54 mahallenin içme suyu temin edilmektedir. | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
54 mahallenin içme suyu temin edilmektedir.

 

MESKİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Erdemli İlçemizdeki bazı mahallelerimize (köylerimize) 15 gündür su verilemediği şeklinde yerel basınımıza bir duyurunun servis edildiği öğrenilmiştir.
Bilindiği gibi Silifke ilçemize bağlı 30 mahalle ile Erdemli İlçemize bağlı 24 mahallenin (bağlıları ile birlikte 100 civarında ünitenin) içme suyu Aksıfat Grup İçme Suyu Projesi kapsamında temin edilmektedir.
    Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de son yılların en kurak ve en sıcak mevsimi yaşanmakta olup; kurak sezonun etkisiyle Aksıfat Grubunu besleyen Aksıfat Kaynağı’nın debisi, proje debisinin üçte birinin altına düşmüştür.
    MESKİ olarak; Aksıfat Kaynağı’nda olumsuzluklar yaşanabileceği öngörülmüş ve grup iletim hattına Hotamış Mevkii’nden 40Lt/Sn, Uzuncaburç Mevkii’nden 20Lt/Sn, Harfilli Mevkii’nden 16Lt/Sn, Avgadı Mevkii’nden 6Lt/Sn içme suyu bağlantısı yapılmıştır. Yine MESKİ olarak içme suyu takviye çalışmalarımız devam etmekte olup, bu kapsamda; Harfilli’de 15Lt/Sn debide ikinci kuyunun ve Gündüzler Mevkii’nde 15Lt/Sn’deki sondaj kuyularının çok kısa bir süre içerisinde bağlantısı gerçekleştirilecektir. Yine Tozlu Mevkii’nde açılıp tecrübe çalışmaları devam eden sondaj kuyusundan da muhtemelen 10Lt/Sn’lik içme suyu daha sisteme bağlanacaktır. 
Unutulmamalıdır ki kuraklık MESKİ’nin sebebiyet verdiği bir vaka değildir. Ancak buna rağmen MESKİ olarak, hem Aksıfat Grubu’nda hem de diğer mahallelerimizde, vatandaşlarımıza kuraklığın etkisini mümkün olan en az şekilde hissettirmek için çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir.
Basına servis edilen söz konusu duyuruda isimleri yer alan ve Aksıfat Grubunda bulunan mahallelerimize (köylerimize) grup iletim hattına yapılacak takviyeler tamamlanana kadar dönüşümlü olarak su verilmekte olup, duyuruda belirtildiği gibi “15 gündür su verilmiyor” olması gerçeği yansıtmamaktadır.
Bu vesile ile sıcak ve kurak geçen mevsim de göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımızın MESKİ tarafından temin edilen içme suyunu tarımsal sulama amaçlı kullanmamalarını bir kez daha hatırlatmak isteriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA