CHP İl Başkanı Özyiğit AKP iktidarına seslendi: “BİR SABAH UYANDIĞIMIZDA BİZİ İRAN’A ÇEVİREMEYECEKSİNİZ! KARŞINIZDA CHP VAR” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP İl Başkanı Özyiğit AKP iktidarına seslendi: “BİR SABAH UYANDIĞIMIZDA BİZİ İRAN’A ÇEVİREMEYECEKSİNİZ! KARŞINIZDA CHP VAR”

 

“BİR SABAH UYANDIĞIMIZDA BİZİ İRAN’A ÇEVİREMEYECEKSİNİZ! KARŞINIZDA CHP VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, TRT’de yayınlanan “Ramazan Sevinci” programında Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın, “namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır” sözlerine çok sert tepki gösterdi. Özyiğit, “Devlet televizyonundan, devlet eliyle bu iktidarın niyeti resmen belli edilmiştir, hayallerinde İran olmak vardır” diye konuştu. 

TRT’de Ramazan ayı dolayısıyla iftar öncesi yayınlanan ‘Ramazan Sevinci’ isimli programa katılan Prof. Dr. Mustafa Aşkar, ‘namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır’ açıklamasının yankıları sürüyor. Canlı yayında “Ağır gelmesin, yani namazı hayvanlar kılmaz, namaz kılmayan hayvandır” diyen Aşkar’ın bu sözlerine sert tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu sözün affedilir hiçbir yanı yoktur. Devlet eliyle devlet televizyonunda devleti yönetenlerin niyeti açık seçik ortaya konmuştur. AKP iktidarı, bir sabah uyandığımızda laik Türkiye Cumhuriyeti’ni İran’a çevirme hayaliyle yanıp tutuşmaktadır” dedi. 

Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın bu sözleri “bilerek ve inanarak” söylediğini savunan Abdullah Özyiğit, “Akademisyen kimliğine sahip bir zevatın bu kadar sorumsuz, bu kadar densiz açıklama yapma özgürlüğünü sağlayan devlet televizyonu, aynı özgürlüğü neden AKP iktidarı veya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirenlere tanımamaktadır? Halkın parasıyla varlığını sürdüren bir kurumun, halka açık seçik hakaret edilmesine müsaade edilmesi hatta buna imkan sağlaması nasıl açıklanabilir? Artık laiklik karşıtı eylemler, fikirler ve düşünceler devlet eliyle sunuluyor. AKP iktidarının insanlıktan ve Müslümanlıktan nasibini alamamış bu zevatı nasıl ‘ödüllendireceğini’ heyecanla beklemekteyim” şeklinde konuştu. Özyiğit, “Profesör olmuş ama maalesef Kur’an’da bahsi geçen gerçek anlamda inanan, mümin olamamış, hatta insanlıktan nasibini maalesef alamamış bir zatla ilgili değerlendirme yapmayı, her şeyden önce kendime hakaret sayarım” diyerek Prof. Dr. Aşkar’a sert tepki gösterdi.  

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit açıklamasını şöyle sürdürdü: “AKP, Türkiye’nin kuruluş felsefesiyle yani genleriyle oynamaya devam ediyor. Önce Türk-Kürt ayrımı, sonra Alevi-Sünni ayrımı şimdi de namaz kılan-kılmayan ayrımı… AKP iktidarının sahipleri bu ülkeyi nasıl ve ne şekilde böleceğini şaşırdı. Her fırsatta laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin öz değerlerine hakaretamiz şekilde saldıran AKP zihniyeti, basit Cumhurbaşkanı eleştirilerinde Mahkemelere koşarken, Erdoğan’ı eleştiren gencecik lise öğrencilerinin üzerine teröristmiş gibi Emniyet güçleriyle operasyonlar düzenleyerek hapis cezası çıkartmaya devam etsin. Aydınlık Türkiye’yi karartamayacaklar. Ulu Önder Mustafa Kemal’in kurduğu laik, demokratik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yok edemeyecekler. Buradan açıkça AKP’lilere sesleniyorum. Bir sabh uyandığımızda bizi İran yapamayacaksınız. Karşınızda Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi var!”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA