MİMAR VE MÜHENDİSLERDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI: “ÇÖZÜM İÇİN BİZ DE SÖZ SAHİBİYİZ” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MİMAR VE MÜHENDİSLERDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÇAĞRI: “ÇÖZÜM İÇİN BİZ DE SÖZ SAHİBİYİZ”

 

‘BEN YAPTIM OLDU’ OLMAZ!

“Mersin Ulaşım Master Planı” hazırlıklarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, bu süreçte mimar ve mühendislerin görüşlerini dikkat almadığı için tepki geldi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu: “Kentin sorunlarının çözümü için biz de söz sahibiyiz” mesajı verdi.

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) adına yazılı bir açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı ve İKK Sekreteri Seyfettin Atar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan “Ulaşım Master Planı” ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“KRONİK BİR SORUN HALİNE GELDİ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin görevlerinden olan ve artık kronik bir sorun haline gelen ‘Mersin Ulaşım Ana Planı’nın, Mersin ve yakın çevresinin ulaşım problemlerini çözmeyi hedeflediğini belirten Atar, “Biliniyor ki bu tür çalışmalar ile Mersin’in onlarca yıl sonra da yaşayacağı sıkıntıların, bir vizyon çerçevesinde belirlenebilmesi gerekmektedir. TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak, kentimizi ve çevremizi ilgilendiren her türlü konu etrafında bilimsel ve mesleki yaklaşımlarımızı ve önerilerimizi şimdiye kadar olduğu gibi yine kent yararına değerlendirmek bizim vazgeçilmez görevlerimizdendir. Kentimize, çağdaş bir Mersin olabilme hayaline, TMMOB olarak, olumlu katkılar sağlayacağımızı, kent yararına olan projeleri, mesleki değerlendirmelerimiz sonrasında destekleyeceğimizi defalarca Mersin kamuoyu ile paylaşmış olmanın rahatlığı içindeyiz.

‘BEN YAPTIM OLDU’ OLMAZ!

Yaşadığımız kent olan Mersin için yapılan planlamaların, düzenlemelerin, uygulamaya konulan projelerin, yasalara uygunluğu, mevzuatın gereklilikleri ve mesleki yeterlilikleri konusunda sözümüz söylemeye devam edeceğiz. Bu kentin dinamiklerini, meslek odalarını, çevre kuruluşlarını, ilgili kurumların görüşlerini almadan, bunlara danışmadan, ‘ben yaptım oldu’ anlayışı içinde, keyfi uygulamalar ile Mersin’in iyi yönetilemeyeceğinin bilinmesini isteriz” dedi.

“BİZİMLE GÖRÜŞMEDİLER”

Konuyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin planın hazırlanma süreciyle ilgili kent dinamikleri ve meslek odaları ile konuyu tartışmaya açtığını belirttiğini de anımsatan Atar, böyle bir görüşme olmadığını açıkladı. “Hatta bizler, bu düşüncelerimizi ve kent yararına olan her türlü planlamada ve projelerde, birlikte çalışma isteğimizi ifade edebilmek için defalarca randevu talebinde bulunduk” diyen Seyfettin Atar, “Ancak bir kez dahi görüşebilme imkanı bulamadık. Mersin büyüdükçe sorunları büyümeye devam ediyor. Bu büyük kent ancak vizyonu geniş ekiplerce, bütün ihtiyaçları belirlenip, ona göre planlar üretilerek yönetilebilir. Bizlerde bu kentin yönetiminde söz hakkı olması gereken meslek odaları olarak belediyelerimizle birlikte çalışabilmek için mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hala duyarlı yöneticilerin olduğunu bilmek bizlere güç vermektedir” diye konuştu. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA