SİLİFKELİLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
SİLİFKELİLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği, birlik ve beraberliğin vurgulandığı iftar yemeği ve Ramazan etkinlikleri, Ramazan ayının 16. gününde Silifke’de gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar sofralarında yaklaşık 4 bin kişi dualar eşliğinde ezanın okunması ile beraber oruçlarını açtı. Ramazan ayının huzur ve bereketini aynı sofrada paylaşan Silifkeliler, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın mutluğunu yaşadı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, MHP eski Mersin Milletvekili Ali Öz, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ramazan ayının insanları bir araya getiren mübarek bir ay olduğunu ifade ederek, “Biz o kadar şanslı bir milletiz ki bu dinin Peygamberine biat edip, Ramazan ayı ile şereflenmişiz. Ramazan insanları kaynaştıran, insanların birbirine yardım ettiği, sofrasını paylaştığı çok önemli bir ay ve bu Ramazan ayında da her ilçemizde olduğu gibi Silifke’de de bu iftar sofralarında sizlerle birlikte olmaktan gerçekten onur duyuyoruz. Cenab-ı Allah’a bir kez daha şükrediyoruz ki bizi sizlerle bir kez daha buluşturdu. Bu sofralar, bu yemekler aslında bahane, önemli olan bizim bir arada olmamız” dedi.
Mersin’e hizmet etmekten onur duyduğunu ve hak ettiği tüm hizmetleri hayata geçirerek yakın bir zamanda Mersin’i Türkiye’nin cazibe merkezi haline getireceklerini belirten Başkan Kocamaz, konuşmasında “Biz Mersin’i bir bütün olarak görüyoruz. Mersin’in köyü, beldesi, ilçesi, ovası, denizine, her tarafına hizmet götürmeye çalışıyoruz. Yine Allah’a şükrediyorum ki 13 ilçe belediyemizle siyasi parti ayrımı yapmaksızın hizmet için el ele çalışıyoruz. Elbette Mersin’in çok eksiği var. Özellikle bu bölgenin, Toros Dağları’nda yaşayan vatandaşlarımızın 2000’li yıllara gelindiğinde bile alamadığı hizmetler olduğunu biliyoruz ama hedefimiz bu yıl sonuna kadar yolu ve suyu olmayan hiçbir köy bırakmamak. Allah çıktığımız bu hizmet yolcuğunda bizi yalnız bırakmasın. Sizlerin duasıyla daha Mersin’de yapılacak çok hizmet olduğunu biliyoruz. Mersin çok yakın bir zamanda hak ettiği yere gelecek ve Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak” ifadelerine yer verdi.
Etkinlikte konuşan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayında bizleri misafir ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. 3 yıl önce Mersin’de yolu ve suyu olmayan yer bırakmayacağız diye yola çıkan Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. İnşallah şehit haberlerinin gelmediği, huzur ve barış dolu bir bayram yaşarız” şeklinde konuştu.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise hem Silifke Belediyesi hem Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’e en iyi şekilde hizmet ettiğini ifade ederek, “Ramazan ayı 11 ayın sultanı. İyi ile kötüyü, eğri ile doğruyu ayırt etmemizi, bizlerin iyi insanlar olmamızı sağlayan ve kardeşliğin, dostluğun pekiştirildiği bir ay. Tabii ki yüce Allah’a ibadet ediyoruz, ama en güzel ibadetlerden biri de sizlere hizmet etmektir. Büyükşehir ve Silifke Belediyeleri olarak sizlere en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu iftar yemeğini düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından birbirinden renkli kültürel etkinliği ilçelere taşıyan ‘Mahallede Ramazan’ etkinlikleri kapsamında, geleneksel kültürümüzün  en önemli köşe taşlarından biri olan gölge oyunumuz Karagöz ve Hacivat oyunu ile Tuzsuz Deli Bekir ortaoyunu sahnelendi. Çocuklar kadar büyüklerin de kahkahayla izlediği oyun Silifkelilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Oyundan hemen sonra sahne alan Ateşbaz gösterisi ve Kenya Akrobasi Grubu’nun performansı ise izleyenlere heyecanlı anlar yaşatarak, büyük alkış topladı.
Etkinlikte bağlamasını konuşturup, davetlileri türkülerine ortak eden AşıkSefai, birbirinden güzel eserleriyle Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran halkı coşturdu. AşıkSefai ile birlikte sahne alan şair Ahmet Coşkun, Türk halk müziği sanatçıları Selami Durmuş ve Davutcan Akyüz ise seslendirdikleri şiirler ve türküler ile Silifkelilere unutulmayacak bir akşam yaşattı.
 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA