Kadına yönelik şiddete indirim isyanı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Kadına yönelik şiddete indirim isyanı

 

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, şiddet, taciz ve tecavüz davalarında haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanmaması gerektiğini söyledi.

Aydınlık / Ankara

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, şiddet, taciz ve tecavüz davalarında haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanmaması gerektiğini söyledi.
Fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalan kadınlara yardım etmek için kurulan Ankara Barosu Gelincik Merkezi, 5. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, aralarında Cumhuriyet Kadınları Derneği yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran yaptı. Gelincik Merkezi’nin 5. kuruluş yılı olduğunu hatırlatan Canduran, “Bugün artık günde en az 1 kadın namus veya töre cinayeti nedeniyle öldürülüyor.
Yine birçok kadın da şiddete, tacize maruz kalıyor. Kadına yönelik şiddet insan hakkı ihlalidir. Haksız tahrik ve iyi hal indirimleri şiddet, taciz ve tecavüz davalarında uygulanmamalıdır” dedi. Açılış konuşmasının ardından ‘Gelincik: Umuda uzanan el’ konulu açık oturum yapıldı. Açık oturumun başkanlığını Ankara Barosu Gelincik Merkezi Başkanı Av. Aslı Koçak Arıhan yaparken konuşmacı olarak da Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir, gazeteci Mine Söğüt, Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Aysun Töngür ile oyuncu Selçuk Yöntem yer aldı.

ÖZGECAN ARTIK HER EVDE YAŞIYOR
Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan burada yaptığı konuşmada engel ve zorluklara karşı azimle mücadele edip direnmenin kolay olmadığını vurgulayarak, “Eşimle karşılaşan bir kadın eşime, ‘Siz bizim Özgecanımızın annesi değil misiniz? diye sormuş. Özgecan artık her evde yaşıyor. Dünyayı yöneten en kudretli devlet adamını doğuran, yetiştiren bir annedir, melektir.
Özgecan’ın hayali psikolog olup herkesi iyileştirmekti. Bu hayalin gerçekleştirilmesi için Özgecan adına rehabilitasyon merkezi oluşturulmak istendi. Bunun için SMS kampanyası yapıldı, Özgecanlar Derneği de kuruldu. Bu dernekle ilgili Başbakan da ‘Yanınızdayız’ mesajını verdi. Ben de bundan sonraki ömrümü Özgecanları korumak için bu işe adayacağım” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA