Otomotiv sektöründe hurda yasası beklentisi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Otomotiv sektöründe hurda yasası beklentisi

 

Kısa adı MOGDER olan Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, ‘Tıkanma noktasında olan otomotiv sektörünü tekrar canlandırmanın yolu hurda yasasıdır’ dedi.

Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, Türkiye’de yaşanan gelişmelerin otomotiv sektörünü büyük sıkıntı içerisine soktuğunun altını çizerek, ‘Sektörü yeniden canlandırmak, sıcak para akışının tekrar olağan seviyelere çıkmasını sağlamak açısından hurda yasasının çıkması büyük önem taşımaktadır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 15 ya da 20 yaşındaki araçlara yapılacak olan hurda indirimi sonrasında piyasa ciddi anlamda canlanacaktır. Bu yasa ile birlikte hem trafikte tehlike yaratan eski model araçlar toparlanacak, hem de ciddi bir para akışı sağlanacaktır’ dedi.

Kredilerin düşürülmesi önemli

Son günlerde hükümetin yaptığı çağrılar sonrasında kredi faiz oranlarının düşürülmesinin otomotiv sektörü açısından önemli bir gelişme olduğunun altını çizen MOGDER Başkanı Selvi, ‘Öncelikle ev kredilerinde faizlerin düşürülmesi sonrasında piyasaların hareketlenmesini bekliyoruz. Bu faiz indiriminin otomotiv kredilerine de yavaş yavaş yansıması umudundayız. Tıkanmak üzere olan piyasaları canlandıracak her türlü gelişmeyi dernek olarak sonuna kadar destekliyoruz. Türkiye güçlü bir ülkedir ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kısa süreliğine yaşanan sıkıntıların yavaş yavaş yerini olumlu bir havaya bıraktığını hepimiz görüyoruz’ dedi.

Hurda araç yasası nedir.?
Hurda araç yasası adından da anlaşılacağı üzere belli bir yaşın üzerindeki araçların trafikten çekilmesi için gerçekleştirilen teşvikin devlet tarafından yapılması ve yerine alınacak araç için hem kredi, hem de fiyat düşüklüğü anlamında teşvikin gerçekleştirilmesine yöneliktir. Basit ifade ile eski aracın alınması bunun yerine sıfır kilometre araçların verilmesini sağlamaktır.  



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA