Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, Mersin’in ülke gündemine hediyesi Otogar sorunu veÖzgecan olayıyla ilgili Gazeteci Derviş Sönmez’e önemli açıklamalarda bulundu. | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, Mersin’in ülke gündemine hediyesi Otogar sorunu veÖzgecan olayıyla ilgili Gazeteci Derviş Sönmez’e önemli açıklamalarda bulundu.

 

Derviş Sönmez: Maalesef Mersin bir Özgecan vakası yaşadı. Hatta travması diyebiliriz buna. Çünkü toplu taşıma şoförleri o süreçte çok yıprandı. Siz bu sektörün önemli bir temsilcisi olarak neler hissettiniz Özgecan Arslan olayını duyduğunuzda?
 
Veysel Sarı: İçim inanılmaz acıdı. İnsan olan hele de baba anne olan herkesi bu olay derinden yaraladı. Benim de evlatlarım var ve toplu taşıma araçlarını kullanıyorlar. Bizim mesleğimiz öyle bir şey ki, bu toplumu namusuyla, ırzıyla, malıyla, canıyla emanet alıyorsunuz. Bu emanette de hıyanetin olmaması lazım. Kaldı ki ben 1966’da muavinliğe başlayıp, bu mesleğin bütün kademelerini tek tek çıktım. Bize öğretilen, kim olursa olsun, aracımıza bindiği zaman o kişi en mukaddes insandır. Biz bu şekilde yetiştik, yetiştirildik.
Özgecan olayıyla Mersin büyük talihsizlik yaşadı. Bu vesileyle bir kez daha Özgecan kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum, kederli ailesine de Cenab-ı Allah’tan sabırlar niyaz ediyorum.
Bu olay bir de TOK otobüslerinde oldu. Bu firma 1950’lerden beri piyasada olan bir firma. Özgecan olayına kadar böyle bir şey olmadı. En ufak çirkin bir hareketlerini duymadık.
Böyle ruhsuz, hayvani duygular içerisinde olan bir insan bile denemeyecek yaratığın Mersin’den çıkması bizi bir Mersinli olarak derinden sarstı. Bu şahsiyet, üstüne üstlük esnafımızın içinden de değildi. Başka bir iş yapıyormuş, yaptığı işi batırınca bir arkadaşının yerine servise çıkmaya başlamış. Camiamızın mensubu bile olmayan bir pislik için koskoca bir camiayı bu şekilde bununla aynı sınıfta değerlendirmek çok yanlış.
 
Derviş Sönmez: Burada biraz da onu işe alan da kabahat yok mu? Bu sebeple araştırmadan, soruşturmadan hatta belki de adamın ne olduğunu bile bile aracı ona emanet etmek de kabahat olmuyor mu?
 
Veysel Sarı: İşte biz bunu sürekli gündeme getirdik. Bu olaya kadar bütün mücadelemiz de bunun üzerineydi. Şimdi bu olaydan çok öncelerde hatta Macit Özcan döneminde de biz defalarca dilekçe verdik. Şimdi Hükümetin aldığı bir kararla şoförlerin denetimi Oda’dan çıkarıldı, bağımsız hale getirildi. Dolayısıyla hiçbir şoförün biz de kaydı yok. Olmadığı için eğitemiyorsun. Kimin ne olduğu, ne iş yaptığı belirsiz. 2003’ten önce bir SRC belgesi çıkardılar bunu ehliyeti olan herkese verdiler. Ne olduğu belirsiz, hak eden de aldı, etmeyen de. Haliyle sektör çok karmaşık bir hal aldı. Fakat biz bunun önüne geçebilmek için Belediyelerle birlikte bu şoförlerin eğitimini biz yapalım, toplu taşıma araçlarında çalışabilir belgesi düzenleyelim noktasında bir çok kez girişimimiz oldu ama ne yazık ki netice alamamıştık. Ama Özgecan olayıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi minibüs ve taksi yönetmeliklerini çıkardı. Artık bu yönetmelik sayesinde eğitim şart oldu. Artık biz bir eğitim kurumu gibi görev yapan Mersin Üniversitesi ile ortaklaşa şoförlerimizi eğitiyoruz. İmtihanı da Belediye yapıyor. Belediye’de görevli uzmanlar tarafından toplu taşıma araçlarında çalışacaklar imtihana alınıyor, orada başarı gösterenler sertifika alıyor. Çalışabilenin en ön koşulu bu sertifika oldu. Şu anda Mersin’de 350’nin üzerinde şoförümüz belge sahibi oldu. Çalışanların denetimleri de Belediye Zabıtası ve Trafik tarafından yapılıyor. Artık önüne gelen o direksiyonun başına geçemeyecek. Aramıza bu vesileyle kimlerin girdiğini de anlayacağız. Herhangi bir yüz kızartıcı suçtan cezası olan insanlar bu belgeye müracaat dahi edemiyorlar. Madde bağımlıları da bu kapsamda. Eğitime dahi almıyoruz. Eğitime gelenlerden idrar tahlili istiyoruz. Herhangi bir madde bağımlılığı var mı yok mu tespiti için. Şu anki Belediye Başkanımızın da onayıyla artık en azından eğitim ve denetim sağlanabiliyor.
 
MERSİN’İ BEKLEYEN YENİ SORUN: TAKSİ DURAKLARI!
 
Derviş Sönmez: Geçenlerde bazı taksi esnafıyla görüştüm, onlar da dertli, bizim de can güvenliğimiz yok hatta durak yerimiz bile yok diyorlar. Her güvenlik karşılıklı olmalı değil mi?
 
Veysel Sarı. Bu çok önemli tabi. Taksi esnafımızda sıkıntı çok. Bizim Mersin Şoförler ve Otomobilciler olarak bin 582 adet ticari taksimiz var. Mersin’in yapısını biliyorsunuz, sanayisi gelişmemiş, turizm potansiyeli olmayan bir kentiz. Maalesef yanı başımızdaki Antalya, turizmdeki en büyük pastayı alırken 321 km’lik sahil bandımızla, ören yerlerimizle yani barındırdığımız turizm potansiyellerimizle bir atılım maalesef yapamadık. Bunun de en büyük kabahat de ilimizden milletvekili seçilenler ve belediye başkanları yani kentin ticari anlamda potansiyellerinin arttırılıp, yeni istihdam alanlarının açılması lazım. Bu gerekçelerden dolayı bu bin 583 ticari taksimizin ancak ve ancak 650 tanesi piyasada aktif olarak çalışıyor. Geri kalanları iş olmadığından, araçlarının benzin masraflarını dahi çıkaramadıklarından dolayı şu an plakalar çekilmiş durumda. Taksi esnafı böyle bir sıkıntı içerisinde. 1996 yılında Allah rahmet eylesin Belediye Başkanı Okan Merzeci’nin bizlere yaptığı ağabeylik neticesinde biz 152 noktada taksi durakları meydana getirdik. Bir kısmını yazıhaneli yapabildik. Bir kısmı ise açık şekilde yazıhanesiz oldu, güneşin altında, yağmurda, açıkçası rezil bir vaziyette iş görülmeye çalışılıyordu. Yıllardan beri kaliteli taksi durakları talebimiz var yıllardan beri. Ama maalesef bugüne kadar bunu belediye başkanlarına anlatıp, kabul ettirip, bir arpa boyu yol kat ettiremedik. Ta ki Sayın Burhanettin Kocamaz dönemine kadar. Sayın Kocamaz’ın yardımlarıyla bir taksi yönetmeliği yaptık. Hukuksal bir düzene oturdu artık taksicilik. Şimdi yeni noktalar belirleniyor, belirlenmesi de lazım bu taksi duraklarıyla alakalı. Korunması gereken yerler de yani eski noktalar da korunabilir. Şimdi kentin estetiğini bozmamak kaydıyla kent insanının daha iyi bir ulaşımla hareket edebilmesi adına ne gibi fedakarlıklar yapılması gerekiyorsa bizler hem Oda hem esnaf olarak buna hazırız. Bunun için sağlam altyapı lazım. Durak noktaları belirlenirken, geniş yerlerde, büyük kaldırımların olduğu tabi yayayı da olumsuz etkilemeyecek şekilde cepler yapılması gereklidir. Bu modern ve işlevsel duraklar olduğu zaman bizlere çok şeyler kazandıracaktır. Kent insanı hangi taksiye bindiğini öğrenebilecek, bu sayede unuttuğu bir eşyası varsa ona daha çabuk ulaşabilecek. Bizim kurmayı planladığımız yazıhaneli duraklar hayata geçtiği takdirde güvenlik sistemini biz Mersin Şoförler Odası ve esnaflar birlikte kuracağız. Bu sayede esnafımızın hangi güzergahta seyrettiği, hangi noktaya gittiğini, akşama kadar nerelere kadar gittiğini izleyebileceğiz. Bu da bize hem taksici esnafımızın hem de yolcumuzun güven içerisinde seyahat etmelerini sağlayacak. Malum toplumda maalesef istemediğimiz olaylara şahit oluyoruz. Bazı dengesiz insanlar da aramıza girebiliyor. Bu takip sistemi ve sertifika programımızla bunlardan sektörümüzün arınmasını sağlayabileceğiz umudunu taşıyorum.


 
“DOLMUŞ TERÖRÜ” NASIL SONLANIR?
 
Derviş Sönmez: Mersin’de sıklıkla kullanılmaya başlanan Dolmuş Terörü’nün ortadan kalkması için de büyük çözüm olacak sanıyorum bu denetim ve eğitim.
 
Veysel Sarı: Dolmuşlar kamera sistemiyle takip ve kayıt altında bakın. Güvenlik konusunda büyük gelişmeler var. Yeterli mi değil.
Trafik açısından sa eğer terörden kastınız, genelde dolmuşlarla alakalı olarak hızlı araç kullanma, durak harici durma, yolcu aldıktan sonra duraklardan ani çıkışlar gündemde olan en büyük şikayetler. Bunların düzelebilmesi ve bu şikayetlerin ortadan kalkması için kentin altyapısının uygun olması lazım. Birilerini suçlamakla bu işler bitmiyor. Bunlara neden olan unsurları tespit edip, o doğrultuda düzeltmeler yapacaksınız ardından yaptırımlar uygulayacaksınız.
Minibüs duraklarının sağlıklı bir şekilde indir-bindir yapabilecekleri büyüklükte cepler yok. Kentimizin yolları da malumunuz diğer illere nazaran geniş değil. Durak yetersiz olduğu için durak harici durmalar oluyor. Trafikteki sıkışmalar da bundan kaynaklıyor. Durak yerlerinin acil surette yeniden ele alınması gerekiyor. İnsanlarımızın güvenli bir şekilde dolmuşlara binmesi veya inmesi bu modernize edilmiş duraklar sayesinde olabilir.
Bu konuda sadece dolmuşları tek başına sorumlu tutmamak lazım. Belediye otobüslerini de incelemenizi tavsiye ederim. Bunu suçlamak adına söylemiyorum, onlarda da yeterli cep olmadığından ani duruşlar veya kalkışlar yapılıyor. Durak harici indir bindirleri de görebilirsiniz.
Sadece dolmuş-minibüs terörü deniyor da şunu da hatırlatmak isterim, şu an belediye otobüslerini de kullananlar bu minibüslerde çalışan şoförlerdir büyük çoğunluğu.
 
“TULUMBA KAVŞAĞI TEK BAŞINA ÇARE DEĞİL”
 
Derviş Sönmez: Meşhur bir köprümüz vardı Tulumba Köprüsü. Yapıldığı günden beri tartışmalar bitmedi. Yıkıldı, yine tartışmalar bitmedi. Yeni Tulumba battı-çıktısı nasıl oldu, memnun musunuz? Çare oldu mu Mersin trafiğine?
 
Veysel Sarı: Sadece bizim memnun olmamız yetmez, şehrin diğer katmanlarının da tam anlamıyla memnun olması lazım. Şehrin trafiğine faydası olmadı mı, oldu. Ama tek bir kavşakla bu sorun çözülmez Mersin’de. Hızlı geçiş sağlayabilirsiniz bu kavşakla ama ikinci bir kırmızı ışığa geldiğinizde ne olacak? O kavşağın önünün de aynı standartlarda geçişe uygun olması lazım. Daha yapılması gereken, battı çıktı olarak Mersin’de çok yer var. Mesela Liman’ın giriş kapısı, Ataş yolu Karacailyas, Devlet Hastanesi, Pozu Postanesi aklıma gelen ilk yerler. Buralara mutlaka yapılması lazım.
 
Derviş Sönmez: Mersin’in bu kadar büyüyeceği tahmin edilemedi mi acaba?
 
Veysel Sarı: Turizm yok, sanayi yok, tarım konusunda da geriyiz bakmayın, mesela Antalya’daki tarımın hem üretim hem de kazanım noktasında yanına yaklaşamıyoruz. Mersin çok geride. Ben Mersin’de doğdum, Mersin’de büyüdüm ama maalesef itiraf edelim Mersin her noktada geri kaldı. Bu yüzden Mersin’in çok çalışması lazım. Diğer iller 10 saat çalışıyorsa bizim 24 saat çalışmamız lazım ki önce bir yetişebilelim. Her şeyden mahrumuz kent olarak. Ya düşünün 2015 yılına kadar kendisine büyükşehir diyen bir kentin taksi ve dolmuş yönetmeliği yoktu. Hesabınızı buradan yapın. Yalvardık, çok yalvardık ama 2015’e kadar olmadı.
Mersin’in ahbap-çavuş ilişkisinden kurtulması lazım. Şu ana kadar Allah’a emanet yaşadık. Şu an da bir şeyler yapılıyor ama çok hızlı olmamız lazım.
Biz Mersin Şoförler Odası olarak her desteğe hazırız. Sektör olarak zarar görsek de hazırız. Mersin’in kalkınması için her türlü fedakarlığa hazırız. Biz köstek değil, yardımcıyız. Kentin bütün katmanlarının Belediye’ye yardımcı olması lazım ama Belediye’nin de adil ve hakkaniyetli davranması lazım. Belediye bu sorunları çözmek için ille ben bilirim değil, biz biliriz, hep beraber biliriz şeklinde hareket etmesi lazım.
 
Derviş Sönmez: Şu anki mevcut değerlerimizle, elimizdeki var olan imkanlarımızla, geri kalmış Mersin’in öncelikle kısa vadede, çağı yakalayabileceğine inanıyor musunuz? Hani geçtim çağın önüne geçmeyi, yakalayabilecek miyiz en azından yaşadığımız anı?
 
Veysel Sarı: İyi düşünmek istiyorum, olumlu olmaya çalışıyorum. Ama kısa vadede zor, biraz uzun vade gerekecek galiba. Biraz ağır kalıyoruz.       
 
“OTOGAR’DA HER AN HERŞEY OLABİLİR”
 
Derviş Sönmez: Malumunuz, bir de ülke genelinde meşhur olan bir otogarımız var. Kullanımıyla değil, kullanılmamasıyla meşhur…
 
Veysel Sarı: Otogarla Oda olarak pek ilgimiz yok. Sebebi de şu, otogarı kullanan otobüsler bizlere bağlı değil. Ama bu nedenden dolayı bizi ilgilendirmez demiyoruz. Yaşadığımız kentin önemli bir sorununa sivil toplum kuruluşu olarak duyarsız kalamazsınız, kalmamalısınız da.
Olayın aslında neden bu hale geldiği çok açık ve nettir. İhale zamanı geldi, otobüsçüler birbirleriyle anlaşamadı, Belediye’nin açmış olduğu ihale 5 milyon 600 bin TL idi. Bu anlaşmazlık yüzünden birbirleriyle olan, 20 milyon artı KDV gibi bir rakama fırladı. Bunu da tabi firmalar ödeyemiyor. Büyük sıkıntı var.
Yetkilerin de buna önlem alması gerekir. Devletimizin kamu yöneticileri bu otogar dışından kalkan otobüsler hususunda da gereken kanunları uygulamaları lazım. Bu şehirlerarası çalışan otobüslerin nasıl çalışacağına ilişkin yasal düzenlemeler ve zorunluluklar var. Mutlaka otogardan çıkmaları gerekir. Fakat Mersin’de bu otobüsler her yerden çıkıyor. Evet, bu fiyat pahalıdır. Bu fiyatın aşağı çekilmesi için de bu kentin dinamikleri, yöneticileri bunu ele alıp, işi sonlandırması en azından çözmesi gerekir.
Bakınız, bu durum çok acil ve önemlidir. Her geçen gün inanın her şey olabilir. Bunun ben açıkça altını çiziyorum. Hatta hatırlayın 15-20 gün evvel taşlı-sopalı, silahlı birbirlerine saldırmalar oldu.    
Başta Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanımız, yüklenici firma ve otobüs firmaları bir araya gelmeli ve konsensüsü sağlamaları gerekmektedir. Bizler Mersin Şoförler Odası olarak Sayın Valimize bir yazı yazdık bu konsensüsün sağlanması için.
Geçici de olsa hukuksal süreçten dolayı insanları daha fazla birbirine kırdırmanın gereği yok.
Fiyatlar makul fiyata çekilebilir. Kira sözleşmesi iptal edilir, yeni bir ihaleyle bu işin çözüleceğine inanıyorum.
Mersinliler şaşkın ve rahatsız, nereden otobüse bineceğini bilemiyor. Büyük bir kaos var. Bu görüntü de Mersin’e yakışmıyor.
Bu çözüm ortamı sağlanamazsa tekrar ediyorum, Mersin’de her an her şey olabilir.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA