Erdal Akalın: Yılı Tüketirken!.. | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Erdal Akalın: Yılı Tüketirken!..

 

Erdal Akalın’ın Kaleminden

Yılı Tüketirken!..

Bugün yılın son günü.  Sanki üstüme vazife imiş gibi, 2015 yılının bilançosunu yapmak istiyorum.   Tabii kendi bakış açımdan.   Bunu bir vatandaşlık görevi yapmış olmanın kutsiyetine de bağlayarak, kendimce durumdan vazife çıkarmanın sorumluluğunu da üstleniyorum. 
Ülkemiz kazananı belli olmayacak bir iç savaşa doğru eviriliyor.  Hangi tarafın kazanımlı çıkacağının belli olmadığı anlaşılan bu sürtüşme, korkarım iç barış olasılığını da riske atmaktadır.  Karşılıklı çekilen acılar ve sıkıntılar yanında dökülen onca kan, yeniden bir arada barış içinde mutlu yaşamak olasılığına da zemin kaybettirmektedir.  Kanı kanla yıkamak olanaklı olmadığı gibi karşılıklı kindarlık duyguları da tırmanıyor.
İki taraftan da aynı çağrıyı duyuyoruz; diyalog!  Ama gelin görün ki, sevimsiz bir ‘kaçak çay’ esprisi bile bir araya gelmek olanağını ortadan kaldırabiliyorsa, hangi diyalog demek geliyor içimden.   Kaldı ki, iktidar olmak hoşgörü gerektirir, sevimsiz ve maksadını aşan laf atmaları duymamak muktedir olmanın şanındandır diye düşünsek bile, olanlar oldu ve Sayın Başbakan diyalog yolunu açabilecek ziyareti iptal etti bile.  Artık diyalog namluların ucuna kalmıştır!
İç politikanın sevimsiz gelişmeleri böyle iken dışta durum nasıldır diye sormak abes oldu galiba.   Stratejik derinlik kitabının sararmış sayfalarına sıkışmış Osmanlıcılık hayali sonrası, dış politika dümeni çoktan elimizden kaydı gitti bence.  A.B.D., AB ve Rusya’nın başı çektiği dış güçler, ülkemizin dış politika etkinliğini pasif bir yönlendirmeye oturtmuş görünüyor.  Kaptan köşkü bizlerin elinde değil, biz olsak olsak çımacı sayılırız artık!
Orta doğu bataklığına komşularla sıfır sorun diyerek balıklama girmeye kalkmıştık, dünyaya yön veren güç sanarak kendimizi.  Suriye çölünde kaybolduk.  Yetmezmiş gibi, varlığı sorgulanacak Irak yönetiminin bile bizi posta atılacak devlet konumuna düşürmesini sineye çekmek zorunda kalakaldık.
Rusya uçağını ise hiç sormayın, ben de kanaatimi yazmayayım.  Turizmcinin, narenciye çiftçisinin, sera üreticisinin ve müteahhitlerin derdi ise zaten beni aşar. 
İktidarın medyaya akıl almaz baskısı sonrası bir de Can Dündar ve Erdem Gül tablosu ortaya çıktı ki, akıllara seza!   Tutukluluk için yapılan itirazları ise arka arkaya kabul etmiyor ilgili yargıçlar.  Tüm hukuk akademisyenleri bu tutukluluk yanlış bir karardır, yasa da yeri yoktur derken, doğrusu merak ediyorum tutukluluk kararı veren yargıç ve savcıları kimler okuttu, kimler diploma verdi diye!  Acaba onlarca fahri doktora diploması verilen ve renk renk akademisyen cüppeleri giyen birisi mi?!.   Benimkisi merak işte!
Söz buraya kadar gelmişken iktidar partisine bakmadan geçemem.  Sırtını devlet gücüne dayamış, mali durumunu özelleştirmelerden hayli düzeltmiş, oy devşirmek için dini ve inanç körlüğünü kullanmaktan geri durmamış iktidar partisi, hayallerini kendisinin kurguladığı üzere milenyuma damga vurmak inadını devam ettiriyor.  Tarih yazmak isterken, aslında günümüzde tarih yazmak gücünde olanların rüzgârına kendisini kaptırmış gidiyor bence.  Üstelik yolunun nereye varacağının farkında olduğundan da kuşkuluyum!
Bir de kendilerine olan güvenlerini zorlayarak sanırım iyice tedirginleştiler.  Örneğin; ülke vatandaşının yanına giderken bile nerede ise bir tabur korumanın arasına sığınmak zorunda kalıyorlar artık.  Sahibi olduklarını sandıkları mutlak güç, kanımca onları sarhoş ettiğinden sendelediklerini belli etmemek üzere duvarların arkasına sığınmak zorunda hissediyorlar kendilerini.  Zaten dışta da itibar kalmadı gibi, Suudiler ve Katar dışında.  Neyse ki göçmen Suriyeliler var şimdiler de, mülteci korkusuna kapılmış AB ülkeleri azıcık gülücükler gösteriyorlar kandırmacasına.
Muhalefet partileri için konuşmak gerekirse; “Garp cephesinde yeni bir şey yok!” demek tam oturur meramımı anlatmak için.  Öylesine ki, ana muhalefet partisi bile kuşakların bir araya gelebildiği Gezi Parkı olgusunu dahi doğru okuyamadı dersem, yeterli olmaz mı?!.  Günümüzün muhalefet partileri sadece Gezi ile değil, katledilen kadınlar, çocuk gelinler, eğitim ve öğretimin kargaşası, üniversitelerin baskı altına alınmak istenmesi, çevre sorunları, enerji sağlamak ve sera gazı üretmemek ikilemi, ülke insanlarının günlük yaşamlarına karışılması sıkıntıları … gibi çetrefilli sorunlarla uğraşabilmek yeteneğini göstermek zorundadır.  Buna demokrasi terbiyesini, düşünce özgürlüğüne sahip çıkılmasını, cumhuriyet kazanımlarının korunması ve kollanmasını katmıyorum bile.  Zaten bunlar siyasi partilerin asli ödevleri ve görevleri olmak zorunda değiller mi?!.
Evet, anlaşıldığı üzere; ne iktidar partisi ve ne de muhalefet partileri, 2016 yılını sadece biz ülke insanları kurtarabiliriz.  Hadi gene de ekleyelim doğrusunu; “Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!”
                                                                                                  Erdal Akalın (31.12.2015)
    

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA