Kaya Mutlu Son Yolculuğuna Uğurlandı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Kaya Mutlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin efsane Başkanlarından Ali Kaya Mutlu son yolculuğuna Gözyaşları Arasında uğurlandı.

Mersin Büyükşehir eski Belediye Başkanlarından Ali Kaya Mutlu Gözyaşları Arasında toprağa verildi.

Kaya Mutlu için öne CHP İl Başkanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde iki ayrı tören düzenlendi.

Törene Kaya Mutlu'nun eşi Yıldız Mutlu ve çocuklarının yanı sıra eski Başbakan Yardımcılarından Murat Karayalçın, eski bakanlardan İstemihan Talay ile bazı CHP'li milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

İl Başkanlığı önündeki törende konuşan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ile milletvekilleri, duydukları üzüntüyü dile getirdi. Mutlu'nun cenazesi buradaki törenin ardından 3 dönem belediye başkanlığı yaptığı Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne getirildi. Törende konuşan Murat Karayalçın, başta Kaya Mutlu'nun ailesi olmak üzere tüm Mersinlilere başsağlığı diledi. Kaya Mutlu ile 1989-1994 yıllarında birlikte belediye başkanı olarak görev yaptığını hatırlatan Murat  Karayalçın, "Türkiye Kaya Mutlu'yu belediye başkanlığı ile tanıdı. 1969 yılında Devlet Planlama Örgütü'ne uzman yardımcısı olarak geldiğinde, Kaya Mutlu tarım grubunun başkanı idi. Nasıl Mersin Belediyesi'nde, belediye başkanlığında bir efsane olduysa, Devlet Planlama Örgütü'nde de tarım alanındaki çalışmalarıyla da efsanevi bir uzmandı. Kendisi ile uzun süre dostluk yaptık. Kendisine o yıllarda ağabey demeye başladım. Daha sonra değişik konumlarda birlikte olmaya başladık. Ben SHP Genel Başkanı olduğumda da kendisine hep 'ağabey' olarak hitap ediyordum. Mersin, çok önemli bir değerini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Kaya Mutlu'nun cenazesi, Muğdat Cami'nde kılınan cenaze namazı sonrası Mersin Şehir Mezarlığı'nda, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mersin'de 1973-1977, 1977-1980 ve 1989-1994 yılları arasında üç dönem belediye başkanlığı yapan Ali Kaya Mutlu (87), evli ve 4 çocuk babasıydı.

Ruhun şad olsun. Mekanın cennet olsun Koca Başkan!

Selahattin Özbozkurt



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA