TOROSLAR BELEDİYESİ, 3 OCAK’A HAZIRLANIYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
TOROSLAR BELEDİYESİ, 3 OCAK’A HAZIRLANIYOR

 

Toroslar Belediyesi, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü kutlama etkinliklerinin hazırlıklarına başladı.

Halkın bayramını yine halkla birlikte kutlamak adına toplantılar düzenleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yılki toplantıların ilkinde; Belediye Başkanları, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri ve siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Gününü her yıl artan bir coşkuyla kutladıklarını söyledi. Bu yılki etkinlikler kapsamında; geçen yıllardan farklı olarak 3 Ocak konulu şiir yarışması ve Uluslararası Muay Thai Kurtuluş Kupası Turnuvasının yer alacağını kaydetti. Belediye Başkanları’nın asli görevlerinin kentte fiziki anlamda çağın gerektirdiği hizmetleri sunmak olduğunu vurgulayan Başkan Tuna, bir Milleti Millet yapan değerleri korumanın ve yaşatmanın da bir diğer görevleri olduğuna dikkat çekti.

12 yıllık görev süreleri içerisinde bir yandan büyük ve önemli projeleri hayata geçirirken bir yandan da Türk Milleti’nin milli ve manevi duygularına hitap eden etkinliklere imza attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak özel gün ve haftalara büyük önem verdiklerini söyledi. 2004 yılında göreve geldiklerinde Mersin’in kurtuluş günü etkinliklerinin sadece protokol tarafından kutlandığını gördüklerini ifade eden Başkan Tuna 2005 yılında halkın kendi bayramına sahip çıkması gerektiği inancıyla kurtuluş günü etkinliklerini başlattıklarını belirtti.

“Yürüyüşümüz Kentimizin imajını değiştiriyor”

Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu yıl 12’incisi gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında yapılan Kurtuluş Yürüyüşünün sadece Mersin’de değil tüm ülke genelinde ön plana çıktığını kaydetti. Mersin’in ülke genelinde patlamaya hazır bir bomba gibi algılandığını ancak düzenledikleri etkinliklerle gösterilen birlik ve beraberlik duygusunun bu imajı ortadan kaldırdığını da sözlerine ekleyen Başkan Tuna: “İnşallah her yıl suya atılan taşın oluşturduğu halka misali genişleyen ve sadece Mersin’de değil ülke genelinde adından söz ettiren etkinliklerimizi bu yılda gerçekleştireceğiz. Mersin ile ilgili dışarıda çok farklı bir imaj vardı. Mersin her an patlamaya hazır bir bomba gibi ifade edilirdi ama oysaki Mersin uzlaşma kültürünün, birlikte yaşama ortalamasının en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bunu tüm ulusa göstermemiz lazımdı ve bunu da 11 yıldır gösteriyoruz. Sizlerin çaba ve gayreti ile bu sene yapacağımız yürüyüşümüz ve bunun öncesinde ve sonrasında hazırladığımız programlarımız ile amacımız 3 Ocak’ı genç neslin belleklerine kazımak. Bin yıllık kardeşliğin yaşatılması noktasında hepimize düşen görev olaylara ayrı gayrı bakmadan milli ve manevi değerlerimiz altında ortak paydada birleşmek. Birleşirsek güç oluruz, ayrışırsak yok oluruz. Belediye olarak bizler bu işte sadece organize yapıyoruz. Bu organizasyonu bize mal etmek, bir siyasi partiye mal etmek değil birlikte herkesin elini taşın altına sokmak suretiyle bir araya gelmemiz lazım. Ulu Önderimiz Atatürk’ün dediği gibi ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ ifadesinin altında yatan gerçek gibi söz konusu Mersin ise gerisi teferruat olması lazım. Herkes elini taşın altına sokacak ve eşiyle, dostuyla, çocuğuyla bu güzel fotoğraf karesinin içerisinde buluşmak için 3 Ocak Pazar günü saat:08.00’de Kuvvai Milliye Anıtı’ndan Cumhuriyet Alanı’na kadar 7’den 70’e her yaştan insanın katıldığı çok güzel bir tabloyu ortaya koyacağız” dedi.

Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü nedeniyle hazırladığı; 2 Ocak 2016 Cumartesi günü saat:10.00’da  Çağdaşkent Mahallesi 7. Bölge Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek Uluslararası Muay Thai Kurtuluş Kupası ile başlayacak. 3 Ocak 2016 Pazar günü saat:08.00’de Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtından başlayacak olan Kurtuluş Yürüyüşü ile devam edecek program, saat:13.00’de Koray Aydın Stadında oynanacak Resmi Kurumlar arası Futbol Turnuvası Finali ve saat:15.30’da Tozkoparan Mahallesi Ecza Deposu arkasındaki Cirit Gösterisi ile son bulacak.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA