Mersin’de hava kirliliği / Cevdet Yılmaz yazdı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mersin’de hava kirliliği / Cevdet Yılmaz yazdı

 

Cevdet Yılmaz yazdı

Kışın havanın soğumasıyla beraber dağıtılan kömürdense eğer bu kirlilik , bunun önlemi de alınmalı. Bilemediniz , saçınıza kıyafetinize ciğerinize kadar sinen bu duman için, aile birey sayısı kadar maske ve kışlık deterjan,şampuan da dağıtsınlar olsun bitsin.

Sizlere daha önce de bahsetmiştim, bilhassa yerel yönetimlerin 5 sene seçili kalma, belediye meclislerinin niteliğini yitirmesi gibi sorunların çözümünü bulan ülkeler ya da yöntemler yok değil. Aksi halde seçilmiş olmak orta vadeli bir saltanatı beraberinde getiriyor. Gerisi ben bilirim sen sus hikayesi... Mersin ? Mersin, biraz öksüz ya da yetim... Mersin rahat memleket! Sorunun çözümünü bekleyen değil, sorunu görmezden gelen şehir. Biraz kaderine razı şehir... Sakinlerinin kendisini çok da sahiplenmediği şehir.

Mesela mı? Yazları kurak ve sıcak , kışları ılık ve yağışlı Mersin'imizde kışları artık ılık, dumanlı ve yağışlı diye tanımlayabiliriz. Sadece 5-10 dakika dahi dışarı çıksanız üstünüze sinecek kadar soba dumanından bahsediyorum. Yani hava kirliliği, insanın dumanı içine çekmesinden bahsetmiyorum. Şehrin önemli bir kısmının hava kirliliğine maruz kalmasından bahsediyorum. Kışın havanın soğumasıyla beraber dağıtılan kömürdense eğer bu kirlilik , bunun önlemi de alınmalı. Bilemediniz , saçınıza kıyafetinize ciğerinize kadar sinen bu duman için, aile birey sayısı kadar maske ve kışlık deterjan,şampuan da dağıtsınlar olsun bitsin.
Bu arada bahsetmeden geçmeyim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2014 Temmuz tarihli Mersin hava kirliliği hakkında raporuna ulaştım fakat sanırım bahsettiğimiz konular farklı. Ben akşamdan akşama çöken ve gözle görülen, göz yaşartan dumandan bahsederken rapor daha olası bir durum değerlendirmesi yapmış. Yine de temiz hava eylem planı komisyonu dahi
kurulduğunu ve komisyon üyelerinin kimler olduğunu , 2007 den bu yana yapılan ölçüm sonuçlarını ve dahasını bu rapordan bulabileceğinizi hatırlatmakta yarar var.

Ortadaki sorunu birilerinin çözme iradesini göstermeyi beklemek bugüne kadar olası geldi. Hadi diyelim ki bu işin hiçbir paydaşının bu kirlilikten haberi yok,yazılan raporda da anladığım kadarıyla bir kirlilik tespiti söz konusu değil. O zaman da bunun gündemini oluşturmak Mersin'in yerel tüm unsurlarına da düşmektedir.Korkarım ki, aksi halde olaya mizansen katayım derken şu deterjan dağıtımı işini önermem mantıklı seçenek halini bile alabilir.

Cevdet Yılmaz
Mali Müşavir-denetçi
24 Aralık 2015 Perşembe 20:32 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA