CHP: 1974’teki ortak akıl bugün de KKTC için kullanılmalıdır | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP: 1974’teki ortak akıl bugün de KKTC için kullanılmalıdır

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Kıbrıs Barış Harekatı’nın

“1974’TEKİ ORTAK AKIL BUGÜN DE KKTC İÇİN KULLANILMALIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 42 yıl önce bugün başlatıldığını ifade ederek, “Tarih boyunca Türkiye Cumhuriyeti için büyük önem arz eden Kıbrıs Adası’nda yaşayan soydaşlarımızın gördüğü zulmü sona erdirmek için başlatılan bu büyük harekatla, dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit’in kararlı duruşu sayesinde bugün hala özgürce Türk bayrağının dalgalandırılmaktadır” dedi.  

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in Kıbrıs Adası’ndaki gelişmelerin kötüye gitmesi sebebiyle TBMM’den aldığı yetkiyle 20 Temmuz 1974 sabahı başlatılan ve 14 Ağustos 1974’te sonlanan Kıbrıs Barış Harekatı’nın başlatılmasının 42. Yıldönümünün gururunu bir kez daha yaşadıklarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, yazılı bir mesaj yayınlayarak Türk tarihinin en başarılı Harekatlarından birisi olan TSK’ca Atilla Harekatı olarak adlandırılan Kıbrıs Barış Harekatı’nı kutladı. 

Kıbrıs Adası’nın Akdeniz’de stratejik bir noktada bulunduğunu hatırlatan CHP’li Özyiğit, “Ada’daki soydaşlarımıza yansıyan zulüm ve baskı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin kararlı tutumuyla ‘Ayşe tatile çıksın’ parolasıyla sonlandırılmış ve Bağımsız bir devletin kurulmasının yolunu açmıştır. Kıbrıs Türkü’nün bugün özgürce yaşamını sürdürmesi başta dönemin Başbakanı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı rahmetli Bülent Ecevit’in güçlü dış politikasıyla ve saygın devlet adamlığıyla sağlanmıştır” dedi. Özyiğit açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün maalesef KKTC’nin sorunları tam anlamıyla çözülememiştir. Yavru Vatan KKTC’nin akılcı dış politikalarla dünya üzerinde önünün açılması gerekmektedir. Tıpkı 1974’teki ortak aklın, bugünkü Hükümet ve parlamento önderliğinde uygulanarak, dünya genelinde KKTC’nin tanınmasının ve dolayısıyla gelişmesinin önünün açılması gerekmektedir. KKTC’deki soydaşlarımıza özgürlük kazandıran Kıbrıs Barış Harekatı’nın bu vesileyle 42. Yıldönümünü kutluyor, başta Karaoğlan merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit’i ve Kıbrıs şehitlerimizi saygıyla anıyorum. “  

Açıklamasında 15 Temmuz’da yaşanan kalkışma hareketine de değinen Abdullah Özyiğit, “Bu vesileyle son günlerde yaşanan talihsiz kalkışma hareketinin kahraman Türk Ordu'suna mal edilmeden önce bu günlere gelişin adım adım irdelenmesi büyük önem arz etmektedir. Ordu'nun daha önceki atamalarında yapılan hatalar, ‘ne istediler de vermedik’ anlayışı sorgulanmalı, Ergenekon süreci ve yapılan büyük hatalar unutulmamalıdır” dedi.

CHP’li Özyiğit açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu süreçte hiç kimseden hiç bir şey beklemeden bu vatan uğruna yaşamını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bağımsız ve özgür KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte varlığını ilelebet sürdürmesini diliyorum” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA