Başkan Kocamaz, ’Gaziler Günü’nü Kutladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK  11:20  ARSLAN: LAHEY ADALET DIVANı’NıN İLK İSRAIL KARARı  11:20  SEÇER’DEN KENTE SPOR TESISLERI VE SAHA MÜJDESI  11:15  CHP İL BAŞKANı ÖMÜR: YENI ZAFERLERE IMZA ATACAĞıMıZDAN EMINIM  11:11  ÖZYIĞIT, 5 YıLLıK HIZMET SÜRECINI DEĞERLENDIRIYOR, ÖNERILERI ALıYOR  11:05  CHP TARSUS BELEDIYE BAŞKAN ADAYı ALI BOLTAÇ: " SİYASETE DEĞİL HİZMETE ODAKLIYIZ"  10:59  “KADıNı DEĞERSIZLEŞTIREN SIYASI ANLAYıŞA KARŞı MÜCADELE EDECEĞIZ”  10:47  BAŞKAN ÖZYIĞIT,“TARıM ALANıMıZ KıSıTLı ANCAK BILIMI KULLANıYORUZ”  10:31  BÜYÜKŞEHIR ÖYKÜ YAZARLARıNı UNUTMADı  13:20  BIR MERSIN SEVDALıSı ŞINASI DEVELI… 
Başkan Kocamaz, ’Gaziler Günü’nü Kutladı

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilişinin yıl dönümü olan ’19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle yayınladığı mesajında, "Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verilişinin yıl dönümü olan '19 Eylül Gaziler Günü' münasebetiyle yayınladığı mesajında, "Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Nurumuz ve onurumuzsunuz" dedi.

"Huzurumuzu onlara borçluyuz"

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin bugün huzur içinde yaşamasını, geçmişte vatan uğruna canını vermekten kaçınmayan şehit ve gazilere borçlu olduğunu vurgulayan Kocamaz, tarihin altın sayfalarında yerini alan Türk milletinin, geçmişten günümüze kadar tarihte hürriyet ve bağımsızlığı uğruna en zorlu mücadeleyi veren ve bu uğurda canını feda etmekten kaçınmayarak tüm dünyaya örnek olmuş bir millet olduğunu kaydetti.

Kocamaz, "19 Eylül tarihinin milletimiz için önemi büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Savaşı'nda gösterdiği olağanüstü gayretleri ve cephedeki üstün başarıları nedeniyle, 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Mareşal ve Gazilik' unvanıyla onurlandırılmıştır. O tarihten bugüne sayısız şehit ve gazi veren milletimiz, 19 Eylül'de vefa borcunu bir nebze de olsa ödeyebilmek için bu günü 'Gaziler Günü' olarak kutlamaktadır. Bu şeref dolu günde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve millet uğruna gözlerini kırpmadan şehadete eren şehitlerimizi ve canını siper etmiş tüm gazilerimizi şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

"Şehitlik ve gazilik bizim güç kaynağımızdır"

Ülkenin içinde bulunduğu zor şartlardan kurtulabilmesi için tarihte gösterilen fedakarlıklara bakmak gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Şehitlik ve gazilik, tarih boyunca Türk milleti için manevi bir güç kaynağı olmuştur. Bugün, şehit ve gazilerimizin gösterdiği fedakarlıklar sayesinde huzur içinde yaşayabiliyor, geleceğimize onlar sayesinde güvenle bakabiliyoruz. Bağımsızlığımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile birlik ve beraberliğimizin korunması için onların gösterdiği kahramanlıkları hafızalarımızdan silmemiz mümkün değildir. Tarihten gereken dersi almamış olan bir takım şer odakları ise ülkemizdeki huzur iklimini ve vatanımızın bütünlüğünü bozmak için günümüzde de geçmişteki oyunları yeniden sahneye koymaya çalışmaktadır. Özellikle son dönemlerde gerek 15 Temmuz darbe girişiminin muhatabı FETÖ, gerekse PKK ve IŞİD benzeri terör örgütleri, ülkemizde kaos ve kargaşa yaratmak için tüm güçleriyle saldırıya geçmiştir. Bu hain odaklara, Türk'ün Başbuğ'u Bilge Kağan'ın isyancılara gönderdiği 'Bir bak tarihe, Türk'e başkaldıranların sonu ne olmuş' mesajı ile seslenmek doğru olacaktır. Çünkü, bu topraklar can verilerek vatan oldu, bu bayrak kan verilerek al oldu. Bugünlere büyük mücadeleler verilerek gelindi. Hala vatanımızın birliğini ve dirliğini bozmaya çalışanlar, bir karış toprak için hayatlarının baharında şahadet şerbeti içen gencecik çocuklarımızı ve yaralı gazilerimizi unutmasınlar. Bizler de bu bilinçle milletimizin bağımsızlığı ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimizi bir gün değil, her gün hatırlamak ve onların aziz hatıralarına saygı göstermek durumundayız. Bu kahramanlık ve fedakarlıkları gelecek kuşaklara anlatmak da bizlerin asli vazifesi olmalıdır. Ben tekrar bu anlamlı günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan tüm gazilerimize de bir kez daha saygı ve şükranlarımı sunuyorum."



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA