Kılıçdaroğlu Taksim’de neden Fethullah diyemedi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Kılıçdaroğlu Taksim’de neden Fethullah diyemedi

 

Kaynak: Odatv.com

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Taksim’deki 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ndeki konuşmasında Fethullah Gülen’den bahsetmemesi tartışma yarattı.

25.07.2016:  

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Taksim’deki 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ndeki konuşmasında Fethullah Gülen’den bahsetmemesi tartışma yarattı.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında Fethullah Gülen ayrıntısına dikkat çekerken Posta gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ve Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat, bu sabahki CNN Türk’teki “Parametre” programında eleştiride bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cemaat’in darbe girişimine karşı dün yapılan 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ndeki konuşmasında “Fethullah Gülen” demedi. Kılıçdaroğlu’nın Gülen Cemaati’ni ve Fethullah Gülen’i işaret etmemesi tartışma yarattı.

“FETÖ’YE İLİŞKİN BİR SATIR BİLE KINAMA YER ALMIYOR”

 Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında, “CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 10 maddelik ‘Taksim Manifestosu’na bakalım...  Bütünlük içinde darbelere karşı duruşunu sergiliyor; parlamenter demokratik sistem ve güçler ayrılığının önemine vurgu yapılıyor. Ancak ne manifestoda ne de konuşmada darbe girişiminin kimin tarafından yapıldığına ve bunu yapanların kınandığına ilişkin tek satır geçmiyor. Fethullah Gülen örgütlenmesinin emirkomuta olmadan Silahlı Kuvvetler’in içinde örgütlenip darbe girişimi yaptığına ilişkin tek kelime geçmiyor. FETÖ’ye ilişkin bir satır bile kınama yer almıyor” dedi.

“CHP’DE FETÖ’NÜN AĞIR HIŞMINA UĞRAMIŞ MAĞDUR İSİMLER VAR”

“Oysa CHP yönetiminde veya milletvekillerinin arasında yer alanların ağırlıklı bölümü, bu darbe girişimini yapan FETÖ’nün ağır hışmına uğramış mağdur isimler” diyen Muharrem Sarıkaya, şöyle devam etti:

“Günlerdir televizyonlarda, salon konuşmalarında darbe girişimi nedeniyle gözaltına alınan veya tutuklananların geçmişte kendilerine nasıl eziyet çektirdikleri açıkça anlatılıyor. Sadece onlar mı?  CHP’nin toplumsal tabanını oluşturan Atatürkçü, laik, sosyal demokrat kesimler, Silahlı Kuvvetler’den darbe girişiminde bulunanlar nedeniyle atılmış, önü kesilip erken emekliye sevk edilmiş onlarca isim günlerdir bu kişilerin kendilerine yaptıklarını haykırıyor. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davaları kullanılarak nasıl zindanda çürütüldüklerini, dördüncü sıradan bu isimlerin nasıl terfi alıp yükseldiklerini sıralıyor. Gelin görün ki toplumsal tabanı, kadroları, yönetim biriminde görev alanları bunu söylerken, darbeye karşı Taksim’de miting yapan CHP bu örgütün adını tek satırda geçirmiyor...”

NEDEN FETÖ’DEN BAHSETMİYOR!

Posta gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ve Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat da bu sabah CNN Türk’teki “Parametre” programında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun mitingdeki konuşmasına yönelik eleştiride bulundu. Hakan Çelik, Kılıçdaroğlu’ndan “Fethullah Gülen” ya da “FETÖ” duymadığını belirterek “Neden söylemiyor, polemik mi yaratmak istemiyor ama polemik olacak ne var ki? Her şey ortada” dedi. Hande Fırat da Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına tepki göstererek OHAL eleştirilerine “Ben şunu anlamıyorum Fransa OHAL ilan edince tamam, Türkiye ilan edince hayır mı?” diye yanıt verdi.

Odatv.com



Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : ferit akgüz - Tarih : 27/7/2016 - 11:51:40
    ODA TV GÜNDEMİ TAKİP ETMİYORMUSUN, MİTİNGDE DEMEDİ BELKİ AMA MİTİNG SonRASI FETÖ CÜ TERÖR ÖRGÜTÜ HESAP VERMELİ TR GETİRİLMESİ SORUMLULARI DİYE AÇIKLAMA YAPTI ASKERİ BİRLİK ZİYARETİNDE İYİ BAKIN



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA