Esinoğlu: Hendeklere sıkışan PKK’yı CHP mi kurtaracak? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Esinoğlu: Hendeklere sıkışan PKK’yı CHP mi kurtaracak?

 

Bülent Esinoğlu’nun Kaleminden

25 Ocak 2016

 
CHP tabanındaki yurtsever dostları üzmemek için, iki yıldır, CHP hakkında yazı yazmama kararı almıştım. Ancak son Kurultayda yayınlanan 21 maddelik gerici, bölücü ve Mustafa Kemal’in Altı-Ok’unu dışlayıcı tavrı her şeyi noktaladı.

21 Maddelik bildiriyi okudum. Altı-Ok’u bulamadım. Zaten olmayan şey bulunamazdı.

Bildiride, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı üzerindeki şerhler kaldırılsın ifadesi, PKK’ya özerklik verilsin ifadesinin, başka bir dil ile söylenmesidir.

Öcalan’ın “Çözüm Süreci Çerçeve Metnini” Mecliste görüşülsün diye canhıraş açıklamalar yapan CHP, artık, bölücü gerici ve karşı devrimci bir partidir.

Bildirinin diğer çok önemli bir maddesi de, Laikliğin vicdan özgürlüğü kavramına indirgenerek yok edilmesi… Bunun AKP’deki jargonu din özgürlüğüdür.

Laikliği savunmayarak gerici, halkçı devleti savunmayarak Batı işbirlikçisi bir parti konumuna taşınmıştır.

Etekli Kemal Dervişi yönetime taşıyarak, emperyalizmle ekonomik birlikteliğin şampiyonluğunu yapan CHP, artık planlı ekonomiyi ağzına almayacağına dair, bildiride söz vermiştir.

Özetle; CHP kendi ilkelerini, yani Altı-Ok’u savunmayarak, zaten Mustafa Kemal’i programından çıkarmıştır. Karşı devrim saflarına geçmiştir.

Şimdilerde, yurtsever, vatansever CHP’li aydınlar; CHP içinde kalarak CHP’yi nasıl kurtarırız araştırmasına dalmışlar.

CHP, CHP içinden verilecek mücadele ile kurtarılamaz. Yıllardır bu yol denenmiş, her seferinde, parti içinde bölücü, gerici, emperyalizm işbirlikçisi kadrolar, Kemalistleri temizleyerek gelmişlerdir.

Joe Biden’ın, PKK’yı kurtarma üzerine kurulu ziyaretinde, Biden’e yalakalıkta CHP’li vekiller şampiyonluğu kimselere bırakmamışlardır.

İlkelerini benimsemeyip, Mustafa Kemal’in büyüklüğünden yararlanarak, oy toplama kurnazlığı artık zor devam eder.

Atatürk’e küfredenleri o kadar el üstünde tuttular ki, artık sahte Kemalist söylemin getirisi hepten azaldı.

CHP bu karşı devrimci tutumuyla, ne hendeklere sıkışan PKK’yı kurtarabilir, ne de kendisini kurtarabilir.

AKP ile birlikte Anayasadan Türk sözcüğünü kaldırmak üzere bu günlerde toplanmaya başlayacaklar. Bu haliyle CHP HDP’lileşmektedir.

Vatan savunması saflarında yer almamak için, Erdoğan muhalefetini bahane eden bu tutum, CHP’yi devrimci olmayan yol çatında tutar.

Var olan ilkelerini savunmayan, AKP’nin programını başka sözcüklerle benimseyen 35. Kurultay bildirgesi, tam bir karşı devrim bildirgesidir.

Vatanseverlerin Bildirideki neoliberal sözcüklerle süslenmiş, özgürlükçü cümlelere sakın kanmasınlar. CHP artık programı olmayan bir parti konumundadır.

Vatan bütünlüğünü savunmayan hiçbir program, Türk halkının programı olamaz.

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA