CHP’Lİ ÖZYİĞİT, CAN YÜCEL’İ ANDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’Lİ ÖZYİĞİT, CAN YÜCEL’İ ANDI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, ünlü Türk Şairi Can Yücel’in ölümünün 17. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Özyiğit, “Savunduğu ideolojisiyle yaşam tarzını birleştirebilen, hayatı boyunca halkı için mücadele eden Türk aydını Can Yücel’i saygıyla anıyorum. Onsuz geçen her geçen değerini çok daha iyi anlıyoruz” dedi. 

 

Türk şiirinin yakın dönem üstatlarından olan Can Yücel’in ölümünün 17. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Böyle büyük bir insanı, halk adamını, yeri doldurulamayacak büyük üstadı kaybedeli tam 17 yıl oldu. Onsuz geçen her gün yokluğunu ve aydınlığını daha da çok arıyoruz” dedi. Can Yücel’in gerçek bir aydın olduğunu kaydeden Özyiğit, “Savunduğu ideolojisiyle yaşam tarzını birleştirebilmiş, halkı için mücadele etmiş gerçek bir aydındı. Toplumsal duyarlılığın ağır bastığı şiirlerinde, yalın dili ile halkın gönlüne yerleşmiş olan büyük üstat, manevi değerleri üst seviyelerde yaşamış ve bunu eserlerine yansıtmayı başarabilmiş bir şairdir” dedi. 

 

Can Yücel’in, Cumhuriyet döneminin aydın bakanlarından Hasan Ali Yücel’in oğlu olduğunu hatırlatan CHP’li Özyiğit, “Halkı için yaşayan, halkının aydınlanması için mücadele veren, Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel’in yetiştirdiği bir evlat olan Can Yücel’in de aynı babası gibi halkını aydınlatmaktan başka bir düşüncesi olmadı. Hasan Ali Yücel Milli Eğitim Bakanı’yken bir gün makam iki genç gelir. Bu iki yakın arkadaş, Türkiye’nin Dünyaya sunduğu en değerli Beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil ve oğlu Can Yücel. Oldukça mütevazi döşenmiş odaya giren Can Yücel, en yakın arkadaşı Gazi Yaşargil’le beraber Bakanlığın bursundan yararlanarak Amerika’da okumak istediklerini Bakan olan babasına iletir. Kısa bir süre düşünen Baba Yücel, ‘Ben sizler gibi başarılı öğrencilerin yurt dışında öğrenim görmesini her zaman desteklerim. Fakat bir bakan olarak oğlumu ve en yakın arkadaşını Amerika'ya gönderirsem, bunu başkaları farklı değerlendireceklerdir’ diyerek ikisine de burs vermez. Ardından Yaşargil ve Yücel yurt dışında okurlar ama ailelerinin imkanlarıyla, devlet bursuyla değil. Bu kadar onurlu, bu kadar halkının hakkını kendisi için kullanmayan siyasetçileri ve onların yetiştirdiği gerçek altın nesli özlüyoruz. Işıklar içinde yat Can Yücel” açıklamasını yaptı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA