Radyo Ülkü’ye Ödül | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Radyo Ülkü’ye Ödül

 

Yerel Radyo Programı dalında Mersin’in gündemini belirleyen "Yerel Gündem " (Serkan Tultak, Zerrin Uyan) ödül alarak YILIN RADYO PROGRAMI oldu

Erdemli Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Yerel Medya günleri (II) etkinliği, Erdemli’ye bağlı Kızkalesi’nde ve Erdemli’de düzenlenen bir dizi etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirildi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplam 7 ilden yaklaşık 150 kişinin katıldığı büyük organizasyonda Erdemli Belediyesinin konukseverliğine ve yerel basının önemine vurgu yaptı.

Kızkalesi Yerel Medya Günleri (II) etkinliği bu yıl da Erdemli Belediyesinin ev sahipliğinde Kızkalesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illerinde yayın hayatını sürdüren yerel radyo, televizyon, gazete, dergi ve internet haber sitesi temsilcileri ile proje kapsamındaki illerin gazeteciler cemiyeti başkanları katıldı. Etkinlik çerçevesinde Erdemli Belediyesi, Ortadoğu Gazetesi Yazarı Şükrü Alnıaçık ve CNN TÜRK Televizyonu haber sunucusu Burak Törün’ü yerel basın mensuplarıyla buluşturdu. Etkinlik paydaşlarından olan üniversiterden akademisyenlerin de katıldığı etkinlikte katılım gösterenlerin memnuniyeti gözlemlendi. Bu kapsamda, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesinden Yrd. Doç Dr. Ahmet Taylan ve Yrd. Doç. Dr. Recep Ünal, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Sedat Cereci ve Yrd. Doç. Dr. Tülay Atay Avşar, Çukurova Üniversitesi İletim Fakültesinden Doç Dr. Onur Dursun ile Gaziantep Üniversitesi İletim Fakültesinden Öğretim Üyesi Aynur Sarısakaloğlu projede hem seçici kurul üyesi hem de çalıştay yöneticisi olarak görev alarak, gazetecilerle bir araya geldiler. 3 gün süren programın il gününde yerel basının sorunlarına ilişkin “yeni medya ve nitelik sorunu” başlığında Kilikya otelde bir çalıştay düzenlendi. 3 saat süren çalıştay öncesinde Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Türkiye’de belediyeler arasında ilk defa kendilerince yapılan bu projeye destek veren proje ortaklarına plaketlerini takdim etti.

Programın ikinci günü Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun hizmet sunumuyla başladı. Belediye tanıtım filminin izlenmesinden sonra yaptığı konuşmada Başkan Tollu, bu başarılı hizmetlerin sırrını anlattı. Erdemli Belediyesinin kendi emsalleri arasında hizmet üretmede Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden birisi olduğuna vurgu yapan Tollu, bu proje kapsamında ağırlamaktan onur duydukları yerel medya mensuplarına tel tek teşekkür etti. Amaçlarının bölgede yerel medya mensuplarının tanışıklıklarını arttırmak, yerel medyanın nitelik sorununa katkıda bulunmak, yerel medyanın önemine işaret etmek ve bunun yanı sıra Erdemli’nin konukseverliğini göstererek dünya incisi Kızkalesi’ni tanıtmak olduğunun altını çizen Tollu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Tollu’dan sonra Ortadoğu Gazetesi Yazarı Şükrü Alnıaçık yerel medya mensuplarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşisinde yerel medyanın sorunlarının Türkiye’nin meseleleri ile harmanlanarak değerlendirilmesi ve bu çerçevede çözüm önerileri getirilmesi gerektiğini kaydeden Alnıaçık, sorun olan her konuda olduğu gibi yerel medya konusunda da ciddi reformlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Söyleşinin ardından Başkan Tollu, konuklarına Kültür Merkezinde bulunan Mediteras restoranda öğle yemeği ikram etti. Yemeğin ardından program yine Kültür Merkezinde CNN TÜRK haber sunucusu Burak Törün’ün söyleşisiyle devam etti. Törün yaptığı esprili sunumuyla katılımcılarla iyi bir iletişim kurarak önemli bilgiler aktardı. Ulusal Medyanın Yerel Medyaya bakış açısı, yerel medyanın sorunları gibi konu başlıkları altında konuşan Törün, medya mensuplarından gelen soruları da cevapladı.

Söyleşilerin ardından medya mensupları, Erdemli Sahil Bandı ve Ayaş Antik Tiyatro’da düzenlenen gezilere katılarak fotoğraf çektirdiler.

Programın akşam bölümü Barbarossa Otel bahçesine düzenlenen akşam yemeği ve ardından ödül töreniyle devam etti. Ödü törenine Erdemli protokolünün yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Kilikya Otel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kale,  Belediye Meclis Üyeleri Şaban Dölek, Şevki Şevk ve Ali Yön, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları Halil Metik, İsmet Erdoağn ve Halim Gürsoy ile muhtarlar da katılım gösterdi. Gecede konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, yerel medya mensuplarını bir araya getirerek onların sorunlarına çözüm arayışında bulunan ve bu anlamda kendi memleketini ve dolayısıyla Kızkalesi’nin tanıtımına katkı sunan Erdemli Belediyesine ve Başkan Mükerrem Tollu’ya teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi olarak bölgede çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, katılım gösteren tüm akademisyenlere, cemiyet başkanlarına, gazetecilere ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinliğe vermiş olduğu katkıların anısına Başkan Kocamaz’a teşekkür plaketi takdim etti. Ödül töreninde diğer proje paydaşları da plaketlerini Kocamaz ve Tollu’nun elinden aldılar.

Yılın enlerinin seçildiği yarışmada ödül alanlara ödülleri takdim edildi. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl 34 olan başvuru sayısının bu yıl 69’a çıktığı ve önümüzdeki yıl en az 3 katı bir katılım büyümesinin hedeflendiği vurgulandı. Seçici Kurul Üyelerinin üniversitelerin iletişim fakültelerinde görev yapan akademisyenlerinin oluşturduğu ve bu yıl toplamda 27 kategoride ödüllerinin dağıtıldığı gecede ödül alanların isimler şunlar olarak açıklandı: Yılın yerel gazete muhabiri Mersin İmece gazetesinden Meltem Ahatoğlu, Yerel Gazete Söyleşisi dalında Hatay İskenderun Asi Haber gazetesinden Sabriye Güler, Yerel Gazete Minpajı dalında Mersin Haber Postası gazetesinden Ender Can Kayıhan, Yerel Gazete Spor Köşesi dalında Adana Günaydın gazetesinden Hüseyin Sundur, Yerel Gazete Haber Fotoğrafı dalında Osmaniye Kınık Gazetesinden İbrahim Emül, Yerel Gazete Haberi dalında Hatay İskenderun Ses gazetesinden Akın Bodur ve Yeni Mersin gazetesinden Seyrani Soluğan, Yerel Gazete Spor Muhabiri dalında Mersin Akdeniz gazetesinden Mehmet Selvi, Yerel Dergi Kapak Tasarımı dalında Mersin Mezitlim dergisinden Şahin Yıldırım, Yerel Dergi Haber Fotoğrafı dalında, Yeni Adana dergisinden Ömer Üney, Yerel Dergi Söyleşisi dalında Hatay Güney Rüzgarı Dergisinden Mehmet Ali Solak, Yerel Dergi Muhabiri dalında Fashion Vip Adana dergisinden Zafer Şahin, Yerel Dergi Ekonomi Köşesi dalında Adana Medya Vizyon dergisinden Jale Karaşahinoğlu, Yerel Dergi Araştırma İncelem Köşesi dalında Adana Home Consept  dergisinden Nazire Hiçyakmazer, Yerel medya karikatürü dalında Günaydın Adana gazetesinden Kudret Sönmez, İnternet Haber Sitesi dalında Kahramanmaraşhaberi internet sitesinden İsmail Koyuncu, İnternet Sitesi tasarımı dalında Kahramanmaraşmedyagazetesi haber sitesinden Halil Hınaz, Televizyon Spor Programı dalında İçel TV Ön Libero Programı (Hasan Doğan, Muharrem Çağatay, Mehmet Altınbakır), Televizyon Kültür Sanat Programı dalında Mersin Kanal 2000 TV Nedensiz Programı (Riyadhan Kartal), Televizyon Haber Programı dalında Kanal 33 Gündemin Nabzı (Fatih Alkar), Televizyon Haber Programı dalında Mersin Sun TV’den Aziz Avcı, Televizyon Erkek Haber Sunucusu dalında Kahramanmaraş Aksu TV’den Murat Eğridağ, Televizyon Haber Görüntüsü dalında Adana Koza TV’den Murat Yonat, Yerel Radyo Programı dalında Mersin Radyo Ülkü Yerel Gündem Programı (Serkan Tultak, Zerrin Uyar).

Etkinlikte ayrıca Mersin Kanal 33 TV’den Duygu Canova Jüri Özel Ödülüne, Osmaniye’den Gazeteci Yazar Murat Bardak Emek Ödülüne  ve CNN TÜRK Haber Sunucusu Burak Törün de Onur Ödülüne layık görüldü.

Etkinlik sonrasında tüm katılımcılar organizasyondan ve etkinliklerden ve konukseverliklerinden Erdemli Belediye Başkanına ve proje yönetici belediye basın yayın müdürü Adem Arslan’a teşekkür ettiler. Yapılan açıklamalarda önümüzdeki yıl üçüncüsü düzenlenecek olan etkinliğe katılımın çok daha fazla olacağının tahmin edildiği belirtildi.  



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA