Silifke’de 4. Köprünün Temeli Törenle atıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Silifke’de 4. Köprünün Temeli Törenle atıldı

 

Silifke Belediyesi tarafından yapılan, Camikebir, Bucaklı ve Gazi Mahallelerini birbirine bağlayacak olup, 20 m genişliğinde ve yaklaşık 75 m uzunluğunda olan 4. köprünün temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Dr. Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“SİLİFKE BUGÜN TARİHİ BİR GÜN YAŞIYOR”

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Biliyorsunuz 15 Temmuz’da ülkemiz hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ben bu vesileyle 15 Temmuz’da hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ulusumuza başsağlığı diliyorum. İnşallah bundan sonra memleketimiz böyle bir musibetle karşılaşmaz. Sokaktaki nöbetler bitti ama biz bulunduğumuz her yerde iş yerlerimizde, evlerimizde ve her nerede bulunuyorsak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı en kıymetli emaneti Cumhuriyeti, Demokrasiyi beklemeye ve bunun nöbetçiliğini sonsuza kadar tutmaya devam edeceğiz. Silifke tarihi bir gün yaşıyor. Hepiniz böyle sıcak bir ortamda bizleri yalnız bırakmadınız. Törenimize katılan bütün herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“2000 YILDIR SİLİFKE’NİN TRAFİK YÜKÜNÜ ÇEKEN TAŞ KÖPRÜ’YÜ RAHATLATIYORUZ”

Biliyorsunuz Göksu Irmağı bizim Silifke’mizin kuruluş sebebimiz…  Torosların eteklerinden, Geyik dağlarından ve Haydar dağlarından aldığı sular Mut’ta birleşir ve Akdeniz’e kadar yaklaşık 250 km yol kat ettikten sonra denize kavuşur. Göksu ırmağı sadece Silifke’ye hayat vermez, Akdeniz’e kavuşurken taşıdığı alüvyonlarla Göksu Deltasını yani bu cennet köşeyi bize armağan etmiştir. 150’nin üzerinde ülkenin imza attığı Ramsar sözleşmesiyle koruma altına Göksu Deltası bizim ilçemizdedir. Ülkemizde 12 tane sulak alan vardır ve Göksu Deltası’da bu sulak alanlardan biridir. 331 kuş türüyle de ülkemizde ki sulak alanlar içerisinde en çok kuş cinsinin yaşadığı deltadır. İşte bu Göksu’muz üzerinde bir gerdanlık daha Silifke’ye hep beraber hediye edeceğiz. O gerdanlığın temelini atacağız. 3 tane köprümüz var biliyorsunuz. Karayolları köprüsü, Feyyaz Bilgen köprüsü ve Tarihi Taş köprü… Biz göreve geldikten sonra DSİ ile beraber Göksu içerisinde ve etrafında çalışmalara başladık. Orada ki otları, çalıları ve ırmak içerisindeki ağaççıkları temizlemeye başladık. O zaman bir şey fark edildi. Milattan sonra 77-78’de Roma imparatoru Vespasianus zamanında yapılan ve 2000 yıldır Silifke’nin trafik yükünü çeken Tarihi Taş Köprü’nün ayaklarının zayıfladığı fark edildi.

Bunun güçlendirilmesi gereği ortaya çıktı. Dolayısıyla Karayolları bir güçlendirme programına aldı aynı zamanda restorasyan programına aldı köprüyü…. Ulaşım Koordinasyon Merkezi yaptığı toplantıda bu ayakların zayıflığını tescil etti ve 4. köprü yapılıncaya kadar ağır vasıtalar dışında trafiğin açık kalmasını ama 4. köprü yapılınca da trafiğin yeni köprüye aktarılması gibi bir karar alındı. Yani 2000 yıllık tarihi taş köprümüz yorgun ve bitkin durumda. Bu sebeple acil bir şekilde 4. köprü ihtiyacı ortaya çıktı. Bizde yaptığımız incelemede İmar planında bulunduğumuz bu noktada bir köprü işaretlendiğini gördük. Çalışmalara başladık projemizi yaptık. Koruma kurulundan, DSİ genel Müdürlüğünden izinlerimiz aldık. Tabi en önemli sorun bunun finansmanıydı yani kaynağı bulmaktı. Belediyemize ait olan ve ileride proje olarak düşünmediğimiz bazı arsalarımızın satış kararını aldık. Tabi bu satış kararı meclisimizin onayı ile oldu. Bu vesileyle Adalet ve Kalkınma Partili, Milliyetçi Hareket Partili ve Cumhuriyet Halk Partili bütün meclis üyelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Satış kararı aldığımız arsalarımızın bir kısmını sattık, şuanda hesabımızda köprümüzün parası da mevcuttur.  Büyükşehir yasasıyla tabiî ki görev dağılımları yapıldı. Bir ksım görevler Büyükşehir Belediyesinde bir kısım görevler Silifke Belediyesinde ve her iki belediyede özveriyle, elinden geldiğince hizmetleri yapmaya çalışıyor. Bizde Silifke Belediyesi olarak üstümüze düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. 2,5 yıldır görevdeyiz. Tabi göreve geldikten sonra ortak amacımız Silifke’nin modern, gelişmiş ve hak ettiği bir kent haline gelmesidir. Dolayısıyla hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah Silifke’yi sizlerin laik olduğu duruma getireceğiz” dedi.

 

Tören’de konuşmasını gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke’de Silifkelilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 4. köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

SERDAL KUYUCUOĞLU, “İNŞALLAH BİR YIL İÇERİSİNDE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Silifke Belediyesi’nin başarılı proje ve hizmetlerini yakından takip ettiğini belirterek, başarılarının devamını dileyen CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “İnşallah bugün köprünün temelini atıp yaklaşık bir yıl içerisinde de yine hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Emeği geçen ve katkı sunan herkes teşekkür ediyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÇAMAK, “SİLİFKEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Silifke’nin 88 mahallesiyle Mersin ilinin en büyük ilçesi olduğunu vurgulayan CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak ise, “Yerel seçimlerin ardından göreve gelen Sayın Belediye Başkanımızın izlediği çalışma politikası sayesinde Silifke kalıcı ve modern hizmetlere bir bir kavuşuyor. Bütün bu yapılan işlerin esasında anlatılması kolay. Planlamak, organize etmek, parasal kaynaklarını bulup milletin hizmetine sunmak zor ama çok çok önemlidir. Burada yapılacak olan 4. köprü Silifke Belediyemizin en önemli yatırımlarından bir tanesi olup, ilçemize, Mersin ilimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Silifke Belediyesinin Halkoyunları ile Aşuk-Maşuk ekibi başarılı bir gösteri sundu. Gösterilerin ardından kurban kesimi yapılarak ardından dualar edildi. Kurban kesiminin ardından inşaat çalışmasının başlaması için butona basıldı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA