SİGORTA PRİM BORÇLARI SİLİNİYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
SİGORTA PRİM BORÇLARI SİLİNİYOR

 

Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel,

Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, 25 yaş altı 3 buçuk milyon kişinin Genel Sağlık Sigortası Prim Borcunun silineceğini söyledi. Torba yasaya göre borçların silinmesi için başvuru gerekmediğini de söyleyen Önel,  daha önce bu borçlarını yapılandırıp ödemeye devam edenlerin SGK'ya başvurmasının şart olduğunu ifade etti. .

Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, 25 yaş altı 3 buçuk milyon kişinin Genel Sağlık Sigortası Prim Borcunun silineceğini duyurdu. 26 Nisan'dan önceki borçların silineceği bilgisini veren Başkan Önel, “Fakat bu tarihten sonra gelir testi yaptırmayanlara yine borç yazılacak. Bunun istisnası yeni mezunlarla ilgili. Lise mezunu gençlerin 20 yaşına kadar, üniversite mezunu gençlerin de 25 yaşına kadar primini devlet ödeyecek. sigorta prim borcunun olup olmadığı, e-devlet üzerinden öğrenilebiliyor” dedi.

YAŞ ŞARTINA DİKKAT

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren torba yasanın 26 Nisan günü Resmi gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini de hatırlatan Başkan Önel, “Yasaya göre; 3.5 milyon kişinin 3.6 milyarlık Genel sağlık Sigortası (GSS) borcu silinecekti. Yasa, gençlerin 25 yaşmı doldurdukları güne kadar olan GSS prim borcu ile faiz ve cezaları kapsıyordu. 26 Nisan 2016 tarihine kadar ödenen GSS primleri veya yapılandırmayla ödenen borçlar iade edilmeyecekti” ifadelerini kullandı. En çok merak edilen konunun primlerin nasıl silineceği ve başvuru gerekip gerekmeyeceği olduğunu da söyleyen Önel, “Bu konuda beklenen açıklama geldi. Buna göre; borçların silinmesi için Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvurmaya ve herhangi bir işlem yapmaya gerek yok. Örneğin; 1996'da doğan ve Haziran 2015'te GSS'li olan kişinin Haziran 2015-Nisan 2016 tarihleri arasındaki ödenmemiş prim borçları silinecek” şeklinde konuştu.

BORÇLARI YAPILANDIRANLAR

6552 sayılı yasadan yararlanarak 2 Kasım 2015 tarihine kadar başvurmak kaydıyla GSS prim borçları yapılandırılarak peşin veya taksitle ödenebildiğini de söyleyen Önel, “25 yaşını doldurdukları güne kadar olan GSS prim borçlarını 6552 sayılı Yasa kapsamında yapılandırmış olanlar bu borçlarını tamamen ödemişlerse geriye alamayacaklar. Taksitlendirme yapmış olanların bu taksitlendirme tutarlarından 25 yaşından öncesi için doğmuş GSS borçları ayıklanarak 25 yaşından sonraki GSS borçları ile sınırlı olmak kaydıyla taksit sayısna göre SGK tarafından güncellenmesi gerekiyor, ilgililerin güncellenen yeni ödeme planları SGK birimlerinden alınabilecek. GSS tescil başlangıç tarihi 26 Nisan 2016 tarihinden sonra olanlar GSS borcunu sildiremeyecekler. Prim borçlarını tamamen ödeyenler bu yasadan faydalanamıyorlar. Kapsama giren borçlarını kısmen ödeyenler ise ödemedikleri borç kısmı için yasadan faydalanabilecekler” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA