Soner Polat’ın kaleminden; Vahdettin, Kılıçdaroğlu ve Atatürk | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Soner Polat’ın kaleminden; Vahdettin, Kılıçdaroğlu ve Atatürk

 

VAHDETTİN’DEN SON MEKTUP! KILIÇDAROĞLU’NDAN MEKTUP! VE ÖLÜMSÜZ ÖNDERİMİZ ATATÜRK

“Bir kişi kalsak bile buna izin vermeyiz… Türkiye’yi, yönünü çevirdiği uygar dünyadan kimse alıkoyamaz!” CHP lideri Kılıçdaroğlu Şangayİşbirliği Örgütü’ne bu sözlerle karşı çıktı. Atatürk, “Tek başına kalsam bile Elmadağı’na çıkar, son kurşunuma kadar emperyalist devletlerle savaşır ve orada şehit olurum!” demişti. 180 derecelik keskin dönüş! Tek başına kaldıklarında Atatürk onlarla silahlımücadeleyi seçerken, Kılıçdaroğlu onlara koşuyor… Bu ise en kısa yoldan CHP’nin nereden nereye savrulduğunu gösteriyor…

VAHDETTİN’DEN SON MEKTUP!

Mektup San Remo’da yazıldı. Halis Reşat Bey Paris’teki Amerikan Büyükelçiliği’ne teslim etti. ABD ulusal arşivinde kayıt numarası: 86700/1788! Kısaltarak naklediyorum:

Amerika Cemahir-i Müttefikiye Reisi CoolidgeCenablarına;

 Bu süresiz uzaklaşmam, babadan gelen Saltanat ve Hilafet makamından vazgeçtiğim anlamına gelmez! Ankara Meclisi gibi bir isyancı fitneninalacağı tüm kararların geçersiz olacağını bildiririm. Hilafetin tümüyle kaldırılması, dini, kavmiyeti, vatanı belirsiz küçük bir şer zümresinin kısmen zorla, kısmen bilgisizlik ve gafletle yönlendirdiği beş-altı milyonluk Türk kavminin yetki alanı içinde değildir. Bu ancak tüm İslam dünyasınca atanan uzman kişilerden oluşan bir meclisin toplanması ve tüm din bilginlerinin ortak kararı ile çözümlenecek büyük bir evrensel sorundur.

Bu konuda yüce kişiliğiniz ve Cumhuriyet Hükümetiniz tarafından olanaklar ölçüsünde yapılabilecek yardımları pek değerli sayacağımı açıklamaya gerek yoktur. Bu vesile ile sağlıklı olmanızı yüce haktan niyaz eylerim. 13 Mart 1924,MehmedVahideddin

KILIÇDAROĞLU’NDAN MEKTUP!

Kemal Kılıçdaroğlu 21 Haziran 2013 tarihinde Hollanda Başbakanı Mark Rutte’ye bir mektup gönderdi. Kısaltarak aktarıyorum:

Sayın Başbakan Rutte,

Ülkemizdeki gelişmelere ilişkin hükümetinizin tepkisini anlıyorum. Aynı endişeleri ben de taşıyor ve ortamın sakinleşmesi için her türlü çabayı gösteriyorum. Aynı zamanda, Türk Hükümetini, bir hukuk devleti olarak demokratik normlarla uyumlu davranmaya davet ediyorum.

Ancak Türk Hükümeti’ne yönelik yapılan eleştiriler ile Türkiye’nin AB üyelik sürecinin farklı hususlar olarak ele alınmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. AB’nin Türkiye’ye böyle bir zamandaki mesajı, üyelik müzakerelerinin daha da yavaşlatılması doğrultusunda olmamalıdır. Çünkü bu sadece Türkiye’deki demokrasi ve AB karşıtları ile Avrupa’daki Türkiye karşıtı çevrelerin işine yarayacaktır. Oysa AB, Gezi Parkı eylemcilerine sahip çıkmalı, Türk demokrasisinin güçlenmesine ve farklı hayat tarzlarına saygı gösterilmesine destek olmalıdır.

İşte bundan dolayı, Sayın Başbakan, katılım müzakerelerinde, AB’nin yeni fasıllar açmasına yönelik katkınızı bekliyorum. Hollanda her zaman Batı uygarlığının yüksek değerleri için sürekli bir umut ışığı teşkil etmiştir. Zaman, Türkiye’de demokrasinin yükselişi için gösterilen çabalara destek verme zamanıdır.

VE ÖLÜMSÜZ ÖNDERİMİZ ATATÜRK

Artık durumu düzeltmek, hayat bulmak, insan olmak için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine uygun yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler ortaya çıktı. Oysa hangi istiklal vardır ki yabancıların nasihatlarıyla, yabancıların planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir. Tarihte, böyle bir olay yaratmaya kalkışanlar, zehirli sonuçlarla karşılaşmışlardır. İşte Türkiye de, bu yanlış zihniyetle sakat olan bazı yöneticiler yüzünden, her saat, her gün, her yüzyıl, daha çok gerilemiş, daha çok düşmüştür."

Dünya iki zümreye ayrılır. Birisi Doğu ki, kendi varlığını, insanlığını, bağımsızlığını idrak etmek; bu bilinçle de el ele vermek zorundadır. Diğer bir zümre daha vardır ki, bunlar sırf kendi hırslarını tatmin için çalışmaktadır. Gayeleri insanlığın iyiliğine yönelik olmadığı gibi, aksine zulüm ve baskı olduğu için, onları lanetle anmakta kendimizi haklı görürüz. Arkadaşlar! Bu zümre kudret ve kuvvet konumunda oldukça, bunların mazlumlara merhamet ve şefkat göstermesi mümkün değildir; büyük gaflettir böyle bir şeye inanmak. Bu kuvvetleri ancak maddi ve manevi silahlarından soyutladığımız zamanda öyle bir davranış beklenebilir!

Amiral Soner Polat

spolat102@outlook.com

ulusalkanal.com.tr



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA