İzzet Uludağ yazdı; TÜRKİYE’NİN TAM BAĞIMSIZLIĞI İÇİN ÖNCELİKLE ABD, DERHAL BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILMALIDIR. | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
İzzet Uludağ yazdı; TÜRKİYE’NİN TAM BAĞIMSIZLIĞI İÇİN ÖNCELİKLE ABD, DERHAL BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILMALIDIR.

 

ABD'den ve siyasal, askeri, ekonomik, sınai, tarımsal, sosyolojik, ve bizi biz olmaktan çıkaran, bizi kendilerinin silik ve kişiliksiz bir kopyasına benzetmeye calışan her türden emperyalist boyunduruktan kurtulmak bugünün esas meseledir. 
Gericilikten de bölücülükten de, yoksulluktan da kurtulmanın, kendi ayaklarımız üzerinde biz olarak durmamızın tek yolu budur.
Bu yol, 1919 tarihinde Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından dünyada ilk kez bütün mazlum milletlere işaret edilmiş, gidiş yönü tarif edilmiştir. 
En çok mutlu olduğumuz, yükseldiğimiz, övündüğümüz, kimseye eyvallah etmediğimiz tarih, son zamanda 1919'lardan sonra yazılmıştır.
Bu yıllar, bağımsızlık yıllarıdır. 
Milletleşme yıllarıdır.
6 OK'un yön verdiği yıllardır. 
Milliyetçilik ve Halkçılık ilkelerinin adım adım hayata geçirildiği yıllardır.
Emperyalist tahakkümden ne kadar uzaksan o kadar özgür, bağımsız ve zengin olursun. Bu çağımızın tunç kanunudur. 
ATATÜRK'ün bağımsızlıkçı yolundan gittiği için, her türlü zorluğa ve yoksunluk ile yoksulluğa karşın o günlerde başı dik yaşayan bir ülke olmuştur TÜRKİYE.
Diktanın ya da faşizmin değil milletçe özgürleşmenin doruğa ulaştığı yıllardır.
Çünkü Türkiye, en bağımsız günlerini yaşamaktaydı o yıllarda. 
O günlerde Türk milli devleti, dünyada en saygın devletlerin en önlerinde bütün heybetiyle onurlu ve gururlu tavrıyla Türk milletine de güven veriyordu. 
Türk milli ordusu yani Türk Silahlı Kuvvetleri, o günlerde bölgemizdeki bütün dost ülkelere güven, bölgeye kem gözle bakanlara da korku salıyordu. TSK'nin gölgesi bile, emperyalist güçlere ayağını denk atması için yetiyordu.
Bugün de bütün sorunları çözmenin altın anahtarı Atatürk'ten miras kalan "Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir." vasiyetidir. 
Türk İstiklali yoksa, gerisi boştur.
İstiklal-i Tam Türkiye yoksa cumhuriyet de yoktur. 
En evvel istiklal.
İlk hedef, İstiklal-i Tam Türkiye! 
Bağımsız Türkiye karşısında bütün emperyalist güçler, yerli ortakları, FETÖ gibi kripto ajanları Türk milletine boyun eğmek zorundadır.
Tam bağımsız bir TÜRKİYE, faşizmin sonu olacaktır. Çünkü faşizm, emperyalizme bugünkü konjonktürde ABD emperyalizmine en bağımlı gücün iktidarıdır. 
Deniz GEZMİŞ 1968 Yılı 19 Mayısında devrimci arkadaşları ile başlattığı Samsun Ankara yürüyüşüne bu sebeple "TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜ" adını vermiştir. 
Faşizm ile mücadele dünyanın baş belası olan ABD ile mücadeleden asla ayrı değildir. 
Bugünkü en büyük "sol" zaaf tam da budur. 
Bazıları ABD’NİN desteği ile AKP'Yİ yıkabileceğini ve bu yolla faşizme son vereceğini hayal ediyor. 
Bu asla mümkün değildir.
Faşizmin kaynağı bizatihi emperyalizmdir. 
Millet birleştikçe ve milli devlet güçlendikçe anti-emperyalist ve anti-faşist gidişat sona erecektir. 
Tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye gerçekleşecektir. "Düşünmeden öğrenmek, tehlikeli; öğrenmeden düşünmek ise zararlıdır." (Konfüçyüs). 
Çağımızın vebası ABD emperyalizmidir. 
Bu güce karşı bütün milleti birleştirmek de bugün en acil milli görevdir. 
Gördüğümüz gibi BOP'nin planlanması ve hayata geçirilmesi bu emperyalist gücün başının altından çıkmıştır. 
IRAK ve bugün SURİYE'nin parçalanması tam gerçekleşirse bölgemizde bırakın faşizmi emperyalizmin tam sultası altına girdiğimiz gün gelmiş olacaktır. 
Döne döne öncelikle yakın geçmişimizi öğrenmek içim tarih okuyalım. 
Tarih bilinci esastır.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA