‘MECLİSİ DE SUSTURMAK İSTİYORLAR’ | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
‘MECLİSİ DE SUSTURMAK İSTİYORLAR’

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, meclis iç tüzüğüyle ilgili tartışmaları değerlendirdi

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, AKP hükümetin üzerinde çalıştığı meclis iç tüzüğü değişikliğinde, muhalefeti susturmaya, meclisi cumhurbaşkanının vesayetine almaya dönük düzenlemeler olduğunu söyledi.  Partisinin iç tüzük görüşmelerindeki olmazsa olmaz şartının TBMM TV’nin yayın süresinin uzatılması olacağını kaydeden Çamak, “Televizyon yayınını istemiyorlar çünkü mecliste neler olduğunu, muhalefetin ne dediğini milletin duymasını istemiyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  TBMM İç Tüzüğü’nde yapılması planlanan değişiklikler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AKP iktidarının iç tüzük değişikliğindeki amacının muhalefeti susturmak, meclisi cumhurbaşkanının vesayeti altına almak olduğunu kaydeden Çamak,  “Yürürlükteki iç tüzüğe göre bir önerge verildiği zaman önerge sahibi ve her parti adına bir milletvekili onar dakika konuşma yapıyor. Şimdi diyorlar ki ‘sadece önerge sahibi konuşsun ve oylamaya geçelim, kimse görüşünü söylemesin.’ İkincisi, ‘milletvekillerinin bir dakikalık konuşma hakkını kaldıralım’ diyorlar. ‘Yoklamayı kaldıralım’ diyorlar. İçerde 20 milletvekili varsa yoklama isteyebilirler ve 20+164 ile yani 184 kişiyle meclisin çalışması gerekir. Haliyle muhalefet partisinden 20 kişi kalkıp da ‘yoklama istiyorum’ derse ve iktidar partisi 164’ü bulamazsa oturuma 10 dakika ara veriliyor. Aradan sonra iktidar partisinin 184 kişiyi bulması gerekiyor, bulamazsa o gün oturum tamamen kapatılıyor. Hükümet bu yoklamayı da kaldırmak istiyor. Karar yeter sayısını da kaldırmak istiyorlar. Karar yeter sayısının belirlenmesini muhalefet partisi isteyebiliyor. Bunun için 139 milletvekilinin o anda genel kurulda olması gerekiyor. Ancak iktidar, genel kurulda 50 kişi de olsa karar yeter sayısı aranmaksızın kararların geçirilmesini istiyor. Şu an ki uygulamada bütün partiler araştırma önergeleri hakkında görüşlerini açıklıyor. Gensoru bakan hakkında verilmişse bakan geliyor 20 dakika konuşuyor. Partilerin temsilcileri söz alıp konuşuyor. Hükümet bunları kaldırmak istiyor. Sayın Cumhurbaşkanı bir şekilde TBMM’yi vesayet altına almak istiyor” dedi.

CHP grubunun, iç tüzük görüşmelerindeki olmazsa olmaz şartının TBMM TV’nin yayınları olacağını belirten Çamak, şunları söyledi: “Meclis TV şu anda 15.00- 19.00 saatleri arasında açık. Zaten 19.00’dan önce esas gündeme geçilmiyor. Esas yasa tasarıları ve tartışmalar 19.00’dan sonra gündeme geliyor. Biz CHP olarak diyoruz ki burada olup bitenler, tartışılan konular hakkında halkın bilgi sahibi olması için bu televizyonun mutlaka gece 24.00’e kadar açık olması lazım. Eğer bu teklifimizi kabul etmezlerse zaten anlaşma sağlanamayacak, tüzük kalacak. Ya da kendi sayısal çoğunluklarına dayanarak tüzük değişikliğini yapacaklar. Eğer tüzüğü bu şekilde değiştirirlerse meclis genel kurulunda kavgalar artar, patırtı gürültü artar. Televizyonla ilgili teklifimizi kabul ediyor musunuz, etmeyecekseniz biz yokuz diyeceğiz. Televizyon yayınını istemiyorlar çünkü mecliste muhalefetin ne dediğini milletin duymamasını istiyorlar. Pazartesi ve Cuma günleri meclis çalışsa da televizyon yayını olmuyor. Biz de diyoruz ki meclis çalıştığı sürece televizyon yayını yapılsın.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA