Başarır: Kocamaz’ın Paralel Örgüt ile İlişkileri Sorgulanmalıdır | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başarır: Kocamaz’ın Paralel Örgüt ile İlişkileri Sorgulanmalıdır

 

“Kocamaz açığa alınsın”

Mersinli avukat Ali Mahir Başarır, “Mersin Büyükşehir Belediyesinde, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 11 personelin görevden uzaklaştırılması” ile ilgili, Mersin Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ederek belediyenin kamera kayıtlarının, başta başkan Kocamaz olmak üzere, bürokratların telefon kayıtlarının ve gazete haberlerinin incelenmesini istedi. Başarır ayrıca, İçişleri Bakanlığının soruşturmanın selameti açısından Kocamaz’ı açığa alması gerektiğini savundu.

Mersinli avukat Ali Mahir Başarır, Mersinli Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. Mersin Büyükşehir Belediyesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen bir soruşturma kapsamında 11 bürokratın açığa alınması haberi üzerine yazılı bir açıklama yapan Başarır, “Buradan Mersin Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, bürokratlarının telefon kayıtları, Belediye’nin güvenlik kameraları ve basında çıkan haberler incelenerek kendilerinin paralel örgüt ile ne şekilde ilişkilerinin olduğunu ve ne şekilde desteklendiklerinin ispatının bir soruşturma kapsamında araştırılmasını talep etmekteyiz. Özellikle Tarsus Belediye Başkanı olduğu dönemde Tarsus İlçe Emniyet Müdürünün ve paralel yapının ilişkileri tüm çıplaklığıyla ortaya koyulmalıdır. Hatta soruşturmanın selameti açısından İç İşleri Bakanlığı da Burhanettin Kocamaz’ı derhal açığa almalıdır” dedi.

“BU ÖRGÜTÜN 2014 SEÇİMLERİNDE CİDDİ MÜDAHALESİ OLDU”

Açıklamasının başında Macit Özcan dönemindeki davayı da gündeme getiren Ali Mahir Başarır, “Hepinizin malumu üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi eski başkanı, personeli, bürokratları ve iş adamları fetö suç örgütü tarafından yapılan bir komplo ile yıllarca usulsüz olarak dinlendi, takip edildi, hukuka aykırı deliller elde edildi ve nihayetinde bu insanların 5. Ağır Ceza Mahkeme’sinde yargılanmasına sebep olundu. Paralel suç örgütü Türkiye’nin her noktasında örgütlenirken en yoğun olarak Mersin’de örgütlendiğini görmekteyiz. Mersin’de binlerce iş adamları, bürokratlar ve vatandaşlar bu örgüt tarafından takip edildi, dinlendi ve hepsi üzerinde bir baskı olayı oluşturuldu. Bu örgüt bununla da yetinmedi 2014 yerel seçimlerinde ciddi müdahalelerde bulundu ve bazı adayları siyasi olarak destekledi. Bizler paralel örgütün nasıl bir örgütlenme içerisinde olduğunu ve ülkemizi son olarak ne durumu getirdiğini hepimiz dehşetle izledik. Bu örgütte en küçük siyasi iktisadi ilişkide olan bir Belediye Başkanı’nı asla o görevde görmek istemiyoruz” dedi.

“MERSİNLİ CUMHURİYET SAVCILARINI GÖREVE DAVET EDİYORUM”

Mersinli Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ettiğini dile getiren Başarır, açıklamasında şunları söyledi: “Bugün hepimizin tek bir bildiği gerçek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve bürokratları töhmet altındadır. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz eski Tarsus emniyet müdürü Yaşar Aksoy’u zabıta daire başkanı yapabilme cesaretini göstermiştir. Bugün 11 bürokratının bu darbe soruşturmasında şüpheli olduğu iddia edilmektedir. Buradan Mersin Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, bürokratlarının telefon kayıtları, Belediye’nin güvenlik kameraları ve basında çıkan haberler incelenerek kendilerinin paralel örgüt ile ne şekilde ilişkilerinin olduğunu ve ne şekilde desteklendiklerinin ispatının bir soruşturma kapsamında araştırılmasını talep etmekteyiz. Özellikle Tarsus Belediye Başkanı olduğu dönemde Tarsus İlçe Emniyet Müdürünün ve paralel yapının ilişkileri tüm çıplaklığıyla ortaya koyulmalıdır. Hatta soruşturmanın selameti açısından İç İşleri Bakanlığı da Burhanettin Kocamaz’ı derhal açığa almalıdır. Bu konuda her şeyden önce Mersinli bir vatandaş ve hukukçu olarak bu olayı takipte olacağımı bildiririm.”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA