MGC’ye, KKTC Heyetinden Ziyaret | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
MGC’ye, KKTC Heyetinden Ziyaret

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Konsolos Yardımcısı Fatma Soykan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal’ı ziyaret etti.

MGC'YE, KKTC HEYETİNDEN ZİYARET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Konsolos Yardımcısı Fatma Soykan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal'ı ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette KKTC ve Türkiye hakları arasında kopmaz bağlar bulunduğunu ifade eden İnanıroğlu, "Yıllarca esaret altında kalmış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının her zaman yanında olan Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Biz konsolosluk olarak aradaki bu kopmaz bağları güçlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda Mersin Gazeteciler Cemiyeti ile gayet uyumlu bir çalışmamız var. Çünkü biz basının özellikle bu kaynaşmada çok önemli ve itici gücü olduğuna inanıyoruz" dedi.

'İKİ FARKLI ÜLKE DEĞİLİZ DEĞİLİZ, BİRİZ'
Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin KKTC'ye yalnız olmadıklarını hissettirmek adına Mersinli gazetecileri yılda bir kaç kez KKTC'ye götürerek bu bağın güçlenmesi ve KKTC'nin sesinin tüm dünyada duyulması adına çalışmalar yaptıkları bilgisini veren Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, "Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni farklı bir ülke gibi görmüyoruz. Çünkü milli birliğimizin yanında çok önemli bir kader birliğimiz de var. Aynı zamanda Mersin konumu itibarıyla KKTC'nin dünyaya olan köprüsü" dedi.

'MÜZİK FESTİVALİ'NDE KKTC'Lİ SANATÇIYA AMBARGO UYGULANIYOR'
KKTC'ye uygulanan ambargoyu aşmak için çaba sarf ettiğini de ifade eden Ünal, "Bu konuda çok önemli mesafeler kat ediliyor. Biz nebze olsun bunu kırdık gibi ama hala bazı sosyal projelerde bu alışkanlık hakline gelmiş durumda. Mesela son iki yıldır Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Dünyaca ünlü olan ve sayısız ülkede konserler vermiş piyano sanatçısı Rüya Taner'i çıkarmak istiyoruz. maalesef burada ki festival komitesi ne sebepledir bilinmez bu sanatçımızı listeye almaya çekiniyor. Her yıl seneye alacağız diyerek bu önerimiz öteleniyor. Öncelikle bizim, yani KKTC'ye en yakın şehirde ki Mersinlilerin bu ülkeye sahip çıkması gerekiyor. Bu konudaki kırgınlığımızı dile getirmekten de çekinmiyoruz" dedi.
KKTC Mersin Konsolosu İnanıroğlu, MGC Başkanı Ahmet Ünal'a KKTC'ye özgü dokuma ve işlemelerin olduğu bir tablo hediye etti. Ünal'da İnanıroğlu'na Mersin Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi, MGC Akademi ve MGC Lokali'ni gezdirirken, binanın tarihi hakkında bilgiler verdi. KKTC heyeti öğle yemeğini de MGC lokalinde gazetecilerle birlikte yedi. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA