Hamit Tuna: “Fidan dikmek kadar, onu korumakta önemli” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:21  BAŞKAN SEÇER, ‘TARSUS KARBOĞAZI ÇEVRE FESTİVALİ’NE KATILDI  10:10  GEZEGENEMİZİ KURTARMAK İSTİYORSAK DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE GEÇİŞ KAÇINILMAZDIR  21:40  GAZETECI A. VAHAP ŞEHITOĞLU, KıZ KARDEŞINI KAYBETTI  21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı 
Hamit Tuna: “Fidan dikmek kadar, onu korumakta önemli”

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, dünyanın en önemli sorunu haline gelen küresel ısınmanın etkisinin sona erdirilmesi için bol bol ağaç dikerek gereken tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tuna:  “Çocuklarımızı sokağa değil, yeşile özendirmeliyiz” dedi.

 Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak, sağlıklı bir gelecek için yeşil alan miktarının arttırılması gerektiğini savunan bir yapımız var. Bu nedenle İlçemizdeki  eğitim kurumlarındaki öğrencilerimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızla her yıl, özellikle Dünya Çevre Günü ve Dünya Orman Haftası münasebetiyle hatıra ormanları oluşturuyor, fidan dikim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Amacımız, doğa sevgisini çocuklara aşılamaktır. Tabi önemli olan dikmek değil yaşatmaktır. Bu alanlara sahip çıkmaları yönünde çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza güveniyoruz” dedi.

 

“Yeşil Alan miktarını 106 bin m2’den 1 milyon 100 bin m2’ye Ulaştırdık”

 

12 yılda yaptıkları planlı çalışmalarla ilçedeki yeşil alan miktarını bir milyon 100 bin m2’ye ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Hamit Tuna; “12 yılda 106 bin metrekare olarak devir aldığımız yeşil alan miktarını 1 milyon 100 bin m2’ye ulaştırırken, yaptığımız planlı yeşil alan çalışmalarıyla 56 olan park sayısını da 168’e çıkardık. Ayrıca parklar, cadde ve bulvarlar ile tesislerimize diktiğimiz ağaç ve çiçekleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyemizde üretiyor ve yetiştiriyoruz. Toroslar Belediyesi olarak hasımları hısım yapma gibi bir hedefimiz vardı. Bu hedefe ulaşmanın en kolay yollarından bir tanesi de sosyal tesislerin yapılmasıdır. Bu nedenle ilçemizde sosyal tesislerimizi arttırmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Bugün yaptığımız tesislere gelen vatandaşlarımız hem aileleri ile hoşça vakit geçiriyor hem yaşadıkları günün stresini atıyorlar hem de yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuruyorlar. Yeşilin olduğu yerde sağlık, sağlığın olduğu yerde mutluluk vardır” dedi.

Başkan Tuna, Toroslar İlçe sınırlarının genişlemesi, köy ve yaylaların ilçe sınırlarına dahil edilmesiyle birlikte Toroslar’ın doğa ile iç içe bir görünüme kavuştuğunu vurguladı.Bu kapsamda yeşil alanlardaki bakım çalışmalarını daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Başkan Tuna, Toroslar’ı yayla turizminde de ön plana çıkartacaklarını söyledi. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA