Öner: Mersin’in Nüfus Verileri Gerçekçi Değil | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Öner: Mersin’in Nüfus Verileri Gerçekçi Değil

 

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Öner,

Öner: Mersin'in Nüfus Verileri Gerçekçi Değil

 
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Öner, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Mersin ile ilgili açıkladığı nüfus verilerinin çok da gerçekçi olmadığını ifade etti. TÜİK’in nüfus projeksiyonuna göre, Mersin’in halen 1 milyon 682 bin olan nüfusunun, 2023 yılında 1 milyon 810 bine yükseleceğini ifade eden Öner, projeksiyonda Mersin’deki 300 bin Suriyeli'nın göz ardı edildiğini vurguladı. 

Öner, TÜİK'in nüfus projeksiyonuyla ilgili verilerini değerlendirdi. Aralarında Mersin’in de bulunduğu Türkiye’nin en çok nüfuslu 12 ilinin 2023 yılındaki nüfuslarına ilişkin verilerin ilginç olduğunu ifade eden Başkan Öner, "TÜİK’e göre, 2023 yılında İstanbul 16 milyon 569 bin, Ankara 5 milyon 927 bin, İzmir 4 milyon 405 bin, Bursa 3 milyon 73 bin, Antalya 2 milyon 626 bin, Adana 2 milyon 287 bin, Konya 2 milyon 175, Gaziantep 2 milyon 257 bin, Şanlıurfa 2 milyon 339 bin, Kocaeli 1 milyon 984 bin, Mersin 1 milyon 810 bin, Diyarbakır 1 milyon 843 bin nüfusa yükselecek. Bu doğrultuda, Şanlıurfa Gaziantep’i 2018 yılında, Konya’yı 2020 yılında, Gaziantep, Konya’yı 2021 yılında, Diyarbakır Mersin’i 2021 yılında geride bırakacak." tespitini yaptı.

300 BİN SURİYELİ HESAP EDİLDİ Mİ?

Projeksiyona göre önümüzdeki 8 yıl içinde Mersin’in nüfusunun yüzde 6,6 oranında artarak son sayımlara göre 1 milyon 682 bin 848 olan nüfusunun, 1 milyon 809 bin 508’e yükseleceğini anımsatan Başkan Öner, nüfus artışıyla ilgili yapılan planlamalarda bazı faktörlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

Mersin’le ilgili projeksiyonda kaçaklarla birlikte sayıları 300 bini geçen Suriyelilerin yer almadığına dikkat çeken Öner, "Dolayısıyla rakamlar tam olarak gerçeği yansıtmayabilir.” dedi. 

"DURUMU İYİ OLAN MERSİN’E YERLEŞİYOR"

Resmi rakamlara göre Mersin’de 130 binin üzerinde Suriyeli bulunduğunu kaydeden Başkan Öner, şöyle devam etti: “Ancak gerçek rakam 300 binden fazladır. Suriyeli sığınmacılardan özellikle gelir düzeyi yüksek olanlar Mersin’i tercih etmekte ve yoğun bir şekilde şehre yerleşmektedir. Gelir düzeyi düşük olan sığınmacılar ise barınma, iş ve konut gibi konularda sıkıntı yaşamaktadır. Kentteki Suriyeliler’in azımsanmayacak kadarı savaş bitse dahi ülkesine dönmeyi düşünmemektedir. Mersin nüfus artış hızıyla Türkiye’nin en kalabalık kentleri arasında olmaya devam edecek. TÜİK’in nüfus projeksiyonundan daha fazla nüfus artışı olması muhtemeldir. Beklenen nüfus artış hızına Mersin’in ayak uydurabilmesi, artışın yol açacağı sorunların önlenmesi içinse şimdiden önlem alınmalıdır. Mersin yakın gelecekte istihdam, doğal kaynaklar ve şehirleşme ile alakalı önlemleri almayı başarırsa, kalkınma yolunda çok ciddi adımlar atmış olacaktır. Elbette göçmenlerle ilgili önlemler de artırılmalıdır."

İŞSİZLİĞE KARŞI YATIRIM

İşsizliğin diğer illerde olduğu gibi Mersin’de de öncelikli ekonomik sorunlardan biri olduğunun altını çizen Başkan Öner, “Nüfus artışıyla beraber işsizlik de artacaktır. Bunu önlemenin yolu yatırımların artırılması, sanayileşme hızının yükseltilmesidir. Özellikle gelişen teknolojiyle birlikte ihtiyaç duyulan eğitilmiş iş gücüne sahip olmak, bir yandan da kırsal bölgelerdeki tarımsal işgücünün göçünü önlemek için bulundukları yerleri geliştirmek daha doğru bir yoldur. Mersin’in aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu düşünürsek, tarım sektörüne dönük yatırımların ve yatırımı teşvik edici önlemlerin artırılması elzemdir. Ekonomik tedbirlerin alındığı bir Mersin’de beklenen nüfus artışı zarar değil, yarar getirecektir." değerlendirmesinde bulundu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA