Başkan Kocamaz, Hiç Kimse Demokrasiyi Askıya Alamayacaktır | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Kocamaz, Hiç Kimse Demokrasiyi Askıya Alamayacaktır

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, demokrasiye sahip çıkan Mersinlilerle bir araya geldi.

Taş Bina önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Başkan Kocamaz, gündemi değerlendirerek, ‘Demokrasi ve beraberlik’ mesajı verdi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ile birlikte vatandaşlara seslenen Başkan Kocamaz, ülkenin yaşadığı zorlu süreçte demokrasiye, cumhuriyete ve Mersin’e sahip çıkan Mersin halkına teşekkür etti.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini değerlendirerek sözlerine başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Maalesef 15 Temmuz gecesi yıllardır bu ülkede yapılanan, sinsice yerleşen bir terör örgütü FETÖ ile ülkemiz karşı karşıya geldi. Ordumuzun içerisine gizlenen bu hainler, maalesef 15 Temmuz gecesi ülkemizi kaos ortamına dönüştürüp, demokrasinin kalesi TBMM’ye polise ve halkımıza saldırdılar, maalesef yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. Ama 15 Temmuz dosta, düşmana, herkese bir şey öğretti. Artık bu ülkede ihtilal dönemleri bitmiştir. Bu ülkede hiç kimse demokrasiyi askıya alamayacaktır. Bu millet bu şekilde bayrağına, devletine ve demokrasiye sahip çıktığı sürece, bu ülkeyi parçalamak isteyen hainler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi.

15 Temmuz gecesi ve sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve milliyetçilerin duruşunun belli olduğunun ve ilk tepkiyi veren siyasi grup olduklarının atını çizen Başkan Kocamaz, milliyetçilerin demokrasiye sahip çıkacaklarını ve ülkede birlik, beraberlik ortamının sağlanması konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Başkan Kocamaz, “15 Temmuz akşamı ülkemin geçmişten bu yana sigortası olan Milliyetçi Hareketin lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli bu ihtilalin önlenmesi hususunda ilk çıkışı yapmıştır. Sayın Genel Başkanımız daha hiçbir siyesi partinin genel başkanı açıklama yapmadan, Sayın Cumhurbaşkanını arayarak demokrasinin yanında olduklarını ifade edip desteğini bildirmiştir. İnşallah bundan sonra tüm milletimizle birlikte siyasi parti genel başkanları, bu partiye, bu ülkeye gönülden bağlı vatandaşlarımız üzerine düşeni yapar ve bu ülkede birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam ederiz. Yıllardır ‘Terörün her türlüsünü lanetliyoruz’ demiştik, bugün de FETÖ terör örgütünü hep birlikte lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu Şehri En Son Milliyetçi Hareketçiler Terk Eder”

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli başkanlığında Salı günü yapılan MHP Grup Toplantısı’na katıldıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, basında yer alan asılsız haberler ile yanlış algı oluşturanlara da yanıt vererek konuşmasında, “Salı günü partimizin grup toplantısı vardı. Ayrıca Belediyemizle ilgili takip edeceğimiz işler nedeniyle Ankara’daydık. Sayın Genel Başkanımızın konuşmalarını dinlemek üzere tüm Çukurova’daki MHP’li belediye başkanlarımızla grup toplantısına katıldık. Ankara’ya gidişimizi fırsat bilen, maalesef bizim hata yapmamamızı bekleyen bir grup muhalif basın, adeta biz Mersin’den kaçmışız gibi insanlarımızı yanlış bilgilendirmeye kalktı. Şunu herkes bilmediler ki bu ülkeyi, bu şehri en son Milliyetçi Hareketçiler terk eder. Çünkü biz yıllardır bu ülkenin bekası için can veriyoruz, kan veriyoruz ve demokrasi mücadelesi veriyoruz. Dolayısıyla demokrasiden ayrılmamız, cumhuriyeti göz ardı etmemiz düşünülemez, onun için diyorum ki ‘Sonuna Kadar Demokrasi, Sonsuza Kadar Cumhuriyet” ifadelerine yer verdi.

“Biz Devletimize ve Bağımsız Mahkemelerimize Güveniyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yapılan FETÖ operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, devletin polisine ve bağımsız mahkemelere güvendiklerini ifade ederek, süreç sonunda doğruların ortaya çıkacağını söyledi. Başkan Kocamaz, “Biz dün Ankara’dayken operasyon başlatıldı. Tabi hukukta suçsuzluk karinesi vardır. İnsanlar bir şekilde yargılanır ve ceza almadan suçlu ilan edilemez. Bazı çalışma arkadaşlarımız şu anda gözaltına alınmıştır. Biz devletimizin polisine güveniyoruz. Sorgular mutlaka yapılacaktır. Bağımsız adliyemize güveniyoruz. Çünkü bir ülkede adaleti ortadan kaldırırsanız, o ülkede huzuru tesis etmek kolay olamaz. Dolayısıyla birlikte çalıştığımız bu arkadaşlarımız sorgulanacak ve cevapları verecekler, neticede doğrular ortaya çıkacaktır. Şu bilinsin ki Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir haine yer verilmemiştir. Arkadaşlarımızın sorguları bittikten sonra suçsuzlukları ispatlanırsa görevlerine devam edecekler. Yargılama sonucunu bekleyeceğiz. Bu arkadaşlarımız mutlaka hesaplarını verip, suçsuz oldukları halde tekrar aramıza dönecekler” şeklinde konuştu.

“Bugünlere Alnımın Akıyla Geldim”

Demokrasi düşmanı bir takım gruplar tarafından sosyal medyada insanların kafalarını karıştırmaya yönelik paylaşımlar yapıldığını söyleyen Başkan Kocamaz, “Bu süreci fırsat bilen bazı demokrasi düşmanları, ihanet şebekeleri Burhanettin Kocamaz’ın bir an evvel görevden alınması ile ilgili sosyal medyada insanlarımızın kafalarını karıştırmaya çalışıyorlar. Ben 62 yaşındayım, 23 yıldır Tarsus ve Mersin’de hemşehrilerime hizmet vermeye çalışıyorum, ben bu günlere alnımın akıyla geldim” dedi.

“Bozkurt’un Tüyü Dökülse de Huyu Değişmez”

Ülkücülerin bu ülkenin sigortası olduğunu, milletini, bayrağını ve vatanını seven bu insanların ülkenin bölünmesine ve kaos ortamına müsaade etmeyecek kesim olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, konuşmasının devamında, “Biz bu ülkenin sigortasıyız. Biz ölürsek Türkiye ölür. Bazıları bizi kendilerine benzetmeye çalışıyor. Oysa biz bu camiada doğduk, büyük milletimize hizmet ediyoruz. İnşallah Cenab-ı Allah ömrümüzü sonlandırınca da bu camiayla birlikte kara toprağa gireceğiz. Biz kendimize ‘Bozkurt’ diyoruz, ‘Ülkücü’ diyoruz. O bizi kendilerinden zannedenler, bu ülkede kaos çıkaracağımızı zannedenler bir kere daha hatırlasınlar, biz bu ülkenin sigortasıyız. Bozkurt’un tüyü dökülse de huyu değişmez. Biz Türk milliyetçisiyiz. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bu topraklar üzerinde yaşayan herkes Türk milletinin eşit bir vatandaşıdır” ifadelerini kullandı.

Son olarak basında ve sosyal medyada yer alan ‘Başkan Kocamaz MHP’ye sığındı’ haberleri hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Birileri ‘Başkan Kocamaz MHP’ye sığındı’ demiş. Ey cahil, biz MHP’de doğduk, bugüne kadar MHP’de olduk, olacağız ve MHP’de öleceğiz. Orası bizim yuvamız, MHP bizim yuvamız. Sizler fitne, fesat ve dedikoduyla bizi yuvamızdan ayırmak düşüncesindeyseniz yanılıyorsunuz. Biz geçmişte neysek, dün neysek bugün oyuz, Allah’ın izniyle yarın da o olacağız. Ölümsüz liderimiz Alparslan Türkeş’e de şükranlarımı sunuyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Onun sayesinde bugün Türkiye ayakta. Bu ülkeyi 80 öncesi kaos döneminde bölüp parçalamak isteyen hainler fırsat bulsalardı, belki bugün bir araya gelemezdik. Türkiye’nin en büyük sigortası Alparslan Türkeş’in sayesinde bugün beraberiz, hala da beraberiz. Demokrasiye ve kentimize sahip çıktığınız için Sayın Milletvekilimiz ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA