MESKİ’YE TEŞVİK ÖDÜLÜ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MESKİ’YE TEŞVİK ÖDÜLÜ

 

ARITMA TESİSLERİNDEN GEREKLİ KRİTERLERİ SAĞLADIĞI İÇİN ÇEVRE BAKANLIĞI’NDAN MESKİ’YE TEŞVİK ÖDÜLÜ

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, arıtma tesislerinden gerekli kriterleri sağladığı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 159 milyon 283 bin TL enerji teşviki aldı. 

MESKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. MEKSİ’den yapılan yazılı açıklamada, merkez Karaduvar Mahallesi’nde 1 milyon 50 bin kişilik eşdeğer nüfusa hizmet veren 190 bin m3/gün kapasiteli karbon, azot ve fosfor giderimli ileri biyolojik Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nde 2015 yılı Ocak-Aralık aylarında toplamda 50 milyon 43 bin 589 m3 atıksuyun arıtılarak derin deniz deşarjı ile Akdeniz’e deşarj edildiği bildirildi. Tesis çıkış suyundan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenli denetim numuneleri alındığı ifade edilen açıklamada, “Çevre İzni mevcut olan tesisimiz çıkış suyu kriterlerini sağladığı ve ilgili yönetmeliklere uygun faaliyet gösterdiğinden Çevre Kanunu’nun 29. maddesi uyarınca Atıksu Arıtma Tesislerinin Teşvik Tedbirlerinden Faydalanmasında Uyulacak Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik hükümleri gereği 159 milyon 283 bin TL tutarında enerji teşviki almıştır” denildi.
MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren tüm atıksu arıtma tesislerinde 2015 yılı Ocak-Kasım ayları arasında toplamda 77 milyon 307 bin 591 m3 atıksu arıtıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “6360 sayılı kanunla idaremize bağlanan Erdemli, Silifke ve Tarsus atıksu arıtma tesislerinin çevre izinleri 2015 yılında alınmıştır. Kargıpınarı ve Atakent atıksu arıtma tesislerimizin kapasite artırımı ile ilgili ihale süreçleri tamamlanmış ve inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırımı ile ilgili plan ve projelendirme hazırlıklarımız tamamlanmış olup, ihale sürecimiz devam etmektedir. Mersin’de deniz kirliliğinin önlenmesi ve denizlerimizin korunması amacıyla idaremizin çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, halkımızın Mersin sahillerinde her noktadan denize girebilmesi için atıksu arıtma tesislerimizdeki gerekli tüm çalışmalar ve denetimler idaremiz tarafından titizlikle yapılmaktadır.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA