Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

 

MERSİN’İN GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ 

Mersin’in 2015 Yılı Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın katılımıyla düzenlenen törenle ödüllendirildi. 
Mersin Valiliği koordinasyonunda Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Divan Otel’de düzenlenen Mersin Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’ne, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile iş insanları ve sanayiciler katıldı.
Vali Çakacak, törende yaptığı konuşmada, Mersin’in potansiyelini, sosyo-ekonomik gelişimini ve kalkınmasını sürdürülebilir bir şekilde kalıcı kılmaya yönelik olarak kentin tüm dinamikleriyle el ve güç birliği içerisinde çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Mersin’in, sağladığı birlik ve beraberlik sayesinde, ekonomik gelişim ve kalkınma hamlesine güçlü bir şekilde devam ederek Türkiye’nin parlayan yıldızlarından biri olma unvanını taşımaya devam edeceğini vurgulayan Çakacak, tüm bu gelişmişlik ile yatırım ve hizmetlerin aynı zamanda iş insanlarının ödedikleri vergilerle oluştuğunu dile getirdi.
Ödüle layık görülen iş insanları ve firmaları kutlayan Çakacak, verginin, toplayan devlet için de veren vatandaş için de büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ifade ederek, “Mersin bu sorumluluk bilincinin en yoğun olduğu illerimizin başında gelmektedir. İlimiz, 2015 yılında 7,8 milyar liralık vergi tahsilatı ile ülkemizin 6’ncı ili olarak bu bilinci ortaya koymuştur. 2015 yılında Mersin gümrük kapılarından 7,3 milyar dolarlık ihracat ve 12,5 milyar dolarlık ithalat olmak üzere toplam 19,8 milyar dolarlık bir dış ticaret gerçekleştirilmiştir. Yine geçtiğimiz yıl yasal merkezleri Mersin’de olan firmalarca 1,4 milyar dolarlık ihracat ve 1,2 milyar dolarlık ithalat olmak üzere toplam 2,6 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine ulaşılmıştır” dedi.
“İLİMİZDEN TOPLANAN 7,8 MİLYAR TL VERGİ, ORTALAMA 7 MİLYAR TL OLARAK İLİMİZE HARCANMAKTADIR”
Bu başarıların, Mersin’in ülke ekonomisine katkısının önümüzdeki yıllarda daha da artacağına olan inançlarını güçlendirdiğini belirten Çakacak, “2015 yılında genel bütçe gelir toplamı 7.8 milyar TL’dir. Bunun 4.3 milyar TL’si uluslararası ticaret ve muamelelerden alınan vergilerden, 3.1 milyar TL’si vergi ve 400 milyon TL’si diğer gelirlerden oluşmaktadır. Giderlerimize baktığımızda devlet bütçe gideri yani kamuya ait harcamaların 4,8 milyar TL olduğunu görüyoruz. Bunların haricinde devlet harcamaları olarak genel bütçeden belediyelere 993 milyon TL aktarılmış, yatırımlara 909 milyon TL ve KKTC içme suyu temini projesine harcanan 214 milyon TL ve buna benzer harcamaları topladığımızda yaklaşık 7 milyar TL değerinde bir bütçe harcaması olduğunu görüyoruz. Bunları özellikle vurguluyorum. Çünkü kamu harcamaları, yatırım harcamaları ve diğer cari harcamalarla birliktedir. Devletin bütün harcamaları vatandaşlarından, iş insanlarından, çiftçisinden, esnafından topladığı vergilerle yapılmaktadır. Dolayısıyla ilimizden toplanan 7,8 milyar TL vergi, ortalama 7 milyar TL olarak ilimize harcanmaktadır. Bu verginin toplanmasında emeği geçen iş insanlarımıza, sanayicilerimize, esnafımıza ve tüm mükelleflerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“SİZİN KAZANCINIZ, ULUSUN KAZANCI, ÖDEDİĞİNİZ VERGİLER İSE BU ÜLKENİN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIMDIR”
Kalkınma Bakanı Yardımcısı Coşkun ise Mersin’in ve Türkiye’nin büyümesine, gelişmesine katkı sunan sanayici ve iş insanlarıyla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İş insanlarına, işletmelerinizin giderek büyümesini ve daha iyi gelirler temin etmelerini dileyen Coşkun, “Çünkü sizin kazancınız, ulusun kazancı, ödediğiniz vergiler ise bu ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Ülkemizin ekonomik refahının artmasını, barajlarımızın dolmasını, çocuklarımızın eğitim seviyesinin artmasını, yaşlılarımızın daha iyi koşullarda bakılmasını istiyorsak, bu yatırımlara kaynak temin etmeliyiz. Bu kaynakları da ancak üretici kardeşlerimizin ödediği vergiler sayesinde elde edebiliriz. Sizler çok önemli ve güzel işler başarıyorsunuz. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Sizler de yaptığınız üretim, gerçekleştirdiğiniz istihdamla bu ülkeye gerçekten hayırlı hizmetler yapıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, 2015 yılı Kurumlar Vergisi birincisi Botros Levante Taşımacılık Tic. Ltd. Şti, ikincisi Opus Mersin İç ve Dış Tic. A.Ş., üçüncüsü Mersin Denizcilik Faaliyetleri ve Tic. A.Ş. ile 2015 yılı Gelir Vergisi birincisi İskender Botros, ikincisi Mehmet Hanefi Küçük, üçüncüsü Mişel Şaşati’ye, Vali Çakacak, Bakan Yardımcısı Coşkun ve Başkan Kocamaz tarafından teşekkür belgeleri verildi.
Ödül töreni, düzenlenen iftar yemeğiyle sona erdi.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA