Mersin Turizm Platform Başkanı Numan Olcar: “HAVALİMANI İÇİN GEÇ KALINMAMALI” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mersin Turizm Platform Başkanı Numan Olcar: “HAVALİMANI İÇİN GEÇ KALINMAMALI”

 

“Bize söz verilen havalimanı olmazsa olmazımızdır”

“Bize söz verilen havalimanı olmazsa olmazımızdır”

“2016 Daha Sıkıntılı Geçecek... Her şeye Rağmen Karamsar Değiliz. “

Serkan TULTAK

Mersin, turizmde kendine çıkış arıyor. Yaşanan sorunlardan en az hasar almayı planlayan turizmciler de gelecekten umutlular.

Mersin Turizm Platform Başkanı Numan Olcar da, yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bunları aşabilmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Verdiği özel röportajda ‘Her şeye rağmen karamsar değiliz.” diyen Olcar, “Durum bu olunca bazı şeylerden vazgeçmemeliyiz. Tanıtım tüm hızıyla sürmeli. Daha önce insanlara Mersin’i tarif ederken koordinat vermek zorunda kalırdık. Şimdi bunu söylemiyoruz. Son yıllarda uluslararası fuarlarda Mersin bu algıyı son derece geliştirdi.” Dedi.

 

“HAVALİMANI YAPILMAZSA SADECE BÖLGE İÇİN DEĞİL, ÜLKE İÇİNDE GEÇ OLACAKTIR”

Havalimanın önemine vurgu yapan Olcar, bölgenin hat limanı fırsatını kaçırabileceği uyarısı yaparak şunları söyledi: “Bize söz verilen havalimanı olmazsa olmazımızdır. Bunun her türlü platformda takipçisi olacağız. Bu havaalanı buraya yapılmalı. Yapılmazsa sadece bölge için değil, ülke içinde geç olacaktır. Çünkü yarın o bir gün bu havalimanın yerine başka yer hat limanı olarak alacak. Bu ülkemizde de olmayabilir. Neresi olur bilemeyiz ama bu durum hat özelliğini kaçırmamıza yol açacaktır. 2011 yılından beri biz bu çekincelerimizi paylaşıyoruz. Bir diğer proje olan Kazanlı projesinin de bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. 7-8 sene buraya çivi çakılmayınca tahsislerin iptalini sağladık ve yeni projeleri de kamuoyu ile paylaştık, yatırımcıları da getirdik. Ancak geldiğimiz noktada eski yatırımcılar mahkeme yoluyla iptali, yürütme durdurma yaparak tahsisleri geri alıp bizi başladığımız noktaya getirdiler. Eski yatırımcı yine ne çivi çakıyor ne de yeni yatırımcıya izin veriyor.”

 

“YERLİ TURİST İÇİN ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI BAŞLADI”

Yerli turiste ağırlık verileceğini ve bu yönde erken rezervasyon kampanyasının başladığını anlatan Olcar, “Yaşanan olumsuzlukları aşabilmek için yerli turistlerimiz için girişimler var. En son yapılan toplantıdan çıkan karara göre de 30 Ocak – 30 Mayıs 2016 tarihleri arasında erken rezervasyon kampanyası başlatıldı. Bu erken rezervasyon kampanyası ile bir hareketlilik ve canlılık geleceğine inanıyoruz. Öyle ki 8-9 Milyon insanı seyahat ettirmişiz. Ama tabi bu yurt dışından gelen kayıtları telefi etmeyecektir.” Diye konuştu.  

 

“2016’DA DA BİRAZ DAHA SIKINTILI BİR SÜRECE GİRİYORUZ”

Mersin’in yaşadığı sorunlara da değinen Olcar, olumsuzlukların daha önce Mersin’i, şimdi ise tüm bölgeyi ilgilendirdiğine dikkat çekerek şöyle devam etti: “2014 yılına kadar çok ciddi artılarımız vardı. Ancak son yıllarda olumsuz bir dönemden geçiyoruz. 2007 de 80 Bin olan konaklama/ziyaretçi sayımız 2014 yılında 536 Bine çıktı. Ama ne yazık ki bu sayılar 2015 yılında yüzde 50 düştü. 2016’da da biraz daha sıkıntılı bir sürece giriyoruz. Çünkü daha önce sorunlar Mersin coğrafyasını ilgilendiren sorunlardı. Şimdi ise Antalya, İstanbul, Ege, İç Anadolu ile beraber bütün bölgeyi kapsıyor. Görünen o ki, bu yıl bizi sıkıntılı bir süreç bekliyor. Gerek yurt içi gerekse yurtdışındaki iş ortaklarımız ve fuarlarda yaptığımız görüşmelerde bu sinyali aldık.”

 

“İPTALLER BAŞLADI”

Kurvaziyer gemilerinin artık sadece Mersin’e değil diğer bölgelere de gelmediğini anlatan Olcar, “Sorunlar arda ardaya geliyor. 2012 yılında Mersin ciddi bir Kurvaziyer projesi başlattı. Çok kısa süre içerisinde 14 gemi dahi ağırladık. Geçtiğimiz sene içerisinde de kritik dönem başlamış olmasına rağmen yine bir gemi gelmişti. Ancak daha sonra iptaller başladı. Yanı başımızdaki Alanya dahi her yıl minimum 59 gemi alırken bu sayının 18-19’lara düştüğünü görüyoruz. 2016 da bunlarda kalktı. İsmini vermeyeceğim bir şirket, ki Türkiye’ye 2 Milyon insan getiren bir firma İstanbul, Kuşadası gibi önemli yerlere olan gelişlerini iptal etti. Japonya, elçilikteki güvenliği bir puan daha yükseltirse Japonlar için Türkiye riskli yerler konumuna girecektir.” Şeklinde konuştu. 

 

“EMİTT FUARINDA MERSİN EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLDİ”

Geçen hafta yapılan EMİTT Fuarını da Mersin açısından değerlendiren Olcar, “Mersin 20 yıldır EMİTT fuarına katılıyor. Ama 20 yıl önce 10 m2 stant alsak dahi onun içerisini dolduracak turizmci bulamayacak kadar sıkıntılı zamanlar yaşadık. Geldiğimiz noktada ise, Turizm Platformunun 2007 yılında kurulması ile beraber, turizmle ilgili algı ile yönetimi sayesinde bugün 100 m2’lik standa kavuştuğumuz ortadadır. Tabi diğer kurumlarımızın da aldıkları yerlerle Mersin bu fuarda 700 m2 alanda temsil edildi. Gerek Sayın Valimiz gerekse Büyükşehir Belediye Başkanımızın girişimleri ve ortak irade göstermeleri neticesinde Mersin turizmde her anlamda ifade ediliyor.” Dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA