MESKİ 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MESKİ 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Çevre ve Su tasarrufu (renkli) ve Deneysel (Çevre ve Su Tasarrufu) konulu olmak üzere İki kategori olarak düzenlenen Yarışmalarda, MESKİ Genel Müdürlüğü, FIAP (Federation Internationale Del’apart photographieque) ve Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) adına madalya, mansiyon ve TFSF özel ödülü kazanan yarışmacılar belli oldu.

 Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun onayı ile Mersin Fotoğraf Derneği'nin (MFD) öncülüğünde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının bu yılki teması "Çevre ve Su Tasarrufu " olarak belirlendi. Yarışmaya (Hırvatistan, İran, Malezya, Türkiye, Ukrayna, Vietnam) olmak üzere 6 ülkeden 170 fotoğrafçı 562 fotoğraf katıldı.

Prof. Dr. Özer Kanburoğlu (AFIAP), Prof. Dr. Murat Ünal (EFIAP), Yrd. Doç. Beyhan Özdemir (İFOD),  MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak ve Şemi Ayatar' (EFIAP A.) dan oluşan jüri, dereceye giren eserleri belirledi.

MESKİ Genel Müdürlüğü ödülleri; Çevre ve Su Tasarrufu (Renkli) kategorisinde Vietnam'dan,  “Drought”  ve “Life On The River”  adlı eserleriyle katılan Huu Hung Truong, birincilik ve ikincilik ödülünü alırken, Türkiye’den “ Kirli Çevre ” adlı eseri ile katılan Melih Sular üçüncülük ödülünü aldı.  Deneysel ( Çevre ve su tasarrufu) kategorisinde ise Türkiye’den  “Grenn Boat“ adlı eseriyle katılan Melih Sular birincilik ödülünü,   “Childish Hope” adlı eseri ile katılan Deniz Ener ikincilik ödülünü, ”Akıllı Su Kullanımı” adlı eseri ile katılan Leyla Emektar üçüncülük ödülünün sahibi oldular.

 

FIAP ödüllerinde; Çevre ve Su Tasarrufu (Renkli) kategorisinde ise;  Malezya’dan “Getting Water” adlı eseri ile katılan Yen Sin Wong birinciliğe,  Türkiye’den “ Sulama” adlı eseri ile katılan İsmet Danyel ikinciliğe, Türkiye’den “ Suyun Vefası” adlı eseri ile katılan Serap Caymaz’ı üçüncülüğe layık görüldü.   FİAP Deneysel ( Çevre ve Su Tasarrufu) kategorideki ise Türkiye’den “Küresel” adlı eseri ile katılan Eren Özkapıcı birinciliğe, Türkiye’den “Yasam Çerçevesi” adlı eseri ile katılan Leyla Emektar ikinciliğe, Türkiye’den “ Drop” adlı eseri ile katılan Cihan Barış Budak üçüncülüğe layık görüldü. Yarışmada TFSF Özel Ödülünü Levent Meriç,  FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülünü Zehra Çöplü alırken, MESKİ, FIAP ve MFD adına iki kategoride toplam 36 adet eser mansiyonla ödüllendirildi. Yarışmada 95 eser de sergilemeye layık görüldü. MESKİ Genel Müdürü Turgut AYBAK, yaptığı değerlendirmede, yarışmaya gösterilen ilgi ve fotoğraf kalitesi dolayısıyla jüri üyelerinin seçimde oldukça zorlandıklarını kaydetti. MESKİ’nin 2. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasını  “ Çevre ve Su Tasarrufu “ temasıyla, suyun önemine dikkat çekilmesi ve tasarruflu kullanılması için önemli bir proje olarak nitelendiren Aybak, "İkincisini düzenlediğimiz bu fotoğraf yarışmasına gösterilen ilgi çok sevindiriciydi. Mersin için farkındalık oluşturmaktan dolayı mutluyuz " dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA