Cumhuriyet Hak Partisi, Mersin’de kent dinamiklerini buluşturdu | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Cumhuriyet Hak Partisi, Mersin’de kent dinamiklerini buluşturdu

 

“Kentin ranta kurban edilmesine izin vermeyelim”

Cumhuriyet Hak Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kentin birilerinin rantına kurban edilmesine karşı güç birliği yapılması çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Hak Partisi Mersin İl Başkanlığınca organize edilen toplantıda, kent dinamikleri Mersin’in sorunlarını konuştu. Tenis Kulübü’nden gerçekleşen toplantıya Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ile Mersin’deki çok sayıda odanın başkanı katıldı.

Amaçlarının kent dinamiklerini bir araya getirerek, sorunlara çözüm üretmek olduğunu anlatan Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, toplantının açılışında; Cumhuriyet Halk Partisi olarak halk ile birlikte politika üretip, onları hayata geçirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Toplantının bir siyasi amacının olmadığına vurgu yapan Özyiğit, yerel dinamizm toplantısı olduğunu söyledi.

 

“15 TEMMUZ TRAVMASI BAŞKA TRAVMALARI DOĞURUYOR”

Türkiye’nin çok önemli günlerden geçtiğine dikkat çeken Özyiğit, “15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. 15 Temmuz sonrasında, çok da doğru işler yapılmıyor. 15 Temmuz travması başka travmaları doğuruyor. Önümüzde Cumhuriyet Bayramı var. Bu toplantının Cumhuriyet Bayramı öncesinde olmasının özel bir önemi var. Bugün ülkenin başına ne geliyorsa; ülkenin kuruluş aşamasında oluşturulan çizgi, oturtulan temelden sapmanın artması nedeniyle geliyor. Ülke farklı sıkıntılar yaşıyor. Cumhuriyete, Atatürk’e, milli bayramlarımıza daha çok değer vermeliyiz. Cumhuriyeti çok seviyoruz. Ama cumhuriyete gereken değeri alanlarda da göstermeliyiz. Cumhuriyet Bayramı’nı hep birlikte kutlamalıyız. Evimizde oturup konuşmak yerine alanlarda kendimizi ve cumhuriyete sahip çıktığımızı ifade etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ DAYATILIYOR

Mersin’inde son günlerde buhranlı günler yaşadığını ifade eden Özyiğit, bir tarafta nükleer santral, diğer tarafta çevre düzeni planının tartışıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Kentin isteğinin dışında; Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapılıyor ve dayatılıyor. Balık çiftliklerinin, termik santrallerinin kente yapılacak olmasının oluşturulduğu bir kaygı var. ‘dünya kenti Mersin’ imajı hala oturtulamadı. Elimizde bir Mersin İdmanyurdu var. Ama maalesef Mersin İdmanyurdu, çok da bizi mutlu eden bir noktada değil. Yeni oluşan yönetimin Mersin İdmanyurdu’nu doğru yöneterek, kentin tarihine yakışır bir yere taşımasını umut ediyorum.”

 

KİM KİME ROL YAPIYOR?

Oda başkanlarının toplantıların daha sık yapılması önerisini dikkat alacaklarını ifade eden Özyiğit, iktidarların taraflı davranması nedeniyle ekonomide yaşananlara da dikkat çekerek, şöyle devam etti:

 “Paşabahçe’nin bu kentten gitmesinde; hammadde tedarikinde rakip firmadan ürününü satın almaya kadar gidecek bir noktaya gelinmesi önemli bir etken oldu. Siyasi gücü olanın daha öne çıkabildiğini gördük. Temel yatırımlara odaklanalım. Bu kent bizim. Bu kenti geliştirme noktasında; kentle oynamak isteyenin yakansından tutalım. Sanayi sitesi yapımı birilerinin rantına kurban edilecekse buna hep birlikte karşı duralım. Biz 1/100 binlik plana karşı çıkarken, Akkuyu’nun olduğu alanın orman olarak işaretlenmesini istedik. Kent bunu istiyor. Burada kim kime rol yapıyor? Ranta bir şeyler kurban ediliyorsa bu gücü kuvvetlendirmeliyiz.”

 

ESNAF SIKINTILI…

Odaların siyasi parti gözetmeksizin her kesime eşit mesafede yaklaşarak güçlü bir lobi oluşturulmasının öneminin vurgulandığı toplantıda; oda temsilcileri de söz alarak düşüncelerini paylaştı. Güney Eczacılar Kooperatifi Başkanı Tarkan Bir, Mersin için alınacak çok mesafe olduğunu söyledi.

Esnafın sıkıntılı olduğunu dile getiren Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik de Büyükşehir Belediyesi ile yaşadıkları sorunları anlattı.

Mersin’in sanayiye ihtiyacının olduğunu vurgulayan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan ise, kenti yönetenlerin sivil toplum örgütlerinin fikirlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Ahmet Aslan da en büyük sıkıntılarının denetim eksiği olduğunu anlattı. Belediyenin ekmek fabrikasını da eleştiren Aslan, belediyenin kamu imkanlarını kullanarak haksız rekabete yol açtığına dikkat çekti.

Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, Mersin için bir arada olduklarını belirterek, sivil toplum örgütlerinin daha sık bir araya gelmesini önerdi.

 

“BİZİM AMACIMIZ İNSAN”

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Çöl de kentin sağlık ayağında yaşanan sorunlarını anlattı. En büyük sorunun Suriyeli göçmenler olduğuna işaret eden Dr. Çöl, “Suriyeliler artık bizim hayatımızın her yanında. Nasıl beraber yaşayabiliriz, hem onların hayatını kolaylaştıracak hem bizim hayatımızı olumsuz etkileyecek etkenleri ortadan kaldırmak için çalışmalıyız. Bizim amacımız insan. Pek çok Suriyeli ucuz iş gücü olarak güvencesiz olarak çalıştırılıyor. Bu çok ciddi bir problem” dedi. Dr. Çöl, bu konuda hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgi verdi.

 

MERSİN SU SORUNU YAŞIYOR

Mersin Sulama Birliği Başkanı Mahmut Kutluay, Mersin’in su sorunu yaşadığını bilgisini paylaştığı konuşmasında; “Berdan Barajı’nda içmesuyu tehlikeye girdi. Haftada 3 gün sulama yapabiliyoruz. Eğer yağmur yağmazsa önce tarımda sulamayı kesecekler. İçme suyunun her metre küp düştüğünde kalitesi de bozuluyor” dedi.

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, kentin hedeflerini doğru belirlemesi gerektiğini vurguladı. Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Adem Topçu da kentin geleceği ile ilgili projelerde yön oluşturmada ortak bir irade sağlanması gerektiğini ifade etti. Deniz Ticaret Odası (MDTO) Genel Sekreteri Koray Özbenli ise, Mersin’in iki marinası varken; uluslararası sertifikası olan bir limanın marina olarak kullanılmak istenmesini eleştirdi.

Mersin Sanayici İş Adamları Derneği (MESİAD) Başkanı Coşkun Deniz de tarım ürünlerindeki ilaç kalıntısı sorununa dikkat çekti.

“ŞEHİR RANTLA BÜYÜR”

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ise, Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyetin değerlerini koruyan bir yapı olduğunu ifade etti. Siyasetle bir ilgisinin olmadığını dile getirerek konuşmasına başlayan Aşut, “Bizim politika üretmeye ihtiyacımız var. Herkes kendi sektörü ile ilgili politikalar üretmeli. Ancak şehirler paylaşmadığımız sürece o politikayı bir yerlere taşıyamayız. Birlikte hareket etmemiz lazım” dedi.

“Mersin’in bir kimliği yok” eleştirilerini haksız bulan Aşut, “Hangi kimliği arıyoruz biz?” sorusunu sordu. Mersin’in potansiyeli, bugüne kadar hazırlanan projeler ve alınan yollar hakkında bilgi veren Aşut, “Şehir rantla büyür. Ancak rantın bazı zümrelere dağıtılması herkesi rahatsız eder. Her kurum kendine çeki düzen vermeli. Sorunu ortaya koyuyoruz. Çözüm de üretmeliyiz” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA