MECLİSTE MERSİN’İN SORUNLARI KONUŞULDU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MECLİSTE MERSİN’İN SORUNLARI KONUŞULDU

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARALIK AYI MECLİSİ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Aralık ayı Meclis toplantısında, idare tekliflerine ait 4, komisyon raporlarına ait 41 madde görüşüldü.

Mecliste,  Tunus’un güneydoğusunda bulunan Zarzis şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurulması ile ilgili Yurtdışı İlişkiler Komisyonu raporunun görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.

Kamu sınırları içerisindeki engelli, yaşlı ve güçsüzlerin topluma tam ve eşit katılımını sağlamak için yerleşim yerleri ile açık, yarı açık ve kapalı alanların kanun, tüzük imar planları, yönetmelik hükümleri ve bunların fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun düzenlemelerinin yapılması amacı ile hazırlanmış olan ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi Erişilebilirlik Yönetmeliği‘ ile ilgili raporun görüşülmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Mersin’in En Büyük Sorunlarından Biri ‘Otopark’

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Mersin’in en önemli sorunlarından birinin otopark olduğuna dikkat çekti. Bu konu ile ilgili çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Adliye Binası’nın arkasında MESKİ’ye ait olan alana otopark yapmak istediğimizi söylemiştik. Ama orası daha önce Avrupa Yatırım Bankası’na ipotek edilmiş. Bu yüzden biraz sıkıntı yaşadık. Özellikle o bölgede park için arabalar tarafından işgal edilen sokakların rahatlaması adına böyle bir proje düşünmüştük. Zemin katını MESKİ’nin Abone ve Tahsilat Birimi için ayıracağımız, alt ve üst katları da otopark olarak değerlendireceğimiz projemizi en kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Sadece Mersin merkezin değil ilçelerin de aynı sıkıntıyı yaşadığını söyleyen Başkan Kocamaz, “Önümüzdeki dönemlerde otopark projelerimizi hayata geçirmek için Mersin genelinde çalışma başlatacağız” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm Şart

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Akdeniz Belediyesi ile eşgüdümlü şekilde gerçekleştireceği Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili konuşan Başkan Kocamaz, “Bildiğiniz gibi Mersin’in tarihi dokusunun bulunduğu bölge, Bakanlar Kurulu kararı ile bize tahsis edilmişti. Ancak Akdeniz Belediyesi bununla ilgili görüşmelerin yapılmasına rağmen bize niye haber verilmedi,  Bakanlar Kurulu bize niye sormadan böyle bir karar aldı diyerek, İdare Mahkemesi’ne gitmiş ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almış. Sonuç ne olur bilmiyorum ama bununla ilgili Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdik. Biz olayı ötelemeden, daha fazla zaman kaybı yaşamadan bu projeyi halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Mersin’e hizmeti birlikte yapacaksak yapacağız. Kimse hizmeti sırtında götürmüyor. Halkımız için kentimiz için hep beraber çalışmalıyız” dedi.

Müftü Deresi ile ilgili de bir alternatif çözüm üretmek istediklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, o çevrenin şimdiki durumunun iyi olmadığını belirterek, en kısa zamanda o bölgenin de düzenleneceğini ifade etti.

Suriyeli Mülteci Öğrencilerinden Teşekkür Çiçekleri

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) öğrenim gören Suriyeli mülteci öğrenciler, kendilerine verilen destek dolayısıyla başlattıkları “Bir Çiçek Bin Teşekkür, İnsanlığımız Gülden Başlar” projesi kapsamında,  Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisini ziyaret etti. Başkan Kocamaz ve meclis üyelerine gül veren öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projelerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Suriye’deki insanların bugün savaştan ötürü çok zor durumda olduklarını ifade eden Başkan Kocamaz, daha iyi şartlar altında yaşamak ve savaştan kaçmak için Avrupa’ya geçmek isteyen birçok Suriyeli’nin Ege Denizi’nde hayatını kaybettiğini dile getirdi. Türkiye’deki huzur ve barış ortamının kıymetini bilmemiz gerektiğini söyleyen Başkan Kocamaz, öğrenciler ile fotoğraf da çektirdi.

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Serdarhan Musa Taşkaya, Mersin Üniversitesi’nde 891 adet Suriyeli üniversite öğrencisi olduğunu söyleyerek, bu projeye hem maddi hem de manevi destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA