Özyiğit, Bilge Ozan Neşet Ertaş’ı Andı.! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Özyiğit, Bilge Ozan Neşet Ertaş’ı Andı.!

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 25 Eylül 2012 tarihinde vefat eden ünlü saz ve söz ustası, “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ı ölümünün 4. Yılında rahmet ve minnetle andı.

Neşet Ertaş'ın kendine has şivesiyle, sazıyla, bam teline vuran sesiyle onun efsaneleşen bir üstat olduğu dile getiren CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bağlamadaki ustalığı, yöresel şivesiyle seslendirdiği eserler unutulmayacak. Hiç bir müzik eğitimi almadan Türk Halk müziğine unutulmayacak eserler kazandıran, bilge olduğuna inandığım ünlü Halk Ozanımız Neşet Ertaş’ı ölümünün yıldönümünde rahmetle minnetle anıyoruz. Mekanın cennet olsun” diyerek ozanın çok büyük bir insan olduğunu, onu kaybetmenin acısını hala yaşadıklarını söyledi. 

“Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın Türk kültürüne verdiği hizmetin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten  İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Neşet Ertaş Türk Halk Müziği’ni geniş kitlelere sevdirmiş ve gönüllerde taht kurmuş bir sanatçıydı. Onun vefatıyla birlikte bozkırın sesi kısılmış ve Türk Halk Müziğinde bir dönem kapanmıştır. Pek çok sanatçının yetişmesine öncülük etmenin yanında, derlemeleri ve besteleriyle halk müziği repertuvarına yüzlerce eser kazandıran büyük sanatçımızın yeri kolay kolay doldurulamayacaktır. 

Her biri atasözüdür türkülerinin sözleri, “Zahidem”, “Yalan Dünya”, “Gönül Dağı”, “Neredesin Sen” gibi dillerden düşmeyen sayısız eseriyle Türk insanının gönlünün derinliklerine dokunan Neşet Ertaş sazıyla, sözüyle, mütevazı ve kadirşinas kişiliğiyle gönüllere taht kurmuş büyük keyifle dinlediğim bir sanat insanıydı.

Bu güzel insanın birbirinden güzel eserlerine hep birlikte sahip çıkarak, gelecek kuşakların onu tanımasını sağlamayı bir görev biliyoruz.

Büyük sanatçımız Neşet Ertaş’a Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA