TÜRKMEN’DEN BAŞBAKANA AFET MEKTUBU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
TÜRKMEN’DEN BAŞBAKANA AFET MEKTUBU

 

CHP’li Türkmen, doğal afetten zarar gören üreticilerin, tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi yönünde Bakanlar Kurulu Kararının biran önce çıkarılması için Başbakan Yıldırım’a bir mektup gönderdi.

Başta vergi cezaları olmak üzere kamu alacaklarının yeniden yapılandırdığına dikkat çeken Türkmen; üretici ve çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının da ertelenmesi gerektiğini söyledi.

CHP’li Türkmen, doğal afetten zarar gören üretici ve çiftçilerin; tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi için hükümetin çıkaracağı Bakanlar Kurulu Kararını merakla beklediklerini belirterek, Başbakan Yıldırım’a konuya ilişkin bir mektup gönderdi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Başbakan Binali Yıldırım’a gönderdiği mektupta, üretici ve çiftçilerin tarımsal kredi borçlarını erteleme kararının en kısa sürede çıkarılması gerektiğini ifade etti.

ÇİFTÇİ BORÇLARI DA ERTELENSİN

Vergi, vergi cezaları, sigorta primleri, sosyal güvenlik destek primleri, işsizlik sigorta prim borçları başta olmak üzere birçok kamu alacağını yeniden yapılandıran kanunun Meclis’te kabul edildiğine dikkat çeken Türkmen; bu kapsamda afetten zarar gören çiftçinin de tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Mektubunda; 2015-2016 üretim yılında yurdumuzun birçok yerinde don, dolu, kuraklık ve sel gibi çeşitli doğal afetlerin yaşandığını hatırlatan Türkmen, Adana’da da kış ve bahar aylarında yaşanan don ve dolu yağışı nedeniyle üretici ve çiftçilerin ekili alanlarının zarar gördüğüne dikkat çekti.

Doğal afetler sonucu ürünleri pazarlanamayacak derecede hasar gören üreticilerin Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurarak, hasar tespit raporları aldıklarını vurgulayan Türkmen, mektubunda Başbakan Yıldırım’a şunları söyledi:

ÜRETİCİLER YENİ FİNANSAL YÜKLERİN ALTINA GİRMESİN

“Mağdur üreticilerimizin üretime devam edebilmesi için Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası’na olan tarımsal kredi borçlarının vadesi uzatılmalıdır. Aksi halde, vadesi gelen kredilerini kapatamayan afet mağduru üreticilerimiz dışarıdan daha yüksek oranlarla borçlanarak, kapatılması daha zor finansal yükler altına girmek zorunda kalacaklardır.

Ülke çapında doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimiz; Bakanlar Kurulunun tarımsal kredi borçlarına vade ertelemesi için alacağı kararı beklemektedirler. Hükümetimizin konuya ilişkin kararı en kısa sürede çıkarması hususunda gereğini ilgi ve takdirlerinize arz ederim”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA