artık arabalarını hafta başlarında kurumların bahçesine bırakıp ancak cuma iş çıkışı çıkarabildiklerini, emeklilerin en büyük hobisinin ücretsiz otobüs kartlarıyla para vermeden seyahat etmeye çalışmak olduğunu, işçilerin yol parası vermemek için işe gidiş gelişte yürümelerinin spor sayılacağını düşünerek kendilerini avutmaya çalıştıklarını söyledi.

AYDINLIK GAZETESİ 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA