Doğu Perinçek: Savunmada değiliz | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Doğu Perinçek: Savunmada değiliz

 

Doğu Perinçek: Savunmada değiliz

17 Haziran 2016 Cuma 

Batı Asya ülkeleri ve milletleri, bugün savunmada değil, taarruzdalar.

BATI ASYA’DA

Son yılların olaylarına bir göz atalım:

■ Tunus’ta ABD’nin Münafık Kardeşler rejimi halk hareketiyle yıkıldı, yerine çağdaş eğilimli bir yönetim kuruldu.

■ Mısır’da da Münafık Kardeşler halk hareketiyle yıkıldı, ABD’nin denetleyemediği laik bir yönetim kuruldu.

■ ABD, İran’a diş geçiremedi, en sonunda Tahran yönetimiyle el sıkışmak durumunda kaldı.

■ Suriye, ABD’nin Münafık Kardeşleri iktidar yapmaya yönelik iç yıkıcılığına ve terör hareketlerine direndi, ABD hedefine ulaşamadı, Beşar Esat yönetimi ayakta.

■ Rusya, Suriye’deki mücadelenin önemli bir durağında askerî güçleriyle mevziye girdi, ABD’nin manevra alanını daralttı ve bölge ülkelerinin konumlarını güçlendirdi.

TÜRKİYE’DE

Batı Asya’da dengelerin değişmesiyle bağlantılı olarak, Türkiye’de de millî kuvvetler, son iki yılda inisiyatifi ele geçirdiler ve yeni mevziler kazandılar:

■ ABD’nin Türk Silahlı Kuvvetleri komutanlarına ve Vatan Partisi yöneticilerine karşı yürüttüğü tertibi bozguna uğrattık. Silivri duvarlarını yıktık.

■ Türkiye, ABD tertiplerinin uygulayıcısı Fethullahçı Gladyoyu polis ve yargı içinden büyük ölçüde temizledi.

■ Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polisi ve Köy Korucularımız, 24 Temmuz 2015’te başlayan harekâtla ABD’nin “Kara Gücü” PKK’yı hendeklere gömdü.

■ Güneydoğu’da halk, PKK’nın baskısından kurtuldu, özgürleşti ve Midyat’ta son örneğini gördüğümüz gibi Kürt yurttaşlarımız Bölücü Terör Örgütüne karşı eyleme geçti.

■ Emperyalist merkezlerin Türkiye’yi parçalama planı içinde kullandıkları Ermeni Soykırımı dayatması, on yıllık mücadelemiz sonucu AİHM’nin İkinci Daire ve Büyük Daire kararlarıyla geri püskürtüldü.

■ ABD, sistem partileri içinde de kaybediyor. Davutoğlu’nun Başbakanlık’tan atılması üzerine, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın organında çıkan yazının başlığı durumu özetliyor: America Loses Its Man in Ankara = Amerika, Ankara’daki adamını kaybediyor (Foreign Policy, 5 Mayıs 2016). ABD emperyalizminin Türkiye’de kurduğu sistem, muhalefet içinde de krize girmiştir. CHP ve MHP’deki bölünmeler de, ABD’nin sarsıntı içinde olduğunu gösteriyor.

■ Türkiye’de emperyalizme ve gericiliğe karşı mücadelenin merkezi olan Vatan Partisi hızla gelişmektedir.

DEĞİŞEN DENGELER

■ Batı Asya’da Rusya, Suriye, İran ve Irak arasında güçlü bir ittifak oluştu. Türkiye bu ittifakla aynı cephede konumlanma arayışına girdi.

■ ABD, Batı Asya’da yalnızlaşıyor. Washington’un yanında İsrail, PKK/PYD ve bazı Körfez Şeyhlikleri dışında kimse kalmadı.

■ ABD ile kader birliği içindeki Kürt örgütlerinde dahi ABD’den uzaklaşma eğilimi başladı. Örneğin Irak’ın Kuzeyindeki Kürt Özerk Bölgesinin ikinci büyük partisi olan GORAN, “Kürtlerin iki yüzyıllık emperyalizmle işbirliği tarihini” sorguluyor.

■ Avrupa ülkelerinde ABD’den uzaklaşma eğilimi güçleniyor.

TÜRKİYE KAZANIYOR ABD KAYBEDİYOR

Toplam olarak bakarsak, ABD’nin Suriye’de başarısızlığa uğraması ve arkasından Türkiye’nin ABD’nin stratejik piyonu olan PKK’yı hendeklere gömmesiyle birlikte Batı Asya güçleri savunmadan taarruza geçtiler.

ABD ise, savunmaya çekilmiş bulunuyor.

Artık ABD, Batı Asya’da oluşan yeni durumu kabul etme eğilimi içine girmiştir. İran direnişinin sonuçlarına razı olması ve Suriye’yi bölme girişiminden vazgeçmesi, bu yeni durumun göze çarpan olaylarıdır.

Kozlar, Türkiye’nin elindedir. Suriye, Irak, İran ve Rusya ile işbirliği için koşullar elverişlidir. ABD’nin bu girişimi alt etme şansı bulunmuyor.

 

Doğu Perinçek / 17 Haziran 2016,

Aydınlık



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA