Çamak, atama sorununu meclise getirdi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Çamak, atama sorununu meclise getirdi

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği lisans bölümü mezunlarının KPSS ve atamalarla ilgili sorunlarını gündeme getirdi.

ÇAMAK, üniversitelerin Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünden mezun olanların yaşadığı atama sorununu meclis gündemine taşıdı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne personel alınırken 4 yıllık herhangi bir okuldan mezun olan herkese başvuru hakkı tanındığını, buna karşın Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği mezunlarının sadece Devlet Hava Meydanları İşletmesi için başvuru yapabildiğini belirten Çamak, bu durumun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu kaydetti.

Çamak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde istihdam edilecek kişilerin belirlenmesi için KPSS’de 4001 (Herhangi bir lisans programından mezun olmak), 4431 (İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak) ile 4503 (Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler mezunu olmak) kodları kullanıldığını belirtti.

Çamak, “Bu kodlar, açılan kadrolara hangi bölüm mezunların başvurabileceğini göstermektedir.  Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği lisans bölümü mezunları devlet kadrolarında yapılan atamalar sonucunda mağdur duruma düşmektedir. Bu mağduriyetin oluşmasında en büyük etken Devlet Hava Meydanları İşletmesi kurum kadrolarının ortak kodlarla açılmasıdır. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü mezunlarının devlet kadrolarında kendi kodlarıyla tercih yapabileceği tek kurum Devlet Hava Meydanları İşletmesi olmasına rağmen İktisadi İdari Bilimler ve Siyasal Bilimler Fakülteleri mezunlarının birçok devlet kadrosuna başvuru yapabilmesi fırsat eşitliği kavramıyla uyuşmamaktadır” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Devlet Hava Meydanları İşletmesi kurumunun KPSS 2014/2 tercih şartlarında aranan yalnızca Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü mezun olmak şartı diğer atamalarda neden ortak kodlara dönmüştür?”

“-Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümünde okuyan öğrenciler gelişen havacılık kurallarına uygun olarak eğitim aldıkları halde havalimanlarında bulunan özel kuruluşlar tarafından tercih edilmemekte, liyakat kavramı uygulanmamaktadır. Peki, bu durum bakanlığınızca denetlenmekte midir? Alınan bu tutumu doğru buluyor musunuz?”

 

“-Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümü mezunlarının devlet kadrolarında yalnızca Devlet Hava Meydanları İşletmesi kurumuna kendi kodu ile tercih yapabilmesine rağmen İktisadi İdari Bilimler ve Siyasal Bilimler Fakültesi mezunlarının hem Devlet Hava Meydanları İşletmesi kurumu kadrolarına hem de diğer devlet kadrolarına kendi kodlarını kullanarak başvuru yapabilmesi Anayasamızda bulunan fırsat eşitliği kavramına uygun mudur?”

“-Dünyada ve ülkemizde gelişen sivil havacılık şartlarına rağmen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yayımladığı 19 Ekim 2016 – 04 Kasım 2016 tarihleri arasında başvuru yapılan Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı nitelikli personel alım ilanına Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü mezunlarının başvuru yapamaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu noktada Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü mezunlarının yaşadıkları mağduriyetleri gidermek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?”



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA