Soner Yıldırım disipline sevk edildi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Soner Yıldırım disipline sevk edildi

 

Soner Yıldırım neden disipline sevk edildi

CHP Mersin İl Başkanlığı, CHP 24. Dönem Mersin Milletvekili adayı Soner Yıldırım’ı kesin ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk etti.

---

-Seçimlerde CHP aleyhine çalıştıkları açıkça bilinen kişilerin, parti organlarına, milletvekiline ve belediye meclisi üyeliklerine getirildikleri Yeni CHP’de CHP’nin ilkelerini savunanların tasfiyesi devam ediyor

CHP Mersin İl Başkanlığı, CHP 24. Dönem Mersin Milletvekili adayı Soner Yıldırım’ı kesin ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk etti. 3 Mayıs’ta aldığı yazıyla disipline sevk edildiğini ve savunma yapmak üzere Disiplin Kuruluna gelmesinin istendiğini bildiren Soner Yıldırım, tebligatın parti tüzüğüne aykırı şekilde yapıldığını ileri sürdü.

Yazılı bir açıklama yapan Soner Yıldırım; yapılan bildirimde neyle suçlandığının belirtilmediğini, bunun yanında savunma yapması için verilen sürenin de parti tüzüğünün ilgili hükümlerine aykırı olduğunu bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri, partinin var olan yapısını ve bu yapıdan kaynaklanan sorunları eleştirenleri kesin ihraç istemiyle disiplin kurullarına sevk ediyor. Birkaç yıldır basında; İzmir, Antalya, Ankara, Tekirdağ gibi pek çok ilde disiplin kuruluna sevk edilen parti üyeleriyle ilgili haberler yer alıyor.

Düz üyelerden eski milletvekillerine kadar pek çok CHP’li disipline sevk işleminden nasibini aldı. Tekirdağ’da 1.100 parti üyesinin disipline sevk edildiği haberi ilgi çekmişti.

Yarsav Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da CHP genel Merkezinin hukuksuz uygulamalarına karşı dava açmış, CHP Ankara İl başkanlığınca disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Eminağaoğlu’na yapılan tebligatta da neyle suçlandığı belirtilmemişti.

Cumhuriyet Halk Partisinde tüzüğe aykırı benzeri uygulamaların gelenekselleştirildiği anlaşılıyor.

 

Seçimlerde CHP aleyhine çalıştıkları açıkça bilinen kişilerin, parti organlarına, milletvekiline ve belediye meclisi üyeliklerine getirildikleri Yeni CHP’de CHP’nin ilkelerini savunanların tasfiyesi devam ediyor.

 

CHP 24. Dönem Mersin Milletvekil adayı, hukukçu, Emekli Albay Soner Yıldırım’ın yazılı açıklaması şöyle:

 

“CHP Mersin İl Disiplin Kurulu Başkanlığının 03.05.2016 tarihinde tebliğ ettiğim yazısı ile CHP Mersin İl Yönetim Kurulunun 30.03.2016 tarihli Kararı ile Kesin İhraç istemi ile Disiplin Kuruluna verildiğimi, 13.05.2016 tarihine kadar yazılı savunmamı vermem veya 13.05.2016 tarihinde saat 15.00 da toplanacak İl Disiplin Kuruluna gelip sözlü savunma yapmam hususu tarafıma bildirilmiştir.

 

CHP Disiplin Yönetmeliğinin 15. maddesinin 3'ncü fıkrası "Disiplin kovuşturması açılan partiden yazılı savunmasını ister. Bu yazıda cezanın istenmesine neden olan eylemler açıkça gösterilir" hükmüne rağmen, tarafımdan istenen savunma yazısında Hangi Eylemlerim nedeni ile savunma istendiği ifade edilmemiş olduğu için hangi konuda kendimi savunacağımızı da şu an için bilemiyoruz.

 

Ayrıca Yönetmeliğin 15 nci maddesinin 4 ncü fıkrası " Savunma süresi, savunmaya çağrı yazısının tebliğinden itibaren başlamak üzere 15 gün gündür" şeklindeki açık hükme rağmen; 03.05.2016 tarihinde tebellüğ ettiğim savunma isteme yazısı ile 10 gün sonra 13.05.2016 tarihine kadar savunmam istenmesi, açıkça savunma hakkının ihlalidir ki bu husus gerek iç hukuk normları gerekse Uluslararası Hukuk Normları dikkate alındığında Savunmanın engellenmesi ve kısıtlanmasıdır.

 

Haksızlıkla ve hukuksuzlukla mücadeleye devam azim ve kararlığımızdan hiç bir şekilde vazgeçmeden devam edeceğimizi, kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

Soner YILDIRIM

Emekli Albay

Hukuk Müşaviri

CHP Toroslar İl Kongre Delegesi

CHP 24 Dönem Mersin Milletvekili Adayı”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA