CHP’li Uçar, ‘Büyükşehir Belediyesini göreve davet ediyoruz” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP’li Uçar, ‘Büyükşehir Belediyesini göreve davet ediyoruz”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Büyükşehir Belediyesi sorumluluktan kaçarak, kendi eksikliklerini ilçe belediyesine mal etmektedir. Büyükşehir Belediyesini ve yetkililerini göreve davet ediyoruz” dedi.

Silifke Belediyesi’nin yaz-kış demeden çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Bugüne kadar geçmiş dönemdeki 15 yıllık yerel iktidarın yerinde sayıp durması Silifke’nin büyük kayıplarına neden oldu. Üstelik bütün şehir yasası bile yokken hiçbir proje üretmemeleri, ilçemizi marka kent olmaktan ziyade bir köy görüntüsü dışına çıkaramadı” dedi.

“15 YILDA YAPAMADIKLARI, 1.5 YIL İÇERİSİNDE YAPILDI”

Uçar, “Büyükşehir yasasına rağmen belediyemiz 1.5 yıl içerisinde 66 köyü mahalleye dönüşen ve toplamda 88 mahallesi olan Silifke genelinde, “4. Köprü” gibi önemli bir projeyi hayata geçirecek. Tabiî ki bugüne kadar yaptığı birçok hizmet var. Bunlar içerisinde Göksu Nehri Çevresi ot ve çalılardan temizlenerek, ışıklandırmalar yapıldı. Şehir merkezimizi birbirine bağlayan Taş Köprü, Feyyaz Bilgen ve Karayolları köprüleri ışıklandırılarak halkımızın kullanımına sunuldu. Modern bir Nikâh Salonu yapıldı. Silifke’ye yakışır tarihi bir bina Kültür Müdürlüğü haline getirildi. Belediyespor gibi başarılı bir takımımız yeniden hayata geçirildi ve şu an Bal Ligi yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlçemizin parkı bulunmayan mahalleleri tek tek parklara, sosyal alanlara ve ailelerin spor yapabilecekleri yeni mekânlara kavuşuyor. 300 yoksul öğrenci ailemize nakdi yardım sağlıyor. Yıllardır köylerimizde sinema bilmeyen ve görmeyen vatandaşlarımız, Açık Hava Sinema projesiyle vizyon filmlerini izliyor. Belediye Hizmet binası karanlık ve kötü bir durumdaydı. Şimdi daha modern ve vatandaşlarımıza yakışır bir hale getirildi. Bunun yanında Hayvan Pazarı projesiyle önemli bir sorun çözüme kavuşmuş olacak. Sayağzı Mahallesi girişinde bulunan 2 adet parsele büyük bir park yapılacak. Silifke’nin tarihi kalesini yakasına güzel bir mesire alanı kazandıracak. İlçemize güzel bir bisiklet yolu projesi kazandıracak. Bu projeler hizmetlerin başlangıcı olup, belediyemiz daha saymakla bitmeyen birçok başarıya imza atmış ve atacaktır.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR KENDİ EKSİKLİKLERİNİ İLÇE BELEDİYESİNE MAL ETMEKTEDİR”

CHP’li belediyenin hizmetinden bütün ilçe halkının memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Uçar, “Modern kentleşmenin simgesi olan cadde ve sokakların düzeni, park ve bahçe alanları gibi kentsel düzenlemeler hızlı bir şekilde yerine getiriliyor. İmkânlar ölçüsünde sırasıyla mahalle mahalle yollarımız asfaltlanıyor, yeni yollar açılmaya devam ediliyor. Keşke Büyükşehir Belediyesi de Silifke Belediyesi gibi çalışsa. Fakat 1.5 yıldır Silifke’yi yok sayan bir zihniyetle hizmetlerini diğer ilçelere götüren Büyükşehir Belediyesi, kış ayı gelmesine rağmen kanalizasyon, içme suyu, hayvan barınakları ve alt yapıyla ilgili hiçbir sorunu çözüme kavuşturamamış, bu da yetmezmiş gibi muhtarlara ilçe belediyesini şikayet ederek, kendi eksikliklerini ilçe belediyesine mal etmeye çalışmıştır.  Türkiye’de en pahalı içme suyunu bile Mersin kullanmaktadır.” diye konuştu.

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Başkan Uçar, “Muhtarlarımızın her bir talebi ilçe belediyesi tarafından özenle dikkate alınıp imkânlar dâhilinde yerine getirilirken, neden Büyükşehir Belediyesi hiçbir mahallemize katkı sağlamamaktadır? Halen içme suyu sorunu bulunan mahallelerimiz mevcut. Suyunu tuzlu, aşırı klorlu ve zor şartlar içerisinde temin eden mahallelerimiz var. Halen büyükşehir sorumluluğunda olan ve yapılmayan yollarımız var. Büyükşehir sorumluluğunda olan birçok mahallemizin mezarlıkları bakımsız ve perişan durumda. Kanalizasyon sorunu bir türlü çözülmeyen mahallelerimiz var. Büyükşehir Belediyesini muhtarlarımızla, odalarımızla, derneklerimizle ve Silifke halkımızla bir bütün olarak göreve davet ediyoruz. Silifke’ye hak edilen değeri vermelerini bunu yapamıyorlarsa bile, Silifke’den giden ve trilyonları bulan su parasıyla bari hizmet yapmalarını istiyoruz” dedi. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA