Bitki Fizyolojisi Sempozyumu yapıldı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Bitki Fizyolojisi Sempozyumu yapıldı

 

Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından düzenlenen Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu yapıldı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen sempozyum, Türkiye'deki bitki fizyologları ile bu alanda çalışan ulusal ve uluslararası bilim insanlarını bir araya getirdi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan ve 4 gün sürecek olan sempozyum, Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından Türkol Çankaya ve Can Erdoğan'ın flüt ve gitar dinletisiyle başladı. Sempozyumun açılışına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir, Avrupa Bitki Biyolojisi Toplulukları Birliği Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. İsmail Türkan, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Serpil Ünyayar, bazı dekan ve müdürler ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya son dönemlerde ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolaştığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Bu olumsuz ortamda böyle bilimsel bir aktivitenin düzenlenmiş olması yüreğimize su serpiyor. Yaşanan olumsuzlukların geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizin birlik ve beraberliğine zarar veremeyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bütün olumsuzluklara inat büyük önderimiz Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda akıl ve bilimi rehber alarak bilimsel gelişmemizi sürdüreceğimizi vurgulamak istiyorum. Bugünkü sempozyum da bu bilimsel çabalarımızın bir parçasını oluşturuyor. Bilimsel aktiviteleri destekleme konusunda üniversite yönetimi olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız."

Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir ise "15 Temmuz olaylarından sonra bilim insanlarına düşen görevin çalışmaya devam etmek ve üretmek olduğu gerçekliği; bu tür toplantıların, ürünleri sergilemek, bilgileri paylaşmak ve bu bilgileri aktarması açısından önemini bir kez daha vurgulamaktadır" diyerek fakülte olarak Ağustos ayı içerisinde 1'i uluslararası olmak üzere toplam 4 sempozyum düzenlediklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Gizir, bu konuda kendilerine destek veren üniversite yönetimine ve sempozyumun gerçekleşmesine katkıda bulunanlara da teşekkür etti.

Avrupa Bitki Biyolojisi Toplulukları Birliği Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. İsmail Türkan, Bitki Fizyolojisi Sempozyumu'nun geçen yıl ilk defa Erzurum'da yapıldığını hatırlatarak "Bitki fizyolojisi camiası geçen yıl Erzurum'da bir temele harç atmıştı. Onun akabinde sevgili meslektaşım Serpil Ünyayar bu sempozyumun Mersin Üniversitesi'nde yapılmasını kabul etti. Yapılan organizasyon ve konukseverlik sempozyumun çok iyi geçeceğini gösteriyor" diye konuştu. Sempozyum ile hem kendi aralarındaki hem de Avrupa Birliği bitki biyologları organizasyonuyla aralarındaki ilişkileri artırmak istediklerini kaydeden Prof. Dr. Türkan bu yıl önemli bir uluslararası bilim insanını ağırladıklarını belirterek sempozyumun çağrılı konuşmacısı Prof. Dr. Karl-Josef Dietz'e ülkemize dair olumsuz görüşlere aldırış etmeden üniversitemize geldiği için teşekkür etti.

Konuşmasına 'bilgi güçtür' sözüyle başlayan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Serpil Ünyayar da bilginin en etkin paylaşıldığı platformun sempozyumlar olduğunu belirtti. "Avrupa Bitki Biyolojisi Toplulukları Birliği'nin üyesi olan ülkemizdeki bitki fizyologlarını bir araya getirmek, Avrupa'daki birliğin olanaklarından daha iyi yararlanma fırsatı yaratmak ve bitki fizyolojisi alanında bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla 2. Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu'nu Doğu Akdeniz'in incisi olan Mersin'de, üniversitemizde gerçekleştirmekten mutluluk duymaktayız" diyen Prof. Dr. Ünyayar başta üniversite yönetimi olmak üzere sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sempozyumun açılışında ayrıca Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya'ya Prof. Dr. Serpil Ünyayar tarafından bir teşekkür plaketi, sponsor kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi takdim edildi.

Sempozyum kapsamında; bitkilerde büyüme, gelişme ve metabolizmanın fizyolojik, biyokimyasal ve moloküler seviyede değerlendirilmesi konularında çeşitli oturumlar yapılacak. 36 sözlü sunum ile 84 poster sunumun yer aldığı sempozyumun davetli konuşmacıları ODTÜ'den Prof. Dr. Mahinur Akkaya, Almanya Bielefeld Üniversitesi'nden Prof. Dr. Karl-Josef Dietz, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. İsmail Türkan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Dr. Davut Keleş de birer sunum yapacak.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA