“KDV İNDİRİMİ İNŞAAT SEKTÖRÜMÜZE CAN SUYU OLDU” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
“KDV İNDİRİMİ İNŞAAT SEKTÖRÜMÜZE CAN SUYU OLDU”

 

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, KDV indiriminin sektörün önünü açacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu, 150 m2'nin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirdi.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci de 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranının 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8'e düşürülmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Sektörümüz için bu KDV konusu son yıllarda büyük sıkıntılar yaşatıyordu. 2013 yılında 150 metrekare altındaki konutlardan arsa metrekare birim değeri 500-1.000 lira arası olanların tesliminde yüzde 8, 1.000 lira ve üzeri konutların tesliminde yüzde 18 oranında KDV uygulanmasına karar verilmişti. Artık, bin TL altında arsa bulma şansı oldukça az, durum böyle olunca da otomatik olarak tüm projelerde KDV oranı yüzde 18’e geliyordu, bu durumda direk satış fiyatlarına yansıyordu ve indirim yapılamıyordu. Alınan bu kararı konut satışları için yerinde ve doğru bir adım olarak görüyoruz. Sektörümüz için bu KDV indirimi can suyu oldu.”

KDV oranı düzenlemesiyle konut fiyatlarında indirimlerin olacağını belirten Nesim Ekinci, özellikle büyük ev almak isteyenler için önemli fırsatların oluşacağını ve banka faizlerinin düşürülmesi ile 150 m2 üzerinde olan konutlarda KDV oranında indirime gidilmesinin sektöre de hareketlilik kazandıracağını ifade etti.

MERYAP Başkanı Ekinci, Türkiye ekonomisinin dünyanın en zor testinden başarıyla geçtiğini belirterek, “Ülkemiz ve ekonomimiz darbe girişiminden güçlenerek çıktı. Hükümetimiz de bu zorlu süreçten sonra hemen ekonomiye odaklanıp, büyüme ve reform alanında çalışmalar başlattı. Bu çerçevede İnşaat sektörümüzün canlanması yönünde de adımlar atılıyor. Hükümetimize bu destekler için teşekkür ediyor, biz de sektör olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA